Vliegen

Vliegen in je lucide droom is een van de bekendste droomtekens waardoor je in de gaten hebt dat je aan het lucide dromen bent. Omdat het iets is wat overdag niet kan. Ten minste niet op eigen kracht.

Het is ook vaak een van de eerste dingen die mensen proberen te doen als ze met lucide dromen beginnen. Het is namelijk ook een van de beste reality checks.

Iedereen schijnt de natuurlijke aandrang te hebben om te gaan vliegen. Vliegen betekent vrijheid. Een vlucht uit de beperkingen van je fysieke lichaam.

De manier van vliegen, waar we het hier dus over hebben, is dat je als lucide dromer zelf vliegt. Dus zonder vliegtuig of welk ander vliegend voorwerp dan ook.

1- Wat betekent vliegen in je lucide droom?

  • Als je volledig kalm vliegt boven een landschap en je geniet van het plaatje, dan betekent dat je de situatie volledig onder controle hebt. Je bent boven alles uitgestegen.
  • Moeilijkheden om in de lucht te blijven zijn een teken van een gebrek aan controle over je eigen omstandigheden.
  • Zaken als bomen en bergen kunnen je vlucht verder bemoeilijken. Deze barrières vertegenwoordigen je eigen beperkingen of personen die je in de weg staan in je dagelijks leven. Je kunt onderzoeken waar zij voor staan. Door het gesprek of confrontatie met ze aan te gaan
  • Als je angst voelt, als je vliegt of je het gevoel hebt dat je te hoog vliegt, dan kan dat betekenen dat je bang bent voor uitdagingen of succes.
  • Een andere manier om dromen over vliegen uit te leggen is dat deze dromen je sterke wil en geest vertegenwoordigen. Je kunt je onverslaanbaar voelen en niemand houd je tegen om te bereiken wat je wilt. Het geeft je vleugels.

Vliegen in een droom geeft je een groot gevoel van vrijheid en onbegrensde mogelijkheden.

2- Oh ja niet vergeten!

Sommige mensen worden eenvoudig lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden: