Fly me to the moon : Vliegen in je lucide dromen...

Vliegen in je lucide, heldere droom geeft je een gevoel van onbeperkte vrijheid. Zonder grenzen de wereld en alles daaromheen verkennen. In een gewone droom is dit grenzeloze gevoel al vaak aanwezig. In je lucide dromen vliegen maakt dit gevoel nog sterker. Waarom? Omdat in je lucide, heldere dromen jij bepaalt waar je naar toe vliegt. Vlieg eens door het universum, terug naar je kindertijd, het carnaval van Rio, naar het hoogste punt van de wereld of maak een 33 stedentrip door Europa.

1- Waarom vliegen je sneller lucide laat dromen…

Het mooie van vliegen in je normale droom is dat dit de kans is om lucide te dromen. Zet daarom je intentie voor je slapen gaat op vliegen. Dat je wilt vliegen in je droom en je dan wilt beseffen dat je droomt.  Waarom dit met vliegen het beste werkt?

Omdat vliegen iets is wat normaal gesproken niet tot de menselijke vaardigheden hoort. Tenzij jij Batman of Superwoman bent! Het is eenvoudiger om je bewust te worden dat je droomt omdat je iets doet wat gewoon weg niet mogelijk is. Train jezelf in deze gedachte: Vliegen is lucide dromen. Vliegen is helder dromen…

lucide dromen

2- Hoe maak je een vliegende start?

Er zij vele manieren om te gaan vliegen in je lucide dromen. Op het moment dat jij je bewust bent dat je droomt, weet je dat alles mogelijk is. Zelf heb ik twee favoriete methodes om te gaan vliegen.

1- De eerste methode is dat jij jezelf voorstelt dat je op de rand van een afgrond staat. Kijk in de afgrond en voel dat de afgrond ook naar jou kijkt. Dan laat jij je vallen en vlak voordat je de grond raakt, stijg je op.

2- De tweede methode is dat je gaat springen. De grond is als een trampoline en zorg ervoor dat je steeds hoger kom. Hoger en hoger. Net zo lang tot je boven de wolken uit kom. Het is een droom, dus alles is mogelijk.  Dan vlieg je door de zon, door het universum. Dan kijk je naar de aarde en bepaalt waar je naar toe wilt.

3- Hoe blijf je in de lucht hangen?

Als je eenmaal vliegt, blijf jij je bewust dat je vliegt en bedenk je wat je wilt doen. Wat wil je helen, ontdekken? Waar wil je naar toe vliegen? Wat is je doel? Wie wil je ontmoeten? Dit zorgt ervoor dat je blijft vliegen en dus lucide blijft in je droom.

Een slimme manier om ook te blijven vliegen en lucide te blijven is dat je ergens naar toe vliegt waar je een prachtig cadeau krijgt. Een cadeau wat een antwoord bevat op een dringende vraag, de oplossing voor een nijpend probleem of hoe je een vurig verlangen kan vervullen. Iemand gaat jou dat cadeau geven en je bent natuurlijk reuze nieuwsgierig wie dat is. En wilt deze onbekende gulle gever heel graag ontmoeten.

Begroet deze hulpsinterklaas. Zeg waar je advies over wilt en of hij of zij daarover een cadeau voor heeft. Een cadeau wat een originele oplossing symboliseert. Het kan natuurlijk zo zijn dat de cadeaugever geen cadeau bij zich heeft voor jouw vraag maar een ander cadeau. Mocht het zo zijn dat er geen cadeau is, dan neem je afscheid en vlieg je verder. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.

Ontvang je cadeau en wees dankbaar. Omdat het een droom is, kan jij het cadeau meenemen hoe jij wilt (in je rugzak, op je hoofd, in je handtas). Ik vraag altijd waar het cadeau thuishoort in mijn droomlichaam. Dan smelten het cadeau en ik samen. Wanneer je klaar bent, bedank jij je nieuwe raadgeefster of raadgever.

Vertel hem of haar dat je haar graag nog een keer ontmoet in een volgende droom. Waarom? Twee redenen. Ten eerste kan goede raad nooit kwaad. Ten tweede op het moment dat je iemand ontmoet, die je eerder al hebt ontmoet in een lucide droom, vergroot dit de kans dat jij je nu ook weer bewust bent dat je droomt.

vliegen door het universum

4- Lukt het je nog niet om te vliegen?

Dan doe je het volgende. Je richt je op de periode in je slaap dat je de meeste dromen krijgt. Dat is ’s morgens wanneer je REMslaap het langst is, aan het einde van je laatste slaapcyclus. Je wordt ’s morgens wakker. Je stapt uit je bed. Gaat iets nuttigs doen of iets leuks. Iets wat maximaal een half uur duurt. Dan stap jij weer je bed in. Sluit je ogen en stelt je voor hoe het om te dromen dat je vliegt. Dit vergroot je kans op een vliegende droom en zo op een lucide droom.

5- Tenslotte

Vliegen in je lucide dromen is fantastisch. Het geeft je een onbeperkt gevoel van vrijheid maar het doet nog iets. Je vraagt jezelf af, omdat je al kan vliegen, wat er nog meer allemaal mogelijk is? Het psychologisch effect van vliegen in je droom is dat jij gaat beseffen dat elke grens een grens is die jij jezelf oplegt.

Je weet dat, als jij dat wilt, er avonturen op je liggen te wachten. Dat jij de regie voert. Dat jij opgewassen bent tegen ongewenste verassingen en veranderingen. Vliegen in je lucide dromen zorgt ervoor dat jij je overdag vrijer voelt. En dit allemaal ontstaat alleen maar door met je armen op en neer te bewegen in je lucide dromen en te zeggen: Laten we vandaag weer eens een stukje vliegen…

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom GidsVolg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen