Slaapgewoonten

16 december 2020
Om lucide te dromen moet je goed slapen. Je moet op een stabiele en regelmatige manier door een slaapcyclus heenkomen. De meeste lucide dromen vinden plaats in de laatste slaapcyclus waar de remslaap het langst is. Een lange slaap is dan ook belangrijk en nog gezond ook. Ook voor niet lucide dromers.

De 4 belangrijkste slaapgewoonten:

  • Herhaal zoveel mogelijk dezelfde stappen voor het slapen gaan. Doe dingen waar je van ontspant zoals een lekker warm bad of even mediteren. Schrijf op wat je morgen op je gemak wilt voltooien. Stap relaxed je bed in
  • Kijk een half uur voor het slapen gaan niet meer op je mobiele telefoon of tablet. Beperk het aantal prikkels. Als het even kan ook geen TV en radio meer. Bereid je voor op het feit dat jij je in je slaap helemaal af gaat sluiten voor de buitenwereld.
  • Ga eerst even op je gemak in je bed liggen. Tien minuten niks doen. Bekijk alles wat er aan beelden in je opkomt en laat het weer los. Glimlach en herinner je aan wat er die dag allemaal is gebeurt. Ontwikkel een geluksgevoel.
  • Ga elke avond, zoveel mogelijk, om dezelfde tijd naar bed. Zo programmeer jij je lichaam en geest in een bepaalde regelmaat. Je traint zo een vast lucide droommechanisme.

Een nog 4 gezonde slaapgewoonten...

  • Zorg voor een lekker bed. Waar je lekker in ligt en waar je naar verlangt als je het ziet of er aan denkt.
  • Eet 2 uur voor het slapen gaat niet meer. Met een volle maag naar bed gaan zorgt ervoor dat je lichaam zich richt op de spijsvertering en geen animo zal maken om met te gaan in je lucide avontuur.
  • Drink zo min mogelijk koffie. Hierdoor heb je vaak moeite om in slaap te vallen en activeer je door de cafeïne je lichaam waar doordat moeilijker in een ontspannen staat komt.
  • Misschien overbodig maar drank, tabak en drugs hebben allemaal een negatieve invloed op je slaap. Door het gebruik hiervan blijft je lichaam vaak zo actief dat je niet in de diepe slaap terechtkomt.
    Zo herstel je niet en kom je ook niet in de remslaap. Remslaap is echter noodzakelijk en deze moet dan gecompenseerd worden op een later tijdstip.Deze compensatie maakt je remslaap chaotisch en vaak angstaanjagend. Teveel beelden en data moeten er in een te korte verwerkt worden.