Dromen over sex: Wat betekent jouw droom over seks en soortgelijke genotsmomenten?

Dromen over sex: Wat betekent jouw droom over seks en soortgelijke genotsmomenten?

Dromen over seks gaan over het samensmelten van tegengestelde aspecten van jezelf. Het staat voor psychologische voltooiing. Je moet je bewust worden van eigenschappen en kwaliteiten van de sekspartner in je droom en deze in jouw wereldmodel opnemen.

Wees nieuwsgierig en vraag je af: Wat zijn de aangrenzende mogelijkheden waar deze bedpartner voor staat.? Kijk bijvoorbeeld naar hoe de vrijpartij verloopt. Was het gepassioneerd? Welke associatie komt er bij je op? Ging het langzaam en teder? Was het wild?

En met welke gedachten en gevoelens kwam je uit de sexdroom? Geef de droomsymbolen uit deze droom betekenis en je krijgt antwoord op een kwestie of situatie die nu speelt in je leven.

Je kunt voor deze persoonlijk droomuitleg gebruik maken van de methode in dit blog of je leest en leert hoe je dit kunt doen in het interessante E-boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA...

Maar je begint natuurlijk hieronder met het opzoeken van de algemene droomuitleg van jouw specifieke droom. Veel succes !!!

Vreemdgaan in je dromen de betekenis

1 - Wat betekent dromen over vreemdgaan?

Dromen over seks met iemand anders dan je partner of geliefde suggereert ontevredenheid over de fysieke kant van je relatie.

Aan de andere kant kan vreemdgaan in je droom een onschuldige fantasie zijn. In dergelijke situaties kun je merken dat je seksueel minder geremd bent. Misschien moet je hetzelfde gevoel van avontuur in je bestaande relatie brengen.

Als je droomt dat je ziet dat je vriendin of vriend seks heeft met iemand anders, suggereert dit dat je een passieve rol speelt in je seksleven. Misschien heb je het gevoel dat je haar of hem niet tevreden stelt. De droom geeft je het signaal om je seksuele zorgen en/of verlangens te communiceren.

2- Wat is betekenis van een droom waarin je sex hebt met je ex?

Dromen dat je seks hebt met een ex of iemand die niet je huidige partner is, geeft aan dat je bedenkingen hebt bij het aangaan van een nieuwe of in je huidige relatie.

Misschien voel je een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde omdat je jezelf blootgeeft en voel je een heropleving van die oude emoties en gevoelens die je voelde toen jij en je ex samen waren.

Als je je trouwdatum nadert, is het niet ongewoon om bijzonder erotische avonturen te beleven met voormalige partners.. Dit kan te wijten zijn aan de intensiteit van de seksuele passie met je aanstaande.

Het heeft ook te maken met de nieuwe rollen die je gaat vervullen en de onzekerheid die dat met zich mee kan brengen.

3 - Wat betekent mijn droom over seks hebben met een vreemde?

Dromen dat je seks hebt met een vreemde, staat voor onzekerheid over wat je te wachten staat.

Als alternatief stelt de droom je in staat om vrijuit te experimenteren zonder ophangingen, emotionele bagage of vooroordelen die verband houden met een persoon die je zou kennen.

 In zo'n scenario ben je in staat om je verlangens, passies en emoties los te laten en te uiten.

Vooral als je droomt van seks met meerdere partners tegelijk, geeft dit aan dat je je onthecht voelt in je persoonlijke relatie. Je voelt dat seks slechts een daad is zonder enige emotie of passie. Misschien is je seksleven een automatisme en monotoon geworden.

Anderen seks zien hebben in je droom verwijst naar je eigen verlangens naar een avontuurlijker seksleven.

4 - Hoe kan je dromen uitleggen waarin je seks hebt met een goede vriend of vriendin?

Dromen dat je seks hebt met een vriend verwijst naar wat je deelt met je vriend. Omdat jullie zoveel met elkaar delen en zoveel over elkaar weten, kan de dromende geest deze nabijheid afbeelden als seks.

Als alternatief duidt zo'n droom op een mate van aantrekkingskracht tussen jou en je vriend, maar je bent te bang om ernaar te handelen. Zo wordt dit verlangen gemanifesteerd in een droom.

5 - Hoe moet je dromen duiden waarin je sex hebt met hetzelfde geslacht?

Als je heteroseksueel bent en je droomt dat je seks hebt met iemand van hetzelfde geslacht, dan vertegenwoordigt dit een uitdrukking van een beter zelfbeeld en meer zelfacceptatie.

Je moet meer in contact komen met je vrouwelijke of mannelijke kant. De droom impliceert niet noodzakelijkerwijs een homoseksueel verlangen.

6 - Hoe kan je een droom verklaren waarin je vrijt met een beroemdheid?

Dromen dat je seks hebt met een beroemdheid, geeft aan dat je gedreven bent om succesvol te zijn. Je streeft naar erkenning. Overweeg met welke films je deze beroemdheid associeert voor aanwijzingen over waar en waarin je succes wilt behalen.

7 - Wat betekent een droom waarin je ouders seks hebben?

Als je je ouders seks ziet hebben in je droom, geef je aan dat je vergelijkbare aspecten ziet tussen hun relatie en je huidige relatie. De meesten krimpen ineen bij de gedachte dat je ouders seks hebben, dus deze droombeelden proberen echt je aandacht te trekken. Kijk ook naar de relatie van je ouders en wat je ervan kunt leren.

8 - Wat vertellen dromen waarin je van het andere geslachte bent?

Dromen dat je het andere geslacht bent in je droom, suggereert dat je bepaalde eigenschappen van het andere geslacht moet opnemen. Vraag jezelf af hoe je je zou voelen als je nu een man of een vrouw zou zijn? Op welke manieren kun je deze positieve gevoelens in je wakkere leven opnemen.?

Wat betekent een droom waarin je vreendgaat?9 - Hoe kan ik mijn droom over sexuele onthouding duiden?

Als je droomt dat je je onthoudt van  seks of enige andere vorm van behoeftebevrediging dan is dat een waarschuwing om niet te veel vertrouwen te hebben of te arrogant te worden. Je moet het langzamer aan doen.

10 - Wat is de droomuitleg van overspel?

Dromen dat je overspel pleegt of een affaire hebt, betekent je seksuele driften en behoeftes die ernaar verlangen om te worden uitgedrukt.

Als alternatief duidt het op verraad aan jezelf. Het kan zijn dat je verstrikt raakt in een situatie die niet in je belang is, misschien zelfs illegaal.

Dromen dat je partner, echtgenoot of geliefde je bedriegt, benadrukt je onzekerheden en angst om in de steek gelaten te worden. Je hebt het gevoel dat je voor lief wordt genomen. Je kunt een gebrek aan aandacht in die relatie voelen of dat hij of zij minder aanhankelijk is..

11 - Wat vertelt een droom waarin je aids hebt?

Dromen dat je aids hebt, geeft aan dat je psychologische integriteit wordt aangevallen. Je bent niet in staat om je positie in een bepaalde kwestie te verdedigen.

Dromen dat je partner aids heeft, suggereert dat de relatie destructief kan zijn.

12 - Hoe kan je een droom verklaren met anale seks?

Dromen over anale seks staat voor onderwerping. Je bent misschien bang om toe te geven aan de wensen en verlangens van anderen.

13 - Wat is de boodschap van dromen over biseksueel zijn?

Als je niet biseksueel bent en droomt dat je dat wel bent, kan dit duiden op seksuele onderdrukking. Misschien probeer je je gebrek aan seksuele expressie te compenseren met dromen over biseksualiteit.

14 - Waar gaan dromen met bondage over?

Dromen dat je vastgebonden bent, betekent dat aspecten van je emoties en/of karakter te strak worden gecontroleerd of onderdrukt. Je hebt je creativiteit beperkt of je kunt het gevoel hebben dat je een gevangene bent van de omstandigheden.

In seksuele zin vertegenwoordigen dromen van bondage je verlangens om meer seksueel onderdanig te zijn of dat je niet-erkende seksuele passies hebt.

15 - Hoe kun je een droom over borsten verklaren?

Borsten in je droom symboliseert oervoeding en je behoefte om verzorgd en beschermd te worden. Het staat voor moederschap, koestering en kinderlijke afhankelijkheid.

Het zien van blote borsten in je dromen kan ook duiden op een gevoel van blootstelling en inbreuk op de privacy. Vooral voor een vrouw kan de droom wijzen op stress om vrouw/moeder te worden.

16 - Wat is de betekenis van dromen over een bordeel?

Dromen dat je in een bordeel bent, duidt op ontevredenheid en ontbering in je emotionele of seksuele relatie. Je fysieke driften hebben aandacht nodig.

17 - Hoe kan je een droom over een castratie verklaren?

Dromen over een castratie betekent je overweldigende angst dat je je mannelijkheid of gevoelens van seksuele druk hebt verloren. .

18 - Hoe kan je dromen over het celibaat duiden?

Dromen dat je celibatair bent, vertegenwoordigt je angst voor intimiteit. Je probeert waarschijnlijk je seksuele energieën te blokkeren.

19 - Wat is de betekenis van een droom met een kuisheidsgordel?

Het zien of dragen van een kuisheidsgordel in je dromen betekent je houding en gevoelens ten opzichte van seks. Als alternatief kan de droom een metafoor zijn om aan te geven dat je overdreven beschermend bent. Misschien is jouw wereldmodel aan een veranderingsproces toe.

Gedroomd over sex en meer

20 - Wat betekenen dromen over een condoom?

Een ongebruikt condoom in je droom vertegenwoordigt je eenzijdige gezichtspunten. Je staat anderen niet toe hun mening te uiten. Het symboliseert ook seksuele mogelijkheden.

Als er een onverpakt condoom in je dromen opduikt, duidt dit op seksuele frustratie. Bovendien kan het er ook op wijzen dat je enige angst ervaart voor seksueel overdraagbare aandoeningen.

Dromen dat jij of je partner een condoom draagt, suggereert dat je je emotioneel beschermd voelt .

21 - Wat is de droomuitleg van dromen over anticonceptie?

Als je voorbehoedsmiddelen in je droom ziet of gebruikt, suggereert dit dat je weigert je creativiteit vanuit je onbewuste naar de oppervlakte te laten komen.

Je houdt een bepaald aspect van jezelf tegen. Als alternatief gaat deze droom over anticonceptie over zorgen over een zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen.

22 - Wat betekent mijn droom over travestie?

Dromen dat jij of iemand travestie draagt, geeft aan dat je je mannelijke kant moet uiten en erkennen als je een vrouw bent of je vrouwelijke kant als je een man bent.

23 - Wat betekent een dominatrix in je droom?

Dromen dat je een dominatrix bent, vertegenwoordigt je behoefte aan macht en controle. Als alternatief suggereert het dat je een verhoogd gevoel van spiritualiteit ervaart.

24 - Wat betekent een droom waarin je klaarkomt?

Dromen dat je klaarkomt, vertegenwoordigt je behoefte aan bevrijding. Je kunt jezelf niet langer in bedwang houden, zowel emotioneel als seksueel. Als alternatief betekent het een verlies van controle en macht.

25 - Hoe kan je een droom met een erectie verklaren?

Dromen dat je een erectie hebt, symboliseert je creatieve kracht en energie. Je wilt actie ondernemen . Als alternatief, als je een man bent en droomt van een erectie, dan duidt dit op angst voor impotentie of seksuele disfunctie.

26 - Hoe kun je een erotisch droom analyseren?

Dromen over erotiek staat voor je seksuele verlangens en je seksuele lust. De droom kan ook het gevolg zijn van het kijken naar porno, erotische films of het lezen van erotische romans.

Erotische dromen zijn veel voorkomende dromen als je trouwdag nadert. Dit kan te wijten zijn aan de seksuele passie die je hebt en voelt met je verloofde. Het heeft ook te maken met de nieuwe rollen die je gaat vervullen en de onzekerheid die dat met zich mee kan brengen.

Als je herstellende bent van een blessure, operatie, verdriet of ziekte, dan kun je ook erotisch getinte dromen krijgen. De droom kan dienen als een  herinnering aan je vitaliteit en levendigheid.

27 - Wat vertelt een droom waarin je een fetisj hebt?

Dromen dat je een fetisj hebt, duidt op een gebrek aan volwassenheid of voldoende capaciteiten. Het kan ook symbolisch zijn voor een angst.

28 - Hoe kan je een droom met voorspel duiden?

Dromen over voorspel geeft je onvervulde verlangens en wensen aan.

29 - Wat is de betekenis van dromen waarin je een hermafrodiet bent?

Zien of dromen dat je een hermafrodiet bent, vertegenwoordigt de vereniging van tegenstellingen en brengt balans in je leven.

30 - Hoe kun je dromen duiden waarin iemand herpes heeft?

Dromen dat jij of iemand herpes heeft, verwijst naar je seksuele angst en zorgen. Misschien heb je onveilige seks gehad en heb je daar spijt van.

31 - Wat betekent een droom waarin je homoseksueel bent?

Dromen dat je homoseksueel bent (maar in je wakkere leven niet), staat voor de vereniging van innerlijke tegenstellingen. Het staat symbool voor zelfliefde, zelfacceptatie en mededogen.

Als je je niet op je gemak voelt met homoseksualiteit in je droom, dan suggereert dit een aantal angsten of zorgen over je mannelijkheid (als je een man bent) en vrouwelijkheid (als je een vrouw bent). Het kan zijn dat je enige onzekerheid ervaart in je relaties met het andere geslacht.

Dromen dat de man of vrouw, die je leuk vindt, homo is vertegenwoordigt je angst en stress dat hij of zij je niet leuk zal vinden.

Als hij of zij gay was, zou het gemakkelijker zijn om je gevoelens voor hem te negeren. En het zou makkelijker voor je zijn om te zeggen dat je geen kans maakt..

Als je in je wakkere leven homoseksueel bent, dan is de droom gewoon een weerspiegeling van jezelf.

32 - Wat vertellen dromen over impotentie?

Dromen dat je impotent bent, betekent een angst om macht te verliezen. Misschien ben je bang dat je niet opgewassen bent tegen een bepaalde persoon of taak in je leven.

Een meer directe interpretatie suggereert dat je problemen hebt met seks in je wakkere leven.

33 - Wat betekenen dromen over incest?

Als deze droom betrekking heeft op echte ervaringen met incest, moet je professioneel advies of counseling over dit trauma inwinnen.

Dromen van incestueuze praktijken betekent erotische verlangens. Het kan ook representatief zijn voor de vereniging tussen vrouwelijke en mannelijke aspecten van jezelf. Je bevindt je in een fase in je leven waarin je nog niet echt een kind en niet helemaal een volwassene bent, en daarom kan deze droom symbolisch zijn voor het samensmelten van het kind en de volwassene in jezelf.

Als alternatief, als je ruzie hebt gehad met dit familielid en je de wens uitdrukt om het goed te maken, dan kan de droom proberen om vergeving op een extreme manier weer te geven.

een droom over seks

34 - Hoe kun je een droom over ontrouw verklaren?

Dromen over ontrouw (door jou of iemand anders) staat voor verlating en verwaarlozing in een relatie. Of je voelt je emotioneel beperkt en hebt een uitlaatklep nodig voor je gevoelens.

 Als alternatief geeft een droom van ontrouw aan dat je je niet tevreden voelt met je huidige relatie. Je ervaart een tekort in  een seksuele relatie en je bent op zoek naar een gedurfder seksleven.

35 - Wat betekenen dromen met een kus?

Dromen van een kus geven staat voor liefde, genegenheid , rust, harmonie en tevredenheid.

Als je anderen in je droom ziet kussen, suggereert dit dat je te veel betrokken bent bij hun persoonlijke leven en relatie. Je moet ze wat ruimte geven.

Als de droom eindigt op het punt dat je op het punt staat iemand te kussen, geeft dit aan dat je niet zeker weet hoe hij of zij echt over jou denkt. Je bent op zoek naar een soort relatie met deze persoon, maar je weet niet zeker hoe je die moet bereiken.

Als je heteroseksueel bent en je droomt dat je iemand van hetzelfde geslacht kust, dan vertegenwoordigt dit een vorm van zelfacceptatie. Je erkent je vrouwelijke of mannelijke kant.

Dromen dat je iemands hand kust, betekent respect.

Dromen dat je de vriend of vriendin van iemand anders kust, geeft aan dat je een relatie wilt hebben en de energie van liefde wilt ervaren.

Als alternatief duidt het op een gebrek aan integriteit van jouw kant.

Als je droomt dat je een vreemde kust, betekent dit erkenning en acceptatie van een onderdrukt aspect van jezelf.

Als je een goede vriend kust, vertegenwoordigt dit je respect en aanbidding voor je vriend. Je zoekt een intieme nabijheid die ontbreekt in een wakkere relatie. Het kan al dan niet een romantische interesse voor hem of haar betekenen.

Dromen over het kussen van een vijand betekent verraad, vijandigheid of verzoening met een boze vriend. Denk ook aan het gezegde "deze kus des doods".

Als je wordt gekust door een vreemde, dan is je droom er een van zelfontdekking. Je moet een bepaald aspect van jezelf beter leren kennen.

Dromen van het geven of ontvangen van een bloederige kus symboliseert de diepte van je passie. Je houdt je niet in in je relatie en hebt de neiging om je er volledig in te storten.

36 - Wat betekent een droom over de liefde bedrijven ?

Dromen over verliefd zijn duidt op intense gevoelens die voortkomen uit een huidige relatie. Het impliceert geluk en tevredenheid met wat je hebt en waar je bent in het leven.

Aan de andere kant krijg je misschien niet genoeg liefde in je dagelijkse leven. Van nature verlangen we naar het gevoel erbij te horen en geaccepteerd te worden.

Een verliefd stel in je droom zien of liefde voor elkaar uiten, geeft veel succes voor je aan.

Dromen dat je vriend of vriendin verliefd op je is, kan een wensvervulling zijn. Misschien heb je gevoelens ontwikkeld voor je beste vriend of vriendin en vraag je je af hoe hij of zij zich voelt. Je bent zo in beslag genomen door deze gedachten dat het onvermijdelijk is dat het zijn weg vindt naar je dromende mind.

Aan de andere kant kan de droom ook suggereren dat je bepaalde kwaliteiten van je beste beste vriend hebt geaccepteerd en in je eigen handelen hebt opgenomen.

Dromen dat je de liefde bedrijft in het openbaar of op verschillende plaatsen, houdt verband met een openlijke seksuele kwestie of behoefte. Je droom vertelt je misschien dat je jezelf meer open moet uiten.

Als alternatief vertegenwoordigt het je perceptie over je eigen seksualiteit in de context van politieke en sociale normen. Je twijfelt misschien aan je gevoelens over seks, huwelijk, liefde en genderrollen.

37 - Waar gaat een droom over waarin je een masochist bent over?

Dromen dat je masochist bent, suggereert je behoefte om dingen op een extreem niveau te ervaren en te voelen. Als alternatief geeft de droom aan dat je jezelf opoffert. Je voelt dat je moet lijden voor je fouten uit het verleden.

38 - Wat is de boodschap van dromen over masturbatie?

Dromen dat je aan het masturberen bent, vertegenwoordigt je niet-erkende en onuitgesproken seksuele behoeften/wensen. Het kan er ook op wijzen dat je voor jezelf moet zorgen op sensuele of emotionele manieren die niet per se seksueel zijn. Of misschien moet je wat meer moeite doen voor een relatie.

Anderen zien masturberen in je dromen duidt op je angst, stress en zorgen over je remmingen. Het kan ook een weerspiegeling zijn dat iets in je wakkere leven niet zo bevredigend is als het zou kunnen zijn.

Houd in gedachten dat deze droom niet per se seksuele remmingen of bevrediging hoeft te vertegenwoordigen, maar analoog kan zijn aan een bepaalde situatie of relatie.

39 - Hoe kan je dromen analyseren waarin je naakt bent?

Dromen dat je naakt bent, duidt op de angst om ontdekt te worden en blootgesteld te worden aan kritiek over wat je doet en wat je denkt dat je verkeerd doet.

Dromen dat je plotseling je naaktheid ontdekt en probeert te verdoezelen, betekent je kwetsbaarheid voor een situatie.

Een naakt persoon in je droom zien en je walgt ervan, betekent enige angst om de naakte waarheid over die persoon of situatie te ontdekken. Het kan ook een voorbode zijn van ongeoorloofde liefdesaffaires, verlies van prestige en schandalige activiteiten.

Aan de andere kant, als je geen enkel probleem hebt met andermans naaktheid, betekent dit dat je door mensen heen kijkt en ze accepteert voor wie en wat ze zijn.

40 - Hoe kan je dromen over orale seks verklaren?

Dromen dat je orale seks geeft of ontvangt, betekent je bereidheid om plezier/vreugde te geven of te ontvangen. Het is symbolisch voor je creatieve energie en bevestigt opnieuw dat je het juiste pad bent ingeslagen in je leven.

Misschien moet je met je partner communiceren over je seksuele behoeften en verlangens. Of je speelt je seksuele wensen uit in je droom.

Dromen dat je orale seks bij jezelf doet, vertegenwoordigt je behoefte aan zelfbevrediging.

Wat betekent sm in je dromen?

41 - Wat betekent dromen over een orgasme?

Dromen dat je een orgasme hebt, betekent een opwindend einde aan iets. Wat heb je zojuist voltooid in je leven? Als alternatief betekent de droom dat je niet genoeg seks krijgt. Je moet een aantal van je seksuele spanningen verlichten.

Dromen dat je geen orgasme bereikt, betekent enige frustratie in je leven. Iets laat je onvervuld en ontevreden achter. Merk op dat de frustratie niet noodzakelijk seksueel gerelateerd hoeft te zijn.

42 - Wat is de droomuitleg van een orgie?

Een orgie in je droom betekent onderdrukte verlangens van je eigen seksualiteit en passie. Misschien ben je te conservatief in je seksleven en moet je experimenteren.

Het kan ook betekenen dat er een soort van verwarring is over hoe en waar je je energieën verdeelt. Je kunt te veel richtingen uitgaan en als gevolg daarvan te dun worden verspreid.

43 - Hoe kan je het droomsymbool penis verklaren?

Een penis in je droom staat voor seksuele energie, kracht, agressie en vruchtbaarheid, vooral als de penis rechtop staat. Als de penis slap is, wijst dit op seksuele frustratie.

Dromen dat iemand zegt dat hij je penis heeft gezien, betekent dat je op een omweg of indirecte manier met een seksuele kwestie te maken hebt.

Dromen dat je penis valt of afbreekt, betekent krachtverlies. Je hebt het gevoel dat je een belangrijk deel van je identiteit verliest.

 Als je droomt dat je penis afneembaar is, verwijst dit naar je verlangen om tijdelijk te ontsnappen aan de eisen van je wakkere leven.

Dromen van het zien van een penis van een familielid duidt op een ongemakkelijke situatie die je probeert te vermijden of over het hoofd te zien.

Als een man een uitzonderlijk grote penis ziet, suggereert dit twijfels en angst over seksuele prestaties, drift en libido. Als een vrouw over een grote penis droomt, symboliseert dit openlijke seksualiteit en rauwe seksuele verlangens.

44 - Wat is de betekenis van de sexplek in je dromen?

Als je op zoek bent naar een plek om seks te hebben, dan kan de droom analoog zijn aan je zoektocht naar intimiteit en nabijheid. Je wilt een relatie nieuw leven inblazen.

Als je droomt van seks in een openbare ruimte, dan heb je behoefte een het verbinden van diverse aspecten van jezelf en dat te laten zien aan de buitenwereld.

45 - Wat betekent dromen over een ouwe viezerik?

Als je een viezerik in je droom ziet, suggereert dit dat je problemen hebt met intimiteit in een relatie. Je probeert afstand te houden en te voorkomen dat je gewond raakt.

46 - Hoe kan je dromen over zwanger zijn uitleggen?

Dromen dat je zwanger bent, symboliseert een aspect van jezelf of een aspect van je persoonlijke leven dat groeit en zich ontwikkelt. Misschien ben je er nog niet klaar voor om erover te praten of ernaar te handelen. Dit kan ook de geboorte van een nieuw idee, richting, project of levensdoel vertegenwoordigen.

Dromen dat je zwanger bent en de baby in je sterft, suggereert dat een project waar je veel moeite in hebt gestopt, uit elkaar valt en langzaam verslechtert. Niets gaat zoals je wilt.

Als je echt zwanger bent en deze droom hebt, dan vertegenwoordigt het je zorgen over de zwangerschap. Vrouwen in het eerste trimester van hun zwangerschap hebben de neiging om te dromen van kleine wezens, pluizige dieren, bloemen, fruit en water.

In het tweede trimester weerspiegelen dromen je zorgen over het zijn van een goede moeder en zorgen over mogelijke complicaties bij de geboorte.

Dromen over het baren van een niet-menselijke baby komen ook vaak voor tijdens deze periode van de zwangerschap. Tot slot, in het derde trimester, bestaat dromen uit je eigen moeder.

Naarmate je lichaam verandert en groeit, kunnen in dit stadium ook dromen van walvissen, olifanten en dinosaurussen en andere grotere dieren verschijnen.

Dromen dat je een zwangerschapstest doet, kan een metafoor zijn voor een nieuwe fase in je leven (een nieuwe baan, relatie, enz.) Je hebt misschien het gevoel dat je op de proef wordt gesteld of je voorbereid bent of klaar voor deze veranderingen.

Als alternatief kan deze droom letterlijk van betekenis zijn en je angst of stress over zwanger worden vertegenwoordigen.

47 - Wat betekenen dromen over prostitutie ?

Dromen dat je een prostituee bent, geeft aan dat je verlangt naar meer seksuele vrijheid/expressie en seksuele kracht. Je wilt minder geremd zijn en eventueel andere gebieden van seksualiteit verkennen. Je wereldmodel is te rigide.

Aan de negatieve kant kun je schuldgevoelens en een negatieve houding ten opzichte van relaties koesteren. Je hebt moeite om liefde en seksualiteit te integreren.

Als alternatief kan de droom een metafoor zijn die suggereert dat je jezelf in een bepaalde situatie emotioneel of moreel "prostitueert". Verkoop je jezelf op de een of andere goedkope manier?

Dromen dat je met een prostituee bent, suggereert dat je je seksueel achtergesteld/behoeftig voelt. Als alternatief heb je misschien het gevoel dat seksuele relaties vroeger eenvoudiger en directer waren.

48 - Wat is de betekenis van dromen over schaamhaar?

Als je schaamhaar in je droom ziet, suggereert dit dat je je seksuele gevoelens heimelijk kenbaar maakt.

49 - Hoe kan je dromen over verkrachting betekenis geven?

Dromen dat je bent verkracht, suggereert een sadistische uiting van seksueel verlangen. Je drukt misschien een onbewust verlangen uit om te worden geschonden, veroverd of in verboden gebied te worden gedwongen.

Sommige vrouwen hebben een verlangen om seksueel overmeesterd te worden, maar niet gekwetst. Het duidt ook op wraakzuchtige gevoelens jegens het andere geslacht.

Als alternatief suggereert het dat je je op de een of andere manier geschonden voelt. Iets of iemand brengt je gevoel van eigenwaarde en emotioneel welzijn in gevaar. Je voelt dat iemand of iets je opgedrongen wordt.

Dromen van verkrachting komen ook vaak voor bij degenen die daadwerkelijk zijn verkracht in hun wakkere leven.

Als je in je droom een verkrachting ziet gebeuren, duidt dit op seksuele disfunctie of onzekerheid.

50 - Wat betekenen dromen over sadisme?

Dromen van sadisme duidt op onderdrukte woede, vaak uit de kindertijd. Misschien probeer je jezelf te straffen voor je wandaden of acties uit het verleden.

51 - Wat is de betekenis van dromen met een sekstape?

Dromen dat je een sextape maakt, betekent dat je seksueel openstaat voor nieuwe dingen. Je bent comfortabel met je seksualiteit.

Als je droomt dat een sekstape van jou is gestolen of gelekt, betekent dit dat je je overbelicht voelt. Misschien gaan de dingen te snel of voel je je niet helemaal op je gemak in je relatie.

52 - Wat betekent een droom waarin een seks speeltje wordt gebruikt?

Als je een seks speeltje in je droom ziet of gebruikt, suggereert dit dat je je ontevreden voelt op een bepaald gebied van je leven, dat al dan niet verband houdt met seks. Er is een leegte in je leven.

Als alternatief kan de droom een woordspeling zijn en dat je seks niet serieus neemt. Misschien heb je een onvolwassen houding ten opzichte van seks. Meer direct geeft de droom aan dat je verlangt naar een bevredigender en/of opwindender seksleven.

53 - Wat betekent een droom over je eigen seksualiteit?

Dromen over je eigen seksualiteit betekent de geheimen en de zin van het leven. Het kan zijn dat je te maken krijgt met levensvragen zoals geboorte, huwelijk en/of overlijden. Als alternatief suggereert het dat je je zorgen maakt over het verliezen van je sexappeal.

54 - Wat is de droomuitleg over sperma in je dromen?

Sperma in je droom zien symboliseert mannelijkheid en/of vruchtbaarheid. Het geeft ook het potentieel voor groei en ontwikkeling aan.

55 - Hoe kan je dromen uitleggen over een transseksueel?

Dromen dat je transseksueel bent, symboliseert je angst of ambivalentie over mannelijke/vrouwelijke rollen of passief/agressief gedrag. Het kan zijn dat je terughoudend bent in het omgaan met deze problemen.

Als je een transseksuele operatie overweegt of verwacht in je droom, kan de droom je zorgen en angsten over de operatie, het herstel en het leven na de operatie vertegenwoordigen.

Als je een transseksueel in je droom ziet, geeft dit aan dat de vrouwelijke en mannelijke aspecten van je Zelf zijn beschadigd. Je bent misschien niet bereid om je schaduwkant te confronteren.

56 - Wat betekent het als je in dromen testikels ziet?

Testikels in je droom zien symboliseren rauwe energie, kracht, vruchtbaarheid of seksuele drift. De droom kan verwijzen naar angst over je seksuele bekwaamheid. Als alternatief geeft het aan dat je veel lef nodig hebt om een taak te volbrengen.

Gedroomd over seks - Hoe kan je dat duiden?

57 - Wat betekenen seksdromen waarin mensen een trio hebben?

Dromen dat je bij een trio betrokken bent, geeft aan dat er een onderdeel ontbreekt in je seksleven. Let op het geslacht van de deelnemers aan het trio.

Als de droom voornamelijk vrouwelijk is, houdt de droom in dat het ontbrekende onderdeel betrekking kan hebben op een emotioneel aspect van seks.

Als de droom voornamelijk mannelijk is, houdt de droom in dat een fysiek aspect van seks ontbreekt.

De droom betekent niet altijd dat je een trio in je wakkere leven wilt.

58 - Hoe kan je een droom waarin mensen zich uitkleden duiden?

Dromen dat je je uitkleedt, suggereert dat je je ware gevoelens moet onthullen en er open over moet zijn. Als alternatief geeft het je connectie met je seksualiteit aan.

Iemand zien uitkleden geeft aan dat je je bewust moet zijn van andermans gevoelens. Als je iemand anders uitkleedt, suggereert dit dat je probeert die persoon beter te begrijpen

59 - Waar staat het droomsymbool vagina voor?

Als je een vrouw bent en je ziet je vagina in je droom, dan verwijst dit naar je vrouwelijkheid en/of houding ten opzichte van seks. Als alternatief betekent dromen over je vagina vruchtbaarheid, leven en warmte.

Als je de vagina van een andere vrouw in je droom ziet, betekent dit je seksuele behoeften of driften. Het kan ook suggereren dat een nieuw project of idee tot wasdom komt.

60 - Wat is de betekenis van dromen waarin je een vasectomie ondergaat?

Als je een man bent en droomt dat je een vasectomie hebt ondergaan, geeft dit aan dat je enige ontevredenheid uit over je seksleven. Als alternatief suggereert het enkele zelftwijfel of zelfbeeldproblemen.

61 - Wat betekenen dromen over een geslachtsziekte?

Dromen dat je een geslachtsziekte hebt, duidt op een soort besmetting, fysiek of emotioneel. Je kunt je kwetsbaar voelen in een relatie. Als alternatief betekent het een angst voor seks of een onbalans in seksuele energie.

62 - Wat is de betekenis van dromen over een maagd?

Dromen dat je een maagd bent, symboliseert zuiverheid en potentieel. Merk op dat de droom niet noodzakelijkerwijs fysieke maagdelijkheid hoeft te betekenen, maar ook emotionele onschuld kan vertegenwoordigen.

In het bijzonder, als je geen maagd bent, maar droomt dat je dat wel bent, dan betekent dit spijt over iets in het verleden. Je moet stoppen met stilstaan bij het verleden en naar de toekomst kijken.

Dromen dat iemand maagd is, duidt op integriteit en eerlijkheid. Je hebt misschien een ideaal dat je wilt bereiken.

63 - Waar gaat een droom met partnerruil over? 

Dromen over het ruilen van vrouwen en mannen suggereert dat je in een sleur zit en wat pit aan je seksleven wilt toevoegen. Je wilt seksueel avontuurlijker zijn. Overweeg het paar met wie je ruilt voor extra betekenis.

64 - Tenslotte

Dit zijn de meeste voorkomende dromen over sex.  Wil jij de volgende stap zetten bij het realiseren van je persoonlijke droomuitleg? Lees dan mijn artikel over dromen betekenis geven of download het boekje De verborgen wijsheid van je DroomDNA

Over de schrijver
Reactie plaatsen