Uittreden

Uittreden houdt in dat je spirituele lichaam tijdelijk je fysieke lichaam verlaat. Dit lichaam wordt ook wel je astrale lichaam of je ziel genoemd.

Sommige mensen geloven dat het astrale lichaam altijd verbonden blijft met het stoffelijke lichaam door een soort van geestelijke navelstreng, ook wel het zilverkoord.

Andere geloven dat uitreden een projectie is van je hersenen m.a.w. je verlaat je lichaam niet echt maar je hersenen projecteren de beelden van je ziel in een de ruimte als een soort 3D diaprojector.

1- Drie momenten van uittreden:

1- Uittreden in je slaap.

Dit is de meest bekende en er is ook veel informatie over te vinden. Het gebeurt vaak tijdens het begin van de REM slaap. Dit is ook de periode waarin wij de grootste kans maken op lucide dromen.

De remslaap (Rapid Eye Movement) is de fase na de diepe slaap.

De eerste ervaringen van uittreding worden meestal ervaren tijdens een vals ontwaken. Het lichaam is in REM en onderhevig aan slaapverlamming. De dromer kan niet bewegen met zijn fysieke lichaam maar ervaart wel een aanwezigheid in de kamer.

Dat is meestal gewoon de slaapkamer waar je in ligt te slapen en dat maakt het nog extra verwarrend. Mensen beginnen geluiden te horen en beelden te zien terwijl ze denken dat ze wakker zijn. Er ontstaat angst en men ziet de ziel het lichaam ontvluchten.

A- Manieren van uittreden

  • De meest bekende manier van uittreden is uitreden terwijl je op je rug ligt en je je lichaam onder je ziet liggen.
  • Je kunt ook zijwaarts uittreden zowel naar links als naar rechts.
  • Je kunt ook neerwaarts uittreden zodat het lijkt dat je onder je bed ligt.
  • Je voortbewegen in en rondom je huis.
Astraal verplaats je jezelf dan erg snel van de ene ruimte naar de andere ruimte. Je denkt aan je keuken en zomaar ineens sta je daar dan ook. In de astrale wereld is geen plaats voor ruimte en tijd. Alles is nu.

B- Terugkeer na de uittreding

Ook het terugkeren in je fysieke lichaam kan op verschillende manieren worden ervaren.
  • De ene komt heel rustig terug in het lichaam.
  • De andere is ineens terug in zijn/ haar stoffelijk lichaam en men slaapt dan gewoon rustig verder.
  • Of men komt te rap terug. Dit wordt meestal als angstig ervaren. Men schrikt dan ook in paniek wakker.

2- Uittreden tijdens meditatie

Deze manier wordt het meeste gebruikt om contact te maken met hogere bewustzijnsstaten. Door eerst te focussen op het lichaam en de ademhaling en dit langzaam los te laten en je dan te richten op het onbegrensde universum om je heen, kun jij het gevoel krijgen dat jij je lichaam hebt verlaten en kunt reizen waar heen je maar wilt.

3- Bewust uittreden

Voor deze manier moet je wel wat meer ervaring hebben. Je voelt ineens zorgen over iemand. Je gaat zitten of liggen in een gemakkelijke houding, sluit je ogen en focust volledig op diegene.

Dan kom je op een plek waar het antwoord ligt op je bezorgdheid en waar je waarneemt alsof je echt op die plek bent. Daarna kom je bewust terug naar de plek waar je ligt. Check even bij die desbetreffende persoon of het klopt wat je voorvoelt hebt. Vaak is dat zo.

Oh ja niet vergeten!

Sommige mensen worden eenvoudig lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden: