De Heldere Dromen van de Senoi : 5 manieren hoe jij je lucide dromen optimaal benut...

De Heldere Dromen van de Senoi : 5 manieren hoe jij je lucide dromen optimaal benut...

Heldere dromen zijn beter bekend onder de naam lucide dromen. Wist je dat heldere dromen wereldwijd eenzelfde basis hebben?  

De vijf gouden regels van de Senoi horen bij die basis. Helder dromen is de enige manier van dromen die zij kennen. Hoe dat kan? 

1- Wat heb jij gedroomd vannacht?

Er wordt ze nooit aangeleerd dat de nacht en de dag twee aparte fenomenen zijn.  Nee, zij zien het droomleven als gelijkwaardig aan je dagelijks leven. Dus als je overdag bewust bent, waarom zou je dat dan niet ’s nachts ook kunnen zijn?

Als de Senoi, een inheems stam uit Maleisië, aan het ontbijt zitten, is er een belangrijke vraag die altijd gesteld wordt, namelijk: “Wat heb jij gedroomd vannacht?

 Ieder kind, ouder, grootouder vertelt dan wat ze gedroomd hebben en wat ze hebben gedaan om hun heldere dromen onder controle te krijgen.

Een oud traditie vanLucide dromen leren van de Senoi

Voor de Senoi zijn heldere dromen dus geen fantasie, geen hallucinatie. Ze zijn pure realiteit. Ze besteden een groot deel van hun leven aan heldere dromen in plaats van zich bezig te houden met het verwerven van overbodige materiële zaken.

Of het komt door het ontbreken van deze materiële hebzucht en het serieus nemen van hun heldere dromen, dat weten we niet maar de Senoi hebben geen last van neuroses en psychosen.

Je mag de Senoi dan ook echte experts in helder dromen noemen. Senoi kinderen worden vanaf jongs af aan niet alleen aangemoedigd om hun heldere dromen te vertellen maar ook worden ze geleerd hoe ze hun droomwereld kunnen sturen en hoe ze gevaar kunnen verslaan.

Ze hebben daarvoor vijf belangrijk regels. Onthoudt ze want ze kunnen je veel brengen. De enige voorwaarde is natuurlijk wel dat je helder kan dromen. Gelukkig is dat eenvoudig te leren.

Laten we deze vijf gouden regels eens onder de loep nemen,,,

2- Overwin het gevaar in je heldere dromen

De eerste regel gaat over het tegemoet treden en overwinnen van gevaar in je heldere dromen. Dit is een absolute vereiste. Je realiseert opzienbarende resultaten wanneer jij in je heldere dromen de gevaren en de weerstand moedig tegemoet treedt.

Het is gebleken dat heldere dromers zich in meer dan 70% van hun heldere dromen als slachtoffer beschouwen. Vrouwen dromen vaker dat zij het slachtoffer zijn dan mannen.

Daders zijn bij hen bijna altijd mannen. Bij de mannen zijn dieren de meest voorkomende vijand en een anonieme mannelijke tegenstrever is een goede tweede.

Leer lucide dromen in de traditie van de Senoi

3 -  Seks in je heldere dromen.

De tweede regel: Streef naar genotservaringen in je heldere dromen. Het wordt sterk aangemoedigd om seks en orgasmes na te streven in je dromen.

Geniet optimaal van je seks en je orgasmes. Streef hierin het hoogste niveau van intensiteit na.

Wees niet bang voor je sekspartner. Wie het ook is. Het blijft een droom en het is slechts een deel wat in jou weer tot leven gebracht moet worden. Laat de seks zolang mogelijk duren.

Net zolang tot je een orgasme hebt bereikt. Beperk jezelf vooral niet. Is er een kans op seks in je heldere dromen? Pak die dan.

4 - Eis een cadeau in je heldere dromen.

Een cadeau eisen van je overwonnen tegenstrever is de derde regel. Een cadeau wat jij mee mag nemen naar je dagelijks leven en kies een cadeau die deze droom symboliseert. Wat jij op die manier kan integreren in je dagelijks leven door het vorm te geven.

Schrijf een gedicht, maak een tekening, een schilderij of maak een verhaal over je droomcadeau. Zet of leg het op een prominente plek zodat jij het vaak ziet en je er weer aan herinnert wat je hebt overwonnen.

5 - Vlieg in je heldere dromen.

Maak de mooiste en spannende reizen. Vlieg naar je favoriete stad, naar een plek die je altijd al wilde bezoeken of vlieg door je kamer, door de muur, door je woonplaats, vlieg hoog boven de stad, boven de wolken, over bergen, door het universum, naar God, door de zon. Vlieg waar naar je maar wilt.

Vliegen in je helder dromen geeft je een gevoel van absolute en ongekende vrijheid. Een vrijheid die je nog nooit ervaren hebt. Een gevoel dat je de hele wereld aankan en nog meer.

Kan jij je voorstellen wat er gebeurt als jij ’s morgens met dit onoverwinnelijke gevoel uit je bed stap?

Lucide dromen met de methode van de Senoi

6 - Sluit je heldere droom positief af.

Zorg ervoor dat je heldere droom een positief en stimulerend einde heeft. Je bent tenslotte lucide, dus jij bepaalt. Ontwaak jij voordat je een positief einde aan de lucide droom hebt kunnen geven?

Geef je droom dan een positieve betekenis na dat je wakker bent geworden.

Maak er een leermomentje van. De opmaak voor de weg naar succes. Stel dat jij in een droom afgewezen wordt door iemand waar je stapelgek op bent. Dan kan je natuurlijk gaan zitten mokken maar je kan ook tegen jezelf zeggen: Ok, zo is het nu.

Wat kan ik, nee, wat moet ik doen om hem of haar de mijne te maken? Stel jezelf deze vraag voordat je de volgende keer gaat slapen en je vergroot de kans dat je daar weer een droom over krijgt.

De dromer mag dus, volgens de Senoi, zijn droom niet laten eindigen zonder dat er een handeling is volbracht. Hij moet vallen of vliegend ergens terecht komen, de liefde bedrijven met een super orgasme, vechten met zijn opponent totdat hij hem of haar heeft overwonnen.

7- Tenslotte over heldere dromen

Deze vijf gouden regels van de Senoi mag je gerust universele regels noemen voor lucide, helder dromen. Hoe dat kan?

Misschien zijn we toch meer met elkaar verbonden en lijken we meer op elkaar, dan je je op het eerste oog zou zeggen. We zijn tenslotte ooit eens uit hetzelfde eencellige wezentje ontstaan.

De meeste boeken, trainingen en cursussen over helder dromen zijn dan ook opgebouwd uit dezelfde basiskennis. Dat is genoeg om lucide te dromen.

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids, Volg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen