Wakker worden

Het is voor mensen, die met hun droom aan de slag willen, belangrijk hoe ze wakker worden. Vooral voor beginnende lucide dromers omdat ze hem dan beter onthouden. Voor getrainde lucide dromers omdat, ze als ze rustig wakker worden, ze dan gelijk in een lucide droom terecht kunnen komen.  Zonder er bewust van te zijn dat je droomt, en waarover je droomt, is lucide dromen een stuk ingewikkelder.

Wakker Worden Tips

Daarom hier 4 tips hoe jij het beste kunt wakker worden om je droom te onthouden

  • Word langzaam wakker en verroer je niet. Op het moment dat je wakker wordt, word je je bewust dat je je niet meer moet bewegen. Ook je ogen houd je gesloten. Dan focus je je op wat je net gedroomd hebt. Geef je dromen de ruimte en de tijd om weer omhoog te komen.
  • Komen er alleen maar flarden en korte stukjes. Geen probleem. Een stukje van je droom herinneren is vaak de opmaat naar het terughalen van de hele droom. Denk dan ook niet shit "het is maar een flard"maar wees dankbaar en enthousiast. Het kan daarbij ook zo zijn dat een flard zo emotioneel geladen is dat hij het verhaal van de hele droom vertegenwoordigt. Ook het gevoel waarmee je wakker wordt, kan de poort zijn naar een lucide droom. Gewoon die avond bij het in slaap vallen focussen op dit gevoel. Als een soort lichamelijke intentie.
  • Ga een klein beetje anders liggen. Komen er geen dromen terug? Verander langzaam van positie. Ga op je rug liggen of nu juist op je buik. Op je rechterzij of op je linkerzijde. Zoek de positie waarin je de droom hebt gehad.
  • Met welke gevoel ben je wakker geworden? Houd dat gevoel vast en onderzoek het. Waar in je lichaam voel je dat gevoel? Ga daar met je aandacht naar toe. Focus op deze plek in je lichaam en het daarbij behorende gevoel. Geef je lichaam toestemming om de daarbij behorende droom los te laten.