Dromen duiden: Breng je leven weer terug in haar natuurlijke flow...

Dromen duiden: Breng je leven weer terug in haar natuurlijke flow...

Waarom het goed is om je dromen te duiden? Op deze natuurlijke manier kun jij je leven weer terug brengen in haar natuurlijke flow.

Want hoewel dromen vaak op een ongecontroleerde, chaotische stroom van beelden, emoties, gedachtes en droomsymbolen lijken, bezitten zij een verborgen wijsheid die je op een eenvoudige manier helder kunt krijgen.

Je droombeelden duiken achter je gesloten ogen op in de meest bijzondere en opvallende combinaties en bevatten meestal een probleem, uitdaging of weerstand waar jij in je dagelijkse leven tegen aanloopt.

Soms een probleem waar jij je bewust van bent maar vaak ook niet. Dan is het iets wat vanuit jouw persoonlijk onbewuste haar verborgen invloed uitoefent op hoe jij je voelt, denkt en gedraagt.

Bijna iedereen heeft wel een droom waar van ze zouden willen weten wat er nou precies achter die wirwar van beelden, geluiden, gevoelens en gedachten schuil gaat. En dan is beginnen met dromen duiden, je dromen betekenis geven, een perfect begin…

1- Zo ontstaat jouw personal vlog…

Je droom is een rijke bron aan informatie die vertelt hoe het met jou gaat op dit moment. De droom combineert al je bewuste en onbewuste ervaringen tot een soort vlog en doet dat in een verrassend script met hoofdrolspelers en andere droomtekenss die vaak ongewoon en bijzonder zijn.

Zie de droom als je eigen vlog waarbij je de camera aan hebt gezet zonder te regisseren.  Een oprechte weergave van hoe jij jezelf onbewust ervaart op dit moment in je leven. Zo ontdek je hoe je onbewust over jezelf denkt en wat dat voor gevoelens opwekt.

Zo heb jij een mooi startpunt om aan je persoonlijke groei te werken want met deze info heb jij de kans om de regie over je leven weer in handen te nemen. De opnames zijn klaar maar jij gaat nu beginnen met herschrijven van dit droomscript tot je ideale leven….

2- Zo begin jij met dromen duiden…

We kiezen ervoor om alleen de belangrijkste stappen te nemen. Zo vertalen we de droom snel en effectief naar jouw dagelijks leven:

Stap 1 – Droomanalyse

 1. Schrijf je droom op.
 2. Geef je droom een titel.
 3. Ervaar het 1e gevoel en gedachte die de droom je geeft.
 4. Schrijf dit op.

Stap 2 – Ontspanningsoefening

 1. Sluit je ogen.
 2. Adem in 7 tellen.
 3. Houd je adem vast 7 tellen.
 4. Adem uit 7 tellen.
 5. Adem niet 7 tellen.
 6. Herhaal dit nog 9 keer.

Stap 3 –  Droomkracht in actie

 1. Gebruik je droomkracht en stel je voor hoe je in je droom stapt. Doe dit enkele seconden voor je bij het droomsymbool komt in de droom wat bij jou de meeste emoties oproept. Houd en richt je aandacht steeds weer op de droom en dit droomsymbool.
 2. Neem de tijd en ervaar wat de droom met je doet.
 3. Stap in het specifieke droomsymbool
 4. Voel wat je nu voelt.
 5. Wat zie je, wat hoor je, wat voel je?
 6. Welke kleuren zie je, welke geluiden hoor je?
 7. Wat voor gevoel krijg je van de droom?
 8. Maakt de droom je angstig? Herhaal tegen jezelf dat het maar een droom is, dat jij de schepper bent en dus de regie in handen hebt. Altijd en overal.

Stap 4 –  De transformatie:

 1. Verander in de droom wat je wilt verbeteren zodat jij een vrijer, gelukkiger en rijker leven creëert.
 2. Ervaar deze veranderingen.
 3. Zit nu minimaal 1 minuut stil. Met gesloten ogen.
 4. Speel dit nieuwe script een keer of 6 af in je hoofd.
 5. Voel nu hoe deze nieuwe betekenis zich verspreidt door je hele lichaam.
 6. Open je ogen en geniet…
 7. Schrijf deze ervaring in je droomdagboek en schrijf alle details, tot aan de allerkleinste, op.


3- Doe het met plezier…

Zorg dat je het met plezier doet. En pas de methode aan naar je eigen voorkeuren. Sla je liever een paar stappen over. Prima.  Doe wat goed voelt voor jou

Zo ga jij op een fijne manier bijzondere nieuwe dingen over je zelf ontdekken die te gek en soms confronterend zijn. Deze helpen je om nieuwe wegen in te slaan. Misschien wel wegen waar jij niet bewust van bent dat ze ook voor jou weggelegd zijn.

Jij bent de schrijver van dit script en hebt dus ook de vrijheid om het te herschrijven zoals jij wilt. Maak hier gebruik van en herschrijf je levensverhaal zodat het zo mooi, zo gelukkig, zo rijk, zo vrij wordt en jij weer vanuit je eigen ritme gaat leven…

PS: Wil je meer ontdekken over dromen duiden? Dan zijn er nog 3 andere mogelijkheden:

 1. Lees het uitgebreide blog over dromen betekenis geven..
 2. Lees het boekje DroomDNA
 3. Volg de gratis online cursus DroomDNA 

Veel plezier, Jeroen

Over de schrijver
Reactie plaatsen