Stap 9 - Droomvrienden

Stap 9 - Droomvrienden

De één na laatste stap. Een ontmoeting met een droomvriend of droomvriendin. Dit is zo'n te gekke en bijzondere ervaring. Wat jouw droomvriend je te vertellen heeft, kan er zomaar voor zorgen dat jij de dingen van een hele andere positievere en productievere kant gaat bekijken.

 

1- Wat doet jouw droomvriend?

Je kan natuurlijk gewoon een goed gesprek met ze hebben. Je zal versteld staan van wat ze je allemaal te vertellen hebben. Daarnaast zijn ze de beste coach of therapeut die jij je maar voor kan stellen.

Ze helpen je negatief gedrag, verslavende gewoontes, negatieve overtuigingen en irreële angsten los te laten. Hoe dat kan? Omdat zij jou zijn.

Je droomvriend vertegenwoordigt altijd een deel van jou. in bijna alle gevallen een onbewust deel. Ze bezitten de oplossing (die jij nu nog niet ziet) voor je probleem en onthullen jou hoe jij er gebruik van kunt maken.

Oh ja, overal waar je droomvriend leest kan je ook droomvriendin invullen. Of vice versa. Het gaat om de methode en die is top.

 

2-Hoe doet je droomvriend dat ?

Voor je gaat slapen, misschien al eerder, stel jij een concreet doel vast. Misschien wil je stoppen met roken, afvallen, van je stress af, aan je gezondheid werken, vragen over een relatie of ben je klaar met je financiële problemen.

Zet je intentie zoals je in stap drie al hebt geleerd. Val in slaap. Nu gaan we er vanuit dat je lucide droomt, dat hebt getest en jij dus de regie in handen hebt. Nu herinner jij jezelf aan je doel, je intentie en stelt de volgende vraag:

Welke droomvriend kan mij helpen met mijn uitdaging om…( concreet doel)? 

Dan wacht je even en zie je op een gegeven moment iemand in jouw richting komen. Je droomvriend staat voor je. Doe dan het volgende:

A- De stappen in je droom

 • Je bedankt je droomvriend voor haar komst.
 • Dan vraag je wie hij of zij is en wat je droomvriend vertegenwoordigt.
 • Laat je droomvriend aan het woord. Val niet in de reden.
 • Vraag je droomvriend nu: Wat heb jij mij te vertellen? Of hoe kan jij mij helpen mijn..(doel)..te verwezenlijken?
 • Luister goed naar je droomvriend want door goed te luisteren naar wat zij of hij zegt, komen er vanzelf nieuwe vragen.
 • Praat met je droomvriend alsof ze een levend iemand is waar je van houdt,  die jij bewondert en alles van wilt leren. Zodat er een "normaal" gesprek ontstaat.
 • Praat zolang mogelijk met je droomvriend. Maak gebruik van het moment.
 • Dan komt het moment van afscheid nemen. Vraag je droomvriend of je hem of haar in een een volgende droom nogmaals mag ontmoeten. Dat doen ze meestal graag en heeft twee voordelen.
  Ten eerste op het moment dat jij je droomvriend ziet, weet jij: " ik ben lucide" en ten tweede kennen jullie elkaar al en dat zorgt voor meer diepgang in het gesprek.
 • Vraag bij het afscheid om een cadeau. Iets wat je nodig hebt. Plaats het cadeau in je lichaam. je weet intuïtief waar het thuishoort. Voel je je daar niet goed bij? Neem het dan gewoon mee.
 • Bedank je droomvriend voor het cadeau zeg tot de volgende keer.

B- De stappen nadat je wakker bent geworden

Kom nu langzaam terug uit je lucide droom en word wakker. Dat is nodig omdat we het behaalde resultaat bewust willen maken. Dat kan op twee manieren:
 • Schrijf je lucide droom op. Alles wat jij je nog kan herinneren. Geef daarbij speciale aandacht aan wie je ontmoet hebt, hoe jij je doel hebt verwezenlijkt en wat de stappen zijn die jij in dagelijks leven gaat ondernemen.
 • Soms heb je geen zin om dit te doen. Omdat het midden in de nacht is of dat je in een drukke periode zit. Dan kan je je lucide droom ook afsluiten met een mantra.
  Zoiets als dit:" Ik weet zeker dat de betekenis en de boodschap en van deze droom op een liefdevolle en succesvolle manier is geïntegreerd in wie ik ben , wat ik doe en hoe ik het verschil maak."
Dat is mijn persoonlijke mantra. Ga voor een mantra dat het beste bij jou past. Het hoeft niet in één keer raak te zijn. Je ontdekt vanzelf welk mantra het beste bij jou past.

 

3- De eikel en de bitch

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je droomvriend een ongelofelijke eikel of bitch blijkt te zijn en helemaal niet van plan is om jou van dienst te zijn. Dan volg je een ander strategie. Het begin van de methode is gelijk aan die van de bovengenoemde bereidwillige droomvriend. Tot het moment dat jij de boze droomvriend ontmoet

Vaak zie je al aan hoe hij er uit ziet dat hij niet zo vrolijk is.  Misschien begin hij gelijk te dreigen of is zij zo afschrikwekkend dat er een bepaalde angst ontstaat. Denk eraan dat je dan tegen jezelf zegt: "Het is maar een droom, ik ben de baas en creëer dit zelf."

Laat je niet intimideren. Mocht deze boosaardige figuur gaan schreeuwen of schelden tegen je, laat hem of haar dan lekker uitrazen. Vraag op een geschikt moment: Is er een mogelijkheid dat wij vrienden worden?

Is het antwoord nee, laat deze droomvriend dan nu links liggen. Vraag om iemand die je wel willen helpen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat zo’n eikel of dreambitch met je wilt vechten. Ga dat niet uit de weg. Je bent altijd klaar voor deze confrontatie omdat jij weet dat het maar een droom is waar jij de volledige regie over hebt..

De huisregels van dit gevecht.

 • Vecht tot het bittere eind.
 • Versla je opponent. En dat lukt altijd want jij hebt de regie.
 • Stop niet met vechten tot hij of zij zich overgeeft of verslagen is.
 • Integreer je verslagen opponent in je droomlichaam. Neem haar of hem met alles wat hij is in je droomlichaam op.
 • Ervaar wat er gebeurt. Het kan zo zijn dat alles wit wordt en je een gevoel van heelheid ervaart. Dat is geweldig. Een deel van jezelf wat je onderdrukt hebt of genegeerd, vindt haar plek weer terug.
 • Zeg dank je wel.
 • Kom nu langzaam terug, sluit je droom af met het opschrijven van je lucide droom of doe het met je mantra.
 

4- Tenslotte:

Droomvrienden bestaan echt, praten logisch, representeren het onbewuste beeld wat jij van jezelf hebt. Ze hebben hun eigen bewustzijn, gedachtes, gevoelens en kijken op een andere manier naar jouw leven, weten meer over jou dan jezelf weet en lijken een directe toegang  te hebben tot alles wat zich in jouw verborgen wijsheid, DNA en het collectief onbewuste ligt opgeslagen.

Koester ze daarom als perfecte gesprekspartner, één van je beste vrienden. Ze zijn  je coach, therapeut, meester of inspiratiebron. Ze zijn wie jij ook bent en wie weet op het diepste niveau beter wat jij nodig hebt en wie je werkelijk bent dan jijzelf: niemand !!!

Nu de laatste stap. Over een droomplan en een nieuw begin. Een lucide leven.
Reactie plaatsen