Bewegen in lucide dromen

Bewegen in lucide dromen. Het bijzondere van lucide dromen is dat je razendsnel van A naar B kunt bewegen. Je hoeft nergens voor in de rij te staan en vaak is een gedachte of gevoel al genoeg om ergens anders te zijn.

Er zijn een paar eigenschappen van de lucide droom die dit reizen zo makkelijk maken. Daarnaast zijn er ook een paar favoriete manieren waarop jij je kan verplaatsen in deze lucide omgeving.

1- Eenvoudiger bewegen in lucide dromen

Je beweegt sneller en gemakkelijker in je lucide dromen omdat de lucide droom een paar belangrijke kenmerken heeft die dit mogelijk maken:

A- Geen zwaartekracht - Deze speelt geen enkele rol. Jij bent degene die met de zwaartekracht speelt en bepaalt of die van kracht is of niet.

B- Geen tijd of ruimte - Er is geen morgen en geen vroeger. Je reist net zo makkelijk drie eeuwen vooruit als dat je terugkeert naar een gebeurtenis van 2000 jaar geleden. Afstanden bestaan niet als jij dat niet wil. Je ontdekt dat je droomwereld geen grenzen kent en jij je kan bewegen waarheen je maar wil.

C- Jouw intentie is leidend in je lucide dromen. Niet de omstandigheden maar wat jij wilt bepaalt wat er gebeurt. Welke kant je maar op wilt, daar heen kan jij reizen. Het draait allemaal om het verwachtinsgeffect en de juiste gedachten en gevoelens

2- Manieren van bewegen

A- Opstijgen - Een manier om te checken of je lucide bent of om je luciditeit te vergroten is vliegen. Begin rustig met een paar kleine sprongetjes en ga niet gelijk als een Apollo raket de lucht in.

B- Doorgang - Alles kan een doorgang zijn naar een andere plek. Een put, grot, bos, spiegel. Kies een doorgang waar jij je prettig bij voelt en die goed voor je werkt. Voor je erdoorheen gaat, zet jij een intentie waarin je bepaalt waar je naar toe wilt. Terwijl je deze overgang passeert, herhaal jij deze intentie met je gewenste bestemming.

C- Teleportatie - Denk het, voel het en het gebeurt in je lucide droom. Ben je hiervan overtuigd, dan kun je in een flits overal naar toe bewegen. Het is eigenlijk precies hetzelfde als reizen met een doorgang maar dan zonder doorgang. Alleen met je intentie.

D- Door dingen heenlopen - Na teleportatie lijkt iedere manier van anders bewegen zinloos of overbodig. Toch is het te gek om gewoon door dingen heen te lopen. Door een gewone dikke muur of de Chinese, een rotswand of een gesloten gevangenispoort

Je krijgt zo bevestigt dat het allemaal maar een creatie van je eigen geest is. Dat niets je tegen kan houden. Daar komt dan nog eens bij dat je zelfvertrouwen een echte boost krijgt wanneer je door een muur loopt. Ondanks dat je weet dat het maar een illusie is.

E- Tijdreizen - Obama ontmoeten? Of Trump? Mandela misschien? Of Jeanne D'Arc?  Je oma of je opa? Of je grote overleden of nog levende held? In je dromen kan je reizen naar elke periode en elke plek in de geschiedenis die jij maar wilt. Ontmoeten wie je wil en aan hen je levensvragen stellen. Het kan allemaal in je lucide dromen. Onthoud wel dat deze mensen niets meer zijn dan hun representatie die in jou leeft. Het deel dat een beeld, idee heeft gevormd over deze mensen.

3- Tenslotte

Sommige mensen worden vanzelf lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor biedt Helder Dromen je de volgende mogelijkheden: