Dromen over vreemdgaan: Wat is de betekenis van dromen waarin je ontrouw bent of bedrogen wordt….

Dromen over vreemdgaan: Wat is de betekenis van dromen waarin je ontrouw bent of bedrogen wordt….

Dromen over vreemdgaan of ontrouw is één van de negen meest voorkomende dromen.. Probeer je iets voor je partner te verbergen? Doe je iets achter de rug van je partner om? En ben je bang dat ze erachter komen?  

Vreemdgaan betekent niet per se dat je je partner op relationeel of seksueel gebied wilt bedriegen, maar het kan zijn dat je je schuldig voelt omdat je iets doet waarvan je liever niet wilt dat zij het weten maar waarvan je persoonlijk onbewuste je in je droom komt vertellen dat je er behoefte aan hebt

Misschien voel je je te veel opgesloten in je huidige relatie en heb je behoefte aan meer vrijheid om je eigen ding te doen. Dit droom zegt niet dat je eropuit bent om die ander een loer te draaien maar dat het tijd is om nauwkeurig te onderzoeken waar jij nu behoefte aan hebt. 

De stemming, de context en de droomsymbolen in de droom verwijzen naar gevoelens en gedachten die je huidige wereldmodel tot nu toe uit je rationeel denken heeft weten te drukken. Beste interessant om je droom dan betekenis te geven…

1 - Dromen over vreemdgaan op spiritueel niveau...

Dr. Jung stelt dat elk individu zowel een mannelijke als een vrouwelijke kant van de psyche heeft. Voor een man is de vrouwelijke component de anima en voor een vrouw de animus. 

De anima en animus kunnen het individu zowel positief als negatief beïnvloeden. 

Als een van deze archetypen wordt onderdrukt, zal de vrouw of man met wie je vreemdgaat anders in de droom verschijnen. Of je wat dit droompersonage komt vertellen accepteert of afwijst, bepaalt de beelden en het verloop van deze dromen in hoge mate.

Hoe de persoon eruitziet, kan de anima/animus-projectie zijn die je onbewust hebt gevormd. 

Als een man het idee heeft van de positieve anima, zal hij tederheid, geduld, zorgzaamheid en mededogen tonen. Als de anima negatief tot uiting komt, kan dit zich manifesteren als ijdelheid, humeurigheid, bitch en zwakte om gevoelens te kwetsen. 

Een vrouw met een positieve animus toont assertiviteit, controle, doordachte rationaliteit en meelevende kracht. Een negatieve animus kan ontaarden in machtsmisbruik, kippetjes gedrag en intolerantie.

Droom met overspel en ontrouw

2 - Maar deze dromen hebben ook vaak een ander (logisch?) thema…

Als je onderdrukte seksuele verlangens hebt, komen deze namelijk ook vaak voor. Dan laat de droom zien waar jij een gezonde behoefte aan hebt, vaak ook met wie,  en waarschijnlijk ook de reden waarom jij deze behoefte niet vervuld.  

Als je iemand bijvoorbeeld iemand bent die er altijd van gedroomd heeft om meerdere en andere seksuele partners te willen proberen, dan kan dit verlangen zich manifesteren in een droom. 

Hoe voelde je je toen je wakker werd? Wat was de locatie waar het gebeurde? Wie was er bij jou? Deze vragen kunnen je helpen om antwoord te vinden op wat de droom jou vertellen wil.  De droom is een bolwerk van verborgen wijsheid, vol tips, inspiratie en aangrenzende mogelijkheden om jouw leven steeds meer in je natuurlijke ritme en persoonlijke flow te krijgen.

Om je verder te helpen, hier nu een paar uitgebreide beschrijvingen van dromen over vreemdgaan die een eerste stap zijn naar jouw persoonlijke droomuitleg.

3 - Wat betekent mijn droom waar in ik vreemdga?

Dromen, waarin iemand zijn partner bedriegt, zijn heel gewoon. Vaak gaan deze dromen over het zoenen van een ander, voorspel of wilde seks.

Afhankelijk van de overige droomsymbolen in de droom kan deze boodschap van ons persoonlijk onbewuste, veel verschillende betekenissen hebben. Wakker worden met een schuldgevoel of verward na een buitenrelationele droom komt vaak voor.

Dit soort dromen suggereren niet dat je je wederhelft wilt bedriegen, maar gaan meestal over kwaliteiten en eigenschappen van de persoon waar je vreemd mee gaat.

Er kan een diepere band zijn die je hebt gevoeld met deze persoon waar je in de droom deze verbinding mee wilt aangaan. Het kan staan over aantrekkingskracht op een dieper niveau deelt. 

Hoe intenser het contact (flirten, zoenen, seks) hoe meer jij je identificeert met de kwaliteiten van deze partner. Voel en denk na over welke positieve eigenschappen je deelt of waardoor je je verbonden voelt met die persoon. 

Misschien laten ze je zien welke delen van jezelf tot nu toe onderdrukt of genegeerd hebt ( je schaduwkant)   en die, wanneer je ze ontwikkelt, heel vruchtbaar kunnen zijn en je leven nog meer in jouw persoonlijke flow krijgt

Dromen over vreemdgaan betekenis

4 - Wat betekent een droom waarin je weet dat je vreemdgaat?

Een droom waarin je vreemdgaat en weet dat je overspel pleegt suggereert dat je schuldgevoelens hierover hebt. Je kan je waarden en integriteit in gevaar hebben gebracht.

Deze droom kan ook betekenen dat je je seksualiteit en wat je lekker vindt op een veilige manier aan het ontdekken bent.

5 - Wat betekent een droom waarin je ontrouw bent terwijl je bijna gaat trouwen?

Als je bijna gaat trouwen komen dromen over vreemdgaan veel voor. Het kan betekenen dat je je seksuele vrijheid nog een keer op een veilige manier uittest, in een droom.

Het kan ook betekenen dat je je zorgen maakt over of bang bent om te trouwen.

6 - Wat betekent droom waarin je vreemdgaat met je ex?

Het beste wat je kunt doen na een droom over vreemdgaan met je ex  is nadenken over wat de ex waarmee je vreemdgaat nog voor je betekent.

Vraag jezelf bijvoorbeeld af of deze ex symbool staat voor een fysieke eigenschap of een emotionele kwaliteit. Onderzoek dan of je deze kwaliteit nog nodig hebt of dat je er liever vanaf wilt.

7 - Wat betekent een droom waarin de partner van een bekende vreemdgaat?

Een droom waarin een vriend wordt bedrogen geeft aan dat je onderbewust een afkeer hebt van zijn of haar partner. Je denkt dat je vriend het verdient om beter behandeld te worden.

Anderzijds heb je het gevoel dat je niet voldoet aan de verwachtingen van anderen

spiritueel betekenis partner vreemdgaan vriend ex

 8- Wat betekent een droom waarin je partner vreemdgaat?

Een droom waarin je partner, echtgenoot of relatie je bedriegt, geeft aan dat je bang bent om in de steek gelaten te worden. Je kunt ook het gevoel hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Dit begrip kan voortkomen uit problemen met je zelfvertrouwen een laag zelfbeeld of gevoel van eigenwaarde.

Deze droom kan ook aangeven dat je onbewust aanwijzingen oppikt dat je partner niet helemaal eerlijk is of zich niet volledig inzet voor de relatie.

Vraag je af hoe goed jij jezelf kent in deze relatie? Als je in het verleden van nature bent bedrogen, kun je problemen met het vertrouwen van anderen hebben. Met je partner in gesprek gaan over deze angst kan je helpen om hieraan te werken

9 - Tenslotte over vreemdgaan in je droom

Gebruik deze betekenissen om jouw persoonlijke droomuitleg een vliegende start te geven maar onthoud dat het niet de definitieve betekenis van je droom is. 

Die schep je alleen door de droomsymbolen te vertalen naar jouw persoonlijke situatie. Hoe je dat dat? Lees hiervoor dit blog of mijn boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA…

Over de schrijver
Reactie plaatsen