Dromen

16 december 2020
Wat zijn dromen? Lees alles over dromen en wat je er mee kan onderaan deze pagina maar eerst komen de dromen zelf aan de beurt. Dromen zijn de verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die iemand ervaartals hij of zij slaapt. Ze komen vooral voor tijdens de remslaap en duren doorgaans tussen de 5 en 10 minuten.

1-  Dromen in het kort

Ze laten een stortvloed aan fascinerende, wonderlijke, bijzondere en onlogische beelden zien die een diepe indruk maken op de dromer. Vooral als er sprake is van  nachtmerries en angstdromen. Of in het geval van voorspellende dromen.

Sommige mensen denken dat ze niet dromen maar zij vergissen zich. Iedereen droomt maar niet iedereen kan zich zijn of haar dromen herinneren. Gelukkig kan je dat trainen. Wanneer je dat wilt natuurlijk.

Veel dromen zijn na eenzelfde periode ook weer verdwenen. De wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen en interpreteren van de droom heet oneirologie

Tijdens een lucide droom is de dromer zich bewust van het feit dat hij droomt. Elke dromer kan een lucide dromer worden door het te trainen.

2- Theorieën over dromen

Er bestaan vele ideeën en theorieën die de droom proberen te begrijpen wat een droom is en waar het precies voor dient Voor de een heeft het geen enkele betekenis en voor de ander zijn ze een boodschap met een diepere spirituele betekenis.

Wel is gebleken dat men vaak droomt over dingen die men overdag heeft meegemaakt. Dit wordt de dagrest genoemd. Maar een droom bevat zelden alleen dagelijkse restanten. Vaak worden verleden, heden en toekomst (naar wat later blijkt) samengevoegd in een verhaal.

3- Wat doen dromen?

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat dagelijkse gebeurtenissen onbewust een associatie maken met emoties of ervaringen uit het verleden en op deze manier de toekomst voorspellen. De dag restanten zijn dan vaak de emotionele prikkels die deze connectie maken.

Ze zouden zo helpen de gebeurtenissen te verwerken. Door problemen van vandaag te associëren met problemen uit het verleden en zo een oplossing te bieden. In een droom doe je zo ook nieuwe ideeën op omdat de hersenen 's nachts totaal anders denken dan overdag, onlogisch en associatief.