Creëren in lucide dromen

Creëren in lucide dromen biedt onbegrensde mogelijkheden. Je kan scheppen wat je maar wilt maar hoe werkt de creativiteit in je lucide dromen eigenlijk? Hier de 3 principes die een grote invloed hebben op je droom en droominhoud.

1- Emoties en denken creëren je droomomgeving

Wat je denkt en voelt, wordt  gelijk realiteit in je lucide dromen. Dromen, ideeën, gedachten, woorden zorgen bijna gelijk voor een droomomgeving die past bij deze woorden. Word je ineens bang? Dan is de kans groot dat je lucide droom zich ontwikkelt tot een nachtmerrie.

Als je nog niet zo'n goede lucide dromer bent, dan kunnen je gedachten en emoties je in een droomchaos doen belanden.

Aan de andere kant is het voor die dromers, die wel in staat zijn om de regie te blijven voeren over de droomomgeving, een kans om de droom precies die kant op te sturen die ze willen.

Daarom zijn een doel hebben voor je gaat slapen en het hebben van een intentie krachtige instrumenten om lucide te worden en te blijven. Je intentie en je verwachting zijn twee hulpbronnen die je kunt inzetten op het moment dat jij de controle dreigt kwijt te raken. Herhaal je doelen en/of je intentie en de lucide droom ontwikkelt zich weer in die richting...

2- Het verwachtingseffect en creëren in lucide dromen

Wat jij bewust, en ook onbewust verwacht, is een andere belangrijk principe wat veel invloed heeft bij het creëren in je lucide dromen. Het beroemde gezegde van Albert Einstein is hierop van toepassing:

"Als je denkt dat je het kan, heb je gelijk. Als je denkt dat je het niet kan, heb je ook gelijk."

Je kunt in je droom dingen maken door gebruik te maken van je verwachtingen. Door gericht te werken aan wat je wilt bereiken.

3-  Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand

Alles wat je ziet in een droom of een lucide droom is een afspiegeling van wie jij bent. Deze droomsymbolen representeren jouw verlangens, angsten en verwachtingen. Dus op het moment dat jij bewust lacht in je droom is de kans groot dat de omgeving en de gebeurtenissen in de droom ook een positieve lading krijgen.

4-  Tenslotte

Sommige dromers worden makkelijk lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor biedt Helder Dromen je de volgende mogelijkheden: