Voordelen van lucide dromen

Wat zijn de voordelen van lucide dromen ? Hier een opsomming van de 5 belangrijkste voordelen:

1- Plezier maken in je lucide droom

Als er een ding in het leven is wat het leven lichter maakt, dan is het plezier hebben. En wat ons het meeste plezier geeft, is het ondernemen van nieuwe dingen. 

Het beleven van nieuwe avonturen. In ons dagelijks leven zijn sommige ondernemingen, door wat voor oorzaak dan ook, een stap te ver maar in onze lucide dromen kunnen we alles uitproberen. Zonder enig gevolg. Voor je lichaam of portemonnee.

Vlieg naar Hawaii, ga terug naar de Gouden Eeuw, steun de vrouwenbeweging aan het begin, ga een gesprek aan met Nelson Mandela of met die leuke man die elke dag naast je in de bus zit. Onderneem en geniet van de voordelen van je lucide droom.

Train je hersenen erin dat het normaal is om groot en onlogisch te denken. Zodat de dag komt dat je genoeg vertrouwen hebt opgebouwd om ook overdag buiten de gebaande paden te treden.

2 - Nachtmerries verhelpen in je lucide droom

Ben jij een getrainde lucide dromer? Dan ben jij in staat om in je lucide droom je nachtmerrie te verhelpen. Van alle voordelen, die lucide dromen jou kan geven, is dit wel het voordeel wat een direct en meetbaar resultaat heeft op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

3 - Creativiteit vergroten in je lucide dromen

Lucide dromen zijn de snoepwinkel voor de creatieve geesten onder ons. Ben jij in staat om helder te worden in je droom, dan kan jij assistentie vragen bij elke creatieve uitdaging die je hebt. 

Weet je niet waar je een boek over moet schrijven? Vraag het Haruki Murakami. Of hoe je volgende schilderij eruitziet? Laat Dali het je schetsen Of hoe je promotie maakt? Vraag het Richard Branson. 

Hoe je die leuke jongen in de koffiebar mee uitvraagt? Vraag het je diepere Zelf en er komt zeker een antwoord.

4- Helen in je lucide droom

Soms is een lichamelijk of geestelijk mankement het gevolg van een bepaalde gedachte of overtuiging die ongezond gedrag veroorzaakt. Genezen door dromen gebeurde al in de oudheid. 

De bijbel staat er vol mee. Het is net alsof je een medicijn inneemt. Laat je lucide droom je vertellen wat en hoe je dingen anders moet doen. En welke overtuiging ervoor heeft gezorgd dat je ziek bent geworden en tot welk ziekmakend gedrag dat heeft geleid. Vraag in je lucide droom wat je moet doen omdat te veranderen. En verander dat meteen....

5 - Jezelf ontdekken

Hoe zit het met jouw eigenwaarde, zelfbeeld of zelfvertrouwen? In je dromen worden je gedrag en je gevoelens  zo uitvergroot dat je jezelf wel af moet vragen: Wat ben ik daar nu weer aan het doen? 

Je nieuwsgierigheid is gewekt en je wilt op onderzoek. Je antwoord op de vraag:  "waarom doe ik wat ik doe?". Dat kan je natuurlijk het beste doen in je lucide dromen want daar is alles mogelijk. En zo train jij je zelfkennis in je lucide dromen....

6 - Oh ja niet vergeten!

Sommige mensen worden eenvoudig lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Reactie plaatsen