arrow_drop_up arrow_drop_down
Word een lucide dromer en ga weer leven vanuit je persoonlijke kracht...

Word een lucide dromer en ga weer leven vanuit je persoonlijke kracht...

Voor iedere lucide dromer geeft in een lucide droom  zijn, elke keer weer een gevoel van grote opwinding. Ineens besef je het. Dit is anders. Dit is net echt. Voor ervaren lucide dromers is dit geen probleem, Die genieten hiervan.

Voor minder ervaren lucide dromers kan deze opwinding een probleem zijn. De emotie kan zo sterk worden dat ze ontwaken. Daarom is het belangrijk dat je als startende lucide dromer tegen jezelf leert zeggen: Het is maar een droom en ik bepaal hoe het hier gaat.

Als de hoofdrolspeelster in een actiethriller die er op een gegeven moment genoeg van heeft om een speelbal van de omstandigheden en de wereld te zijn. Blijf dit zeggen en je zal merken dat je steeds eenvoudiger lucide blijft.

lucide dromer kies voor aktie

1- Wat gebeurt er precies als een lucide dromer ontwaakt?

Ze stuiten op een weerstand, een angst, of een beperking. Deze blokkade is dan niet goed te herkennen. Het is meestal geen persoon, dier of ander gedaante wat ze bedreigt maar meer een onbekend angstig gevoel wat ze ervaren. Het is een situatie die ze niet herkennen. En wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Dus er gaat een signaaltje naar je hersenen wat zegt: Dit klopt niet.

Vervolgens produceren je hersenen, beter gezegd je hersenstam, beelden die een angstig gevoel vertegenwoordigen. Er komen beelden op in je lucide droom die het meest te vergelijken zijn met nachtmerries. Je wordt nu echt bang en ontwaakt.

Naast de eerdergenoemde adviezen wat je tegen jezelf kan zeggen (Zo geef jij je hersenen een positief signaal wat het negatieve signaal overwint), is er iets wat een echte actieheld ook zou doen: Je komt in actie. Met een houding van “kom maar op” loop je het gevaar gemotiveerd tegemoet.

2- Hoe belangrijk is de actie die de lucide dromer onderneemt?

Net als de motivatie varieert de actie van de lucide dromer op verschillende niveaus. Dat kan een groot verschil maken in de resultaten die jij behaalt met lucide, helder dromen. Je kan hoe je in actie komt in je lucide droom in vier niveaus verdelen:

  • Beschouwend – We zijn ons bewust dat we dromen maar kiezen er voor de kat uit de boom te kijken.
  • Instinctief – We vluchten omdat we bedreigd worden of bang zijn.
  • Gebruikelijk – We zien en doen in onze lucide, heldere droom precies hetzelfde als wat we overdag ervaren.
  • Bevrijdend – We besluiten nergens meer voor te vluchten en lopen niet meer weg als we bang zijn. We gooien het eens een keer over een andere boeg. I am my hero

Je snapt dat het niveau 4 is waar wij het over hebben.  De vrijheid om te handelen zoals jij wilt. Of dat nu in een angstige droom of een hoopgevende droom is. Het gevoel van de regie in handen hebben. Dat we niet meer willen vluchten voor wat er is. Dat is de ervaring waar ook een ervaren lucide dromer tot op de dag van vandaag nog steeds van geniet.

Iedere keer weer want wat je in je dromen doet heeft een directe invloed op je dagelijkse leven omdat , uit wetenschappelijk onderzoek, is gebleken dat tijdens je droom precies dezelfde hersengebieden oplichten als wanneer je een bepaalde actie onderneemt terwijl je wakker bent.

lucide dromer kom in aktie in je droom

3- Hoe kan je het beste actie ondernemen?

Hoe meer lucide jij blijft, hoe eenvoudiger het wordt om je lucide dromen te controleren en beheersen. Er zijn pakweg twee vormen waarmee de lucide dromer zijn droomwereld beheerst en controleert:

1-Magische manipulatie. Manipulatie van de droomomgeving, de droomfiguren en de droomsymbolen geeft jou het idee in controle te zijn. Je zwaait met je toverstaf en alles is goed. Wat je hier eigenlijk doet is op onbewust niveau je perceptie veranderen. Je bent niet geïnteresseerd in de boodschap van de droom. Je verandert alleen de verpakking.

Het cadeaupapier, het strikje en het naamstickertje. Dat is prima. In het begin. Zie het voor nu als een speeltuin waarin jij kan ontdekken hoe het is om lucide te dromen. Voor een groter positieve invloed op je geluk, gezondheid en vrijheid is de 2e vorm van droombeheersing veel effectiever.

2- Zelfredzaamheid – Je bent volledig gefocust op jouw psychologische vertegenwoordiging in de droom: Je droom-ego. Je laat je droom-ego dingen ondernemen die overdag fysiek of mentaal onmogelijke zijn (vliegen, gedachten lezen), het trainen en oefenen van nieuwe vaardigheden op een gebied waar jij een ware meester in wilt worden (sport, zingen, kunst, hobby).

Of wil jij situaties anders aanpakken en oplossen dan je gewend bent (geef je baas eens een grote bek terug), een verlangen vervullen (een romantische scene met je favoriete acteur) of direct en effectief werken aan je levensmissie. Door in je lucide droom aan deze zaken te werken, vergroot jij je mogelijkheden, kansen, inzichten en oplossingen op deze terreinen.

Je kan zeggen dat het er in droombeheersing eigenlijk omgaat dat jij je zelf, controleert, uitdaagt, motiveert en verwezenlijkt waar je nu bent in plaats van dat je steeds de context en de omgeving verandert. Precies zoals in het ‘echte leven’.

4- Tenslotte

Laatst las ik een interview met een man in de Volkskrant. Deze geslaagde zakenman had op zoveel plekken gewoond in de wereld. Echt niet normaal. Nu woonde hij weer in zijn geboortedorp. Hij had geen spijt van zijn keuzes. Het had hem heel veel gebracht maar toen de interviewer hem vroeg wat zijn boodschap was aan de lezers van de krant, gaf hij als antwoord: “Waar je ook gaat, waar je ook woont, vergeet nooit het belangrijkste: Je neemt altijd jezelf mee”.

Laat dat als lucide dromer eens op je inwerken zodat je de volgende keer in plaats van de omgeving en de context te veranderen, besluit om de situatie onder ogen te zien en de confrontatie er mee aan te gaan…

De voorwaarde voor dit allemaal is natuurlijk dat je kan lucide dromen. Kan je dit nog niet? Start dan nu meteen…

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom GidsVolg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....