Droom herinneren

16 december 2020
Je droom herinneren is cruciaal voordat je gaat lucide dromen. Want hoe kan je lucide worden in je droom als je niet weet dat je aan het dromen bent? Niet dus.

Train jezelf dat je droom herinneren belangrijk is.

Je moet je dromen (en zo je hersenen) laten weten dat je dromen belangrijk zijn. Dat je nieuwsgierig naar ze bent. Zo bouw jij een relatie op met je dromen. Je legt als het ware een verbinding tussen de de droomwereld en je dagelijkse realiteit.

Hoe inniger die relatie wordt, hoe meer dromen jij gaat krijgen. Nou niet krijgen maar als je eenmaal een droom hebt onthouden, lijkt het alsof er een oeroud mechanisme in je brein geactiveerd wordt wat zegt: Droom herinneren? Super belangrijk.

Hierdoor worden je hersenen gericht op je droom herinneren en wordt je droom herinneren de normaalste zaak van de wereld.

Iedereen droomt.

Voor de mensen, die nu denken dat ze niet dromen,  heb ik een leuke boodschap. Iedereen droomt. Dromen is een biologisch mechanisme wat we nodig hebben om ons lichamelijk en geestelijk systeem op te schonen, te ordenen. Dromen zijn een noodzaak om te overleven. Om niet helemaal gek te worden. Geloof je me niet?  Google het maar.

Helaas onthoudt niet iedereen zijn dromen. Het mooie is dat je dat kan leren. De vraag is dus niet of jij droomt maar of jij je droom kan herinneren. Het is daarbij wel belangrijk dat je gelooft dat je droomt ondanks dat je ze nu nog niet onthoudt.

Eenvoudig je droom herinneren.

1- Geloven dat je droomt.

2- Zet een intentie voor je slapen gaat. Formuleer een korte zin zoals: "Ik herinner mijn dromen." Blijf deze intentie herhalen terwijl je in slaap valt.

3- Verbeeld je hoe 's morgens of 's nachts wakker wordt en jij je dromen precies kan herinneren. Je schrijft ze gedetailleerd op in je droomdagboek.

4- Voel wat er met je gebeurt, hoe enthousiast je bent nadat je wakker bent geworden na een droom. Je hele lijf stroom vol van het verlangen om je droom op te schrijven. De noodzaak, de urgentie die giert door je lijf.

Het gaat er dus om dat jij jezelf overtuigt dat jij jouw droom onthoudt. Zo creëer jij de verwachting dat jij je droom onthoudt Die verwachting versterk je door bij het in slaap vallen te ervaren hoe je droom herinneren er uitziet, hoe het voelt en hoe enthousiast jij daar de volgende morgen over bent.
arrow_drop_up arrow_drop_down