Wat kan je doen in je lucide droom? Ontdek hier je meest belangrijke aktie.......

Wat kan je doen in je lucide droom? Ontdek hier je meest belangrijke aktie.......

Wat kan je doen in je lucide droom? Bij de universele regels van lucide dromen is er 1 die het belangrijkste is. Welke? De regel dat jij het gevecht aan moet gaan met je droomvijanden. Vechten, strijden in je lucide droom betekent niet dat je agressiever moet zijn in je dagelijks leven. 

Waar het wel om gaat? Het gaat over het overwinnen van weerstanden, angsten en problemen die je ervan weerhouden je dagelijks leven te leven zoals jij wilt. Deze beperkingen  laten zich zien in je droombeelden en droomsymbolen.

1- Wie zijn je droomvijanden?

Alles wat je in je lucide dromen tegenkomt, ieder figuur, voorwerp of beest dat je agressief benaderd of niet behulpzaam is, beschouw je als een droomvijand. Ook vrienden, die je iets weigeren of aanvallen, zijn slechts droomvijanden als vrienden vermomd.

Er is wel een belangrijk criteria: Je droomvijand moet je wel, op de een of andere manier, angst aanjagen of jou ergens van weerhouden.

De belangrijkste actie in je lucide dromen...

Besef goed, je droomvijanden kunnen ook een agressieve beweging zijn, een heftige kleur of een onheilspellende plek. Alles in je lucide dromen kan een droomvijand zijn. Het blijft tenslotte een droom.

Maar laten we teruggaan naar de gouden regel.: Het overwinnen van je vijandige droombeelden. Waarom deze confrontaties in je lucide dromen?

2- Waarom je droomvijanden overwinnen?

Om dat er in elk gevecht, strijd en confrontatie iets gewonnen wordt door de lucide dromer. Toegenomen zelfvertrouwen, eigenwaarde en dus zelfredzaamheid. Dat zijn de toverwoorden. Hoe meer battle’s jij wint, hoe harder ze groeien.

Zelfredzaam zijn gaat niet over je afzonderen, egoïstisch zijn of ten koste van anderen profileren.

Nee, zelfredzaam zijn gaat over grotere eigenwaarde, zelfacceptatie en vertrouwen. Dat jij volledig kan leven vanuit wie jij werkelijk bent. Zelfredzaamheid zorgt er juist voor dat jij meer kan en je durft open te stellen voor de wereld om je heen, je vrienden, familie, collega’s en geliefden.

3- Hoe overwin jij je droomvijanden?

Val je droomvijand aan. Vecht zo nodig tot de dood erop volgt. De dood van een droomvijand maakt van oude vastzittende kracht, energie een opnieuw stromende energie en beschikbare kracht.

De energie van je droomvijanden die je overwint, een kopje kleiner maakt of met de grond gelijk maakt, zal vanaf dat moment terugkeren in je lucide dromen als een echte droomvriend.

Dreig je het onderspit te delven in een gevecht met je droomvijand?  Roep dan een van je droomvrienden te hulp. Dat kan natuurlijk een eerder overwonnen droomvijand zijn maar ook iemand waarvan je weet dat je hem of haar in dit geval heel goed kan gebruiken.

Vraag in je lucide droom hulp door te vragen wie jij denkt dat die je op dat moment het beste kan helpen om deze strijd te winnen. Laat uit de achtergrond van je droom iemand naar voren komen en sta er versteld van wie jou bij komt staan in je lucide gevecht.

Een lucide droom is een grote mogelijkheid om een weerstand te overwinnen

Na het gewonnen gevecht eis jij van je de verslagen boosdoener een cadeau. Een cadeau wat je nodig hebt en mee kan nemen naar je dagelijks leven. Te gebruiken om je zelfredzaamheid te vergroten en zo nog sterker in je schoenen te staan.

“Dan geeft Carl Gustav Jung mij een cadeau. Het is een rapport over hoe hij het door mij geschreven boek nu beoordeeld. Stilzwijgend overhandigt hij het rapport. Op de voorkant staat het beoordelingscijfer: een 5,5. Hij vertelt mij wat er mis aan is. De volgende dag, na mijn werk, lees ik het na en verdomd, hij heeft gelijk.” – Lesley

4- Wat doe ik wanneer ik een vriendelijk droomfiguur tegenkom?

Voor de helderheid: Niet iedereen in je lucide dromen is je vijand. Je kan ook droomvrienden tegenkomen. Droomfiguren die je buitengewoon goed gezind zijn.

Ontmoet je zo iemand, vraag hem dan je gids te worden. Vraag als een bewijs voor de oprechtheid van de getoonde vriendschap ook van hem of haar ook een cadeau.

“Maxima, Daphne Schippers, de Heilige Maria. Dat zijn droomvriendinnen die mij niet verbaasden maar Sigmund Freud, Angela Merkel, Wendy van Dijk en Harry Mulisch? Je dromen kunnen je aardig verrassen.” – Monique

Doordat jij je droomvijanden geleidelijk overwint en tot droomvrienden maakt, zorg jij ervoor dat jij de meester wordt en de controle krijgt over je lucide dromen. Ervaar hoe je angsten, weerstanden en problemen, waar je droomvijanden in je droom voor staan, een hele andere betekenis krijgen.

Je moet dit hele systeem van droomvijanden en droomvrienden bekijken als een reorganisatie en harmonisering van je innerlijke wereld. Een reorganisatie die leidt naar steeds meer harmonie, innerlijke rust, eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfacceptatie en zelfredzaamheid.

De energie, die eerst gebruikt werd voor in leven houden van je angsten, problemen en weerstanden, wordt nu gebruikt om je dromen, je doelen en je verlangens te realiseren.

Wat kun je doen in je lucide dromen ?

Zo verander jij met de aanpak van je droomvijanden wie je bent, wat je doet en hoe jij je voelt. Actie in je dromen zorgt er dus voor dat de ideeën en aannames die jij over jezelf, anderen en de wereld in het algemeen hebt, in een ruimer perspectief wordt geplaatst.

5- Tenslotte

Het overwinnen van je droomvijanden in je lucide dromen is een krachtige methode.  Hiermee pak jij veel problemen direct aan. Bij de bron, de wortels en de oorsprong. Gewoon in je eigen tempo en op je eigen wijze.

Zonder de bemoeienis van een coach, therapeut of wat voor goeroe dan ook. Gewoon zelfstandig groeien. Als een volwassen en verantwoordelijk mens. Met als ultieme doel: Het vergroten van je zelfredzaamheid. Mooi toch. De enige vereiste is datje leert lucide dromen….

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids, Volg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen