Betekenis dromen

16 december 2020
Als we het hebben over dromen begrijpen, dus begrijpen waar dromen vandaan komen, dan betekent dit dat we gelijk een tweedeling aanbrengen. Een grens tussen mensen die denken dat hun dromen betekenis hebben en zij die denken van niet.

Het is vrij simpel. Als je denkt dat je droom geen betekenis heeft, dan heb je gelijk. Wanneer je denkt dat hij wel betekenis heeft, dan heb je ook gelijk. Om deze eeuwige wijsheid van Einstein maar even te gebruiken

Wij gaan ervan uit dat een lucide droom, en dan ook de gewone droom, wel betekenis heeft. Alles wat in een droom voorkomt en gebeurt, kunnen wij betekenis geven. Deze droomsymbolen staan voor iets want anders zou de droom ze niet gebruiken:

Droomsymbolen & betekenis geven

  • Omgeving - Waar ben je in de droom? Wat zie, hoor, voel, ruik, ervaar en proef je?
  • Mensen - Welke mensen komen ervoor in je droom?
  • Levende wezens - We filteren de andere levende wezens van de andere objecten omdat ze vaak een diepere, emotionele betekenis hebben voor jou als lucide dromer. Levend wezens kunnen mythische -, historische - of sprookjesfiguren zijn.
  • Voorwerpen/objecten - Wat komt er allemaal voor in je droom? Dit gaat over alles wat je waarneemt en ervaart wat je bij plaats personen, dieren en plaats niet hebt benoemd.
  • Beweging - Wat gebeurt er in de droom?  Maar vooral: Wat doe jij of wat doe je niet in je droom?
  • Verloop- Hoe ontwikkelt de droom zich? Gaat hij van een negatief begin naar een positief einde? Of net andersom?
  • Kleuren - Welke kleuren zie je in de droom? Wat voor gevoel geven ze jou? Wat is hun universele betekenis?
  • Tijdperk - Wanneer speelt deze droom zich af? In verleden, heden of toekomst? Of een combinatie en wat zegt deze combinatie over je (lucide) droom?
Je ziet je kan oneindig doorgaan met het geven van betekenissen aan je dromen. Maar er is een tip die ervoor zorgt dat jij niet belandt in een moeras vol met betekenissen.

TIP - Betekenis geven

  • Kies uit je droom dat stuk droom dat je het meeste opvalt of het meeste raakt.
  • Geef dat betekenis en vaak worden de andere delen van je droom dan vanzelf helder. Soms is het zelfs zo dat de boodschap van meerdere dromen hierdoor helder wordt.
Lees hier hoe jij je een droom makkelijk en eenvoudig  betekenis geeft nadat je wakker bent geworden...

Lees hier hoe je dat doet in een lucide droom…

PS. Wist je dat je op deze site ook gratis trainingen kunt volgen en gratis boekjes kunt downloaden? Doe dat en ontdek hoe jij de volgende stap kunt zetten in je leven…