Non remslaap

16 december 2020
Voor lucide dromers en het leren van lucide dromen is remslaap het belangrijkste maar voor ons menslijk welzijn is dat diepe slaap. Ook wel non remslaap genoemd. Het is de slaap waar de droomyogi's van deze wereld bewust kunnen blijven en volledig opgaan in dit heldere, witte veld van energie en heling.

Deze droomloze fase kent 2 niveaus. Te weten:

1- Lichte non remslaap

Dit is de fase die komt na de hypnagogische fase. Je bent 100% in slaap maar nog niet zo vast als in diepe droomloze slaap. Je bent nog eenvoudig wakker te maken. Hier zit je in het grensgebied van Theta en Delta hersengolven.

2-  Diepe non remslaap

In deze diepe non remslaap ben je op het diepste niveau van slaap. Je hersenen beginnen deltagolven te vormen en dan kom je op het diepste niveau van de droomloze, diepe slaap. Deze fase wordt ook wel de herstellende fase genoemd. Hier in komt je lichaam en geest optimaal tot rust en vindt er heling en genezing plaats.

In de fase geeft je lichaam menselijke groeihormonen af, worden je cellen gerepareerd en je energie weer volledig opgeladen. Je begrijpt dan ook hoe belangrijk diepe slaap is voor je gezondheid en welzijn.

Als je ontwaakt of wakker wordt gemaakt ( als dat lukt tenminste) in diepe slaap, dan voel je meestal heel verward of slaapdronken