Dromen over de dood en sterven: Wat is de betekenis van deze heftige dromen?

Dromen over de dood en sterven: Wat is de betekenis van deze heftige dromen?

Dromen over de dood of doodgaan zorgen er vaak voor dat je in één keer wakker schrikt. Vooral wanneer je droomt dat jij of een geliefde sterft. Dit betekent niet dat dit ook echt gaat gebeuren want dromen over de dood is meestal meer symbolisch. Het duidt vaak op het beëindigen van een bepaalde gewoonte, gedrag, omstandigheid of een deel van je huidige wereldmodel.

Directer gekoppeld aan je dagelijks leven kunnen dromen over de dood deel uitmaken van de rouw wanneer je onlangs te maken hebt gehad  met het overlijden van een geliefde.

De vragen, die jij je na een doodsdroom kunt stellen, zijn: Wat mag ik loslaten en wat zijn de aangrenzende mogelijkheden die in deze doodsdroom opduiken?

Belangrijk is om goed te bekijken en bewustwording te vormen over wat er gebeurt er in jouw droom en daar dan de algemene betekenis bij te zoeken.

Om je daar een handje mee te helpen vind je hier onder de betekenissen van de meeste voorkomende dromen over de dood. Zodat jij een idee hebt waar je moet beginnen.

Onthoud goed dat deze betekenissen niet meer zijn dan een vliegende start die je helpen om tot jouw persoonlijke droomuitleg te komen.

Voor jouw individuele droomuitleg is het handig om gebruik te maken van de methode in dit blog of je leest en leert hoe je dit kunt doen in het interessante E-boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA...

Maar je begint natuurlijk met het opzoeken van de algemene droomuitleg die je hieronder vindt. Veel succes !!!

1 - Wat betekenen dromen over je eigen dood?

Dromen dat je sterft in je droom symboliseert innerlijke veranderingen, transformatie, zelfontdekking en positieve ontwikkeling die in jou en je leven plaatsvindt. Je ondergaat een overgangsfase en wordt meer verlicht of spiritueel.

Hoewel zo'n droom gevoelens van angst en ongerustheid kan oproepen, is het geen reden tot ongerustheid omdat het vaak als een positief symbool wordt beschouwd.

Een negatieve betekenis van dromen dat je sterft kan betekenen dat je betrokken bent bij pijnlijke relaties of ongezond, destructief gedrag. Je kunt je depressief voelen of je gewurgd voelen door een situatie of persoon in je wakkere leven. Misschien is je geest in beslag genomen door iemand die terminaal ziek is of stervende is.

Als alternatief kun je proberen onder een bepaalde verplichting, verantwoordelijkheid of andere situatie uit te komen. Je probeert wanhopig te ontsnappen aan de eisen van je dagelijkse leven.

hoe kan je een droom over de dood verklaren?

2 - Wat betekent een droom over het meemaken van je eigen dood?

Dromen over het meemaken van je eigen dood betekent meestal dat er grote veranderingen voor je in het verschiet liggen. Je gaat verder met een nieuw begin en laat het verleden achter je. Deze veranderingen impliceren niet noodzakelijkerwijs een negatieve wending.

Metaforisch gezien kan sterven gezien worden als een einde aan of een beëindiging van je oude manieren en gewoonten. Sterven betekent dus niet altijd een fysieke dood, maar een einde van iets.

3 - Hoe kan je dromen duiden waarin iemand je vertelt dat je gaat sterven?

Als je droomt dat iemand je vertelt dat je gaat sterven, betekent dit dat je onder druk wordt gezet om een belangrijke verandering of keuze te maken. Je staat op het punt om aan een nieuw levensavontuur te beginnen.

4 - Wat is de betekenis van een droom waarin jij je eigen dood in scene zet?

Dromen dat je je eigen dood in scène zet, suggereert dat je op zoek bent naar een nieuwe start. Je hebt wat verandering in je leven nodig.

5 - Wat betekenen dromen over een dood familielid?

Onze dromen zitten vol mysteries, en hoewel de wetenschap er een logische reden voor probeert te geven, is de waarheid dat ze een belangrijke betekenis in ons leven hebben, zoals het geval is met dromen over de dood van een familielid.

Dit is een droom die veel mensen niet leuk vinden...

Dit komt omdat dit soort gedachten ons angst en andere emoties bezorgen.

Het goede nieuws is dat hoewel de dromen die we hebben over familieleden of zelfs vreemden de dood inhouden, ze niet altijd proberen ons iets slechts over te brengen.

Soms zijn ze een voorteken van iets goeds dat gaat komen.

Deze droom betekent: er zullen veranderingen in je leven zijn, wat het einde of het begin van een andere cyclus kan zijn.

Afgezien van het mystieke gezichtspunt van dromen over overleden familieleden, vrienden of kennissen, kan deze droom ook logisch worden verklaard.

Voorkomen dat hetzelfde het kan het gevolg zijn van heimwee van hun familieleden, of de wens om ze te zien of om te weten hoe het met ze gaat.

Het is echter ook de moeite waard om te overwegen dat, afhankelijk van de details die elke droom aanwezig zijn, kunnen er verschillen zijn in de betekenis van je droom.

6 - Hoe kan je dromen verklaren over de dood van een naast familielid?

Dromen van naaste familieleden, zoals je ouders of kinderen, kan betekenen dat je een ruimte voor jezelf nodig hebt.

Dat wil zeggen, deze droom is een teken dat je moet weg van sommige familieleden en meer tijd alleen hebben.

Als de droom betrekking heeft op je vader en moeder, beiden dood, is dit misschien een voorteken. Dat je een grotere inzet moet hebben in je persoonlijke en professionele leven.

Ook specifiek dromen over je vader of moeder kan betekenen dat je binnenkort een verplichte keuze moet maken.

Tijdens deze keuze ga je twijfelen tussen wat goed en fout is.

Als dit het geval is, wees dan voorbereid op de komende dagen en analyseer uw beslissende momenten heel goed voordat u beslissingen neemt.

Wat is de droomuitleg van een droom over de dood van een ander?

7 - Waar gaat een droom over met het overlijden van een onbekend familielid?

Dit is een van die dromen die je geen reden laat om doodsbang of in paniek te raken uit angst voor de dood, want hoewel het je eigen leven betreft, brengt het gelukkig geen slecht nieuws.

De betekenis achter de droom van de dood met een onbekend familielid is een indicatie dat je zult een langer en welvarender leven hebben.

Afgezien daarvan voorspelt dit soort dromen de voltooiing van een cyclus in je leven, wat eigenlijk niets meer is dan een nieuwe kans die je binnenkort zult krijgen.

Wanneer de droom de dood van meer dan één persoon inhoudt, kan deze een grotere betekenis hebben.

In dit geval toont de droom je volwassenheid en je grote vermogen om een nieuwe levenscyclus in te gaan.

8 - Wat betekent een droom van een familielid dat nog een kind is?

De dood op zich wordt al als iets heel negatiefs gezien, nu wanneer het familielid dat een kind is dood lijkt in de droom, het zeker iedereen aan het wankelen brengt.

Ondanks dit scenario hoef je niet bang te zijn voor deze droom. Vooral als het kind uw familielid is, omdat het betekent iets positiefs.

Dromen over de dood van een familielid van een kind betekent dat: een leven vol gezondheid wacht op de kleinste.

Voor de persoon die droomt kan dit een teken zijn van voorspoed in de komende tijd.

Een andere betekenis die ook in dit soort dromen niet aan de mogelijkheden ontsnapt, is de bloei of het bereiken van een doel dat je al een tijdje in je plannen hebt bepaald.

9 - Waar gaat een droom over met een overleden familielid?

Deze droom kan in verschillende contexten voorkomen, namelijk dat je kunt dromen over het overleden familielid dat wordt opgewekt of om hulp vraagt.

Als je je overleden broer of zus, familielid of vriend levend in je droom ziet, geeft dit aan dat je ze mist en probeert je oude ervaringen die je met hen had opnieuw te beleven. Door te proberen het tempo van je dagelijkse leven bij te houden, kunnen je dromen dienen als je enige uitlaatklep bij het verwerken van het verlies van een geliefde.

In elk van deze situaties heeft de droom een specifieke betekenis.

In het geval van dromen over het reeds overleden familielid dat is herrezen, kan het bijvoorbeeld: betekent dat je de dood van het familielid nog steeds niet hebt geaccepteerd.

Dit is een teken dat je veel van de overleden persoon hield.

Hierdoor komt dit soort dromen meer voor bij familieleden die heel dichtbij zijn, zoals het geval is bij kinderen die dromen dat hun dode land herrees.

10 - Wat betekenen dromen over de dood van je ouders?

Je dode ouders in je droom zien en ermee praten is een manier om ze in leven te houden. Het is ook een manier om met het verlies om te gaan. Je gebruikt je droom als een laatste kans om je definitief afscheid van hen te nemen.

Vooral dromen over de dood van je levende ouders geeft aan dat je een belangrijke verandering in je wakkere leven ondergaat. Je relatie met je ouders is geëvolueerd naar een nieuw rijk.

Als je je overleden ouders in je dromen ziet en ermee praat, vertegenwoordigt dit je angst om ze te verliezen of je manier om met het verlies om te gaan. Je gebruikt je droom als een laatste kans om je definitief afscheid van hen te nemen.

Vooral dromen over de dood van je levende ouders geeft aan dat je een belangrijke verandering in je wakkere leven ondergaat. Je relatie met je ouders is geëvolueerd naar een nieuw rijk. Als je droomt over de dood van een kind, betekent dit dat je je onvolwassenheid moet loslaten en serieuzer moet worden. Naarmate uw kind bepaalde mijlpalen bereikt en volwassen wordt,

Wat betekent mijn droom over de dood en sterven?

11 - Wat betekent dromen over de dood van je eigen kind?

Dromen over je dode kind is voor jou een manier om je kind in leven te houden met je dromen. Voor een ouder is het buitengewoon moeilijk om een kind te verliezen. Dergelijke dromen komen voor omdat je nog steeds niet kunt accepteren of begrijpen hoe of waarom je kind zo snel van je is weggenomen.

12 - Wat vertellen dromen waarin iemand opnieuw overlijdt?

Dromen van een dode persoon die opnieuw overlijdt in je droom, betekent dat je wenste dat ze er nog waren om bepaalde aspecten van je leven met jou te ervaren en met je te delen. Dergelijke dromen komen vaker voor tijdens gelukkige tijden of tijdens belangrijke mijlpalen in je leven,

Dromen over je dode kind is voor jou een manier om je kind in leven te houden door middel van je dromen. Voor een ouder is het bijzonder moeilijk om een kind te verliezen. Zulke dromen komen voor omdat je nog steeds niet kunt accepteren of begrijpen hoe of waarom je kind zo snel van je is weggenomen.

13 - Dromen over dood van je partner. Wat is daar de betekenis van ?

Dromen over de dood van een partner suggereert dat je een bepaald aspect of kwaliteit mist die de geliefde belichaamt. Vraag jezelf af wat deze persoon speciaal maakt of wat je leuk vindt aan hem. Het is juist die kwaliteit die je mist in je eigen relatie of omstandigheden. Als alternatief geeft de droom aan dat wat die persoon ook vertegenwoordigt, geen rol meer speelt in je eigen leven.

Dromen over de dood van je partner kan vertegenwoordigen een diepe interne verandering, verbetering, zelfontdekking en zeer goede vooruitgang in je leven. Je ondergaat een overgangsfase die je opener en spiritueler maakt. Grote veranderingen wachten op je. Je maakt een nieuwe start door het verleden achter je laten. Je droomt misschien dat je vriendin sterft als je gaat trouwen of scheiden, promotie krijgt of naar een nieuw land verhuist.

Als in je droom dat je partner stierf, je ex hier was, probeert je onderbewustzijn je dat te laten begrijpen deze relatie is voorbij en dat je verder moet.

Dromen over het overlijden van je partner laat zien dat je een cruciale verandering in je leven doormaakt. De relatie die je hebt met je familie zal evolueren naar een nieuwe dimensie. Je vliegt op het nest en afstand nemen van hun controle.

dromen over het sterven van je partner worden gezien als: het einde van je oude gewoonten, excentriciteiten, schadelijk gedrag of andere facetten van je persoonlijkheid. Dromen dat je vriendin doodgaat, is dus geen echte dood, maar eerder het einde van iets. In deze dromen wordt het element dat sterft gesymboliseerd door een van de informatie om je heen.

De alarmerende aard van de dood in een droom kan op zichzelf al een waarschuwing zijn. Dromen over de dood van je vriendin is de manier waarop je onbewuste geest je aandacht trekt. Je hebt een probleem in je wakkere leven dat je volledige aandacht vereist.

Voor sommige mensen kan dromen over het overlijden van je vriendin een gezondheidswaarschuwing zijn.

14 - Wat betekent dromen over de dood van een goede vriend of vriendin?

Dit suggereert dat je een bepaald aspect of kwaliteit mist die de geliefde belichaamt. Vraag jezelf af wat deze persoon speciaal maakt of wat je leuk vindt aan hem. Het is juist die kwaliteit die je mist in je eigen relatie of omstandigheden. Als alternatief geeft de droom aan dat wat die persoon ook vertegenwoordigt, geen rol meer speelt in je eigen leven.

15 - Als je droomt over de dood van een kind,

Dit betekent dit dat je je onvolwassenheid moet loslaten en serieuzer moet worden. Als je kind bepaalde mijlpalen bereikt en volwassen wordt, kan dromen over hun dood symbolisch zijn voor je persoonlijke groei, overgang en transformatie naar een nieuwe levensfase.

Dromen dat je je eigen dood in scène zet, suggereert dat je op zoek bent naar een nieuwe start. Je hebt wat verandering in je leven nodig. Als je droomt dat je significante ander zijn eigen dood in scène zet, dan vertegenwoordigt de droom iets nieuws dat je over hen leert. Of het kan betekenen dat ze niet zijn wie je dacht dat ze waren.

Wat is de betekenis van een droom over je eigen dood?

16 - Wat is de betekenis van dromen over een overleden persoon?   

Als je droomt van een persoon die lang geleden is overleden, suggereert dit dat een huidige situatie of relatie in je leven lijkt op de kwaliteit van die overleden persoon. De droom kan verbeelden hoe je deze situatie of relatie moet beëindigen.

Als je droomt van iemand die onlangs is overleden, betekent dit dat hun dood nog vers in je geheugen zit. Je probeert nog steeds het idee te vatten dat hij of zij echt weg is. Dromen kunnen ook een manier zijn om dierbaren die zijn overleden in leven te houden en accepteren dat ze nog steeds een bepaald aspect van je leven te zijn.

17 - Wat is de betekenis van levende doden in je droom?

Als de doden je proberen ergens met hem of haar heen te laten gaan, betekent dit dat je hun dood probeert te begrijpen. Je wilt ook niet alleen zijn.

Als je doden in je droom ziet of ermee praat, waarschuwt je dat je wordt beïnvloed door negatieve mensen en dat je in de verkeerde menigte rondhangt. Deze droom kan ook een manier zijn om je gemixte gevoelens op te lossen met degenen die zijn overleden. Als alternatief symboliseert de droom materieel verlies.

18 - Wat zeggen dromen waarin je iemand ziet sterven?

Iemand zien sterven in je droom betekent dat je gevoelens voor die persoon dood zijn of dat er een significante verandering/verlies optreedt in je relatie met die persoon. Als alternatief wil je misschien dat aspect van jezelf onderdrukken dat wordt vertegenwoordigd door de stervende.

Iemand zien sterven in je droom betekent dat je gevoelens voor die persoon dood zijn of dat er een significante verandering/verlies optreedt in je relatie met die persoon.

Als alternatief wil je misschien dat aspect van jezelf onderdrukken dat wordt vertegenwoordigd door de stervende. Als je een vreemdeling in je droom ziet sterven, betekent dit dat je je los voelt van de veranderingen die om je heen plaatsvinden.

Als je een vreemde in je droom ziet sterven, betekent dit dat je je losgeslagen voelt van de veranderingen die om je heen plaatsvinden.

19 - Wat betekenen dromen waarin je geliefde opnieuw begraven wordt?

Als een geliefde is overleden, maar je droomt dat hij of zij die eerste keer niet echt is overleden en opnieuw wordt begraven, geeft dit aan dat deze geliefde voor hun tijd is weggenomen en dat je nooit de kans hebt gekregen om fatsoenlijk afscheid te nemen .Misschien was er een onvoltooide kwestie die nog lang na hun dood blijft hangen. Je zou willen dat je wat meer tijd met ze had.

Wat is betekenis van dromen over een lijkenhuis?

Wat betekent droom je een bijna-doodervaring in je droom hebt?

betekent dit dat je een soort terugval ervaart. Je keert terug naar je oude gewoonten en patronen. Als alternatief geeft de droom aan dat je een tweede kans krijgt of een tweede poging tot iets.

20 - Wat is betekenis van de kleur zwart?

Zwart symboliseert het onbekende, het onbewuste, gevaar, mysterie, duisternis, dood, rouw, afwijzing, haat of kwaadaardigheid. De kleur nodigt uit om dieper in je onbewuste te duiken om zo jezelf beter te begrijpen. Het betekent ook een gebrek aan liefde en gebrek aan steun. Positiever, zwart staat voor potentieel en mogelijkheden. Het is als een schone of schone lei.

Als het gevoel in de droom er een is van vreugde, dan kan zwartheid verborgen spiritualiteit en goddelijke kwaliteiten impliceren.

Dromen in zwart-wit suggereert dat je objectiever moet zijn bij het formuleren van je beslissingen. Misschien ben je een beetje te onbuigzaam in je denkproces en moet je dus een soort evenwicht vinden tussen twee tegengestelde opvattingen. Houd rekening met de standpunten en meningen van anderen. Als alternatief zijn zwart-witte dromen een teken van depressie of verdriet. Je hebt misschien het gevoel dat er niet genoeg opwinding in je leven is.

21 - Wat betekent dromen over een begrafenis?

Als je een begrafenis in je droom ziet, geeft dit aan dat je van je slechte gewoonten bent afgekomen en jezelf hebt bevrijd van een negatieve situatie. Je laat eindelijk iets los.

Dromen dat je een levend persoon begraaft, betekent emotionele onrust. Als alternatief suggereert het dat je wordt begraven door problemen en stress van je wakkere leven.

Dromen dat je levend wordt begraven, suggereert dat je op de een of andere manier wordt ondermijnd of onderdrukt. Je voelt je gevangen of hulpeloos.

Dromen over je eigen begrafenis symboliseert een einde aan een situatie of aspect van jezelf. Misschien onderdrukt u sommige van uw gevoelens of delen van uzelf. De droom kan dus een signaal voor je zijn om die gevoelens te herkennen en te erkennen. In plaats van een situatie onder ogen te zien, ga je ermee om door hem te begraven en te proberen hem te vergeten. Als je de dood nadert, kan een begrafenisdroom betrekking hebben op je gevoelens / angsten over je eigen dood.

Dromen dat je op de begrafenis van iemand anders bent, betekent dat je een oude relatie begraaft en het deksel op het verleden sluit. Misschien laat je een deel van de gevoelens (wrok, boosheid, vijandigheid jegens iemand) los waar je je aan vastklampte.

Dromen dat je een begrafenis bijwoont voor een nog levende ouder, suggereert dat je jezelf moet scheiden van de beperkingen en beperkingen van je ouders. De symbolische dood kan je de moed geven om de volgende stap naar je onafhankelijkheid en autonomie te zetten.

Dromen dat je op de begrafenis van een onbekende persoon bent, suggereert dat er iets in je leven moet rusten of opzij moet worden gezet, zodat je ruimte kunt maken voor iets nieuws. Je moet verder onderzoeken welk aspect of onderdeel van je leven je moet loslaten..

22 - Wat zeggen dromen met een grafrede? 

Dromen dat je een lofrede houdt, suggereert dat er een aantal onderdrukte gedachten zijn die je moet verwoorden. Laat deze gedachten of gevoelens niet sterven.

Luisteren naar een lofrede in je droom geeft aan dat je leert je gevoelens te uiten.

Dromen dat je wordt geprezen, geeft aan dat je terugdenkt aan je eigen prestaties, herinneringen en belangrijke momenten in het leven. Als alternatief symboliseert het een einde aan je oude houdingen en verouderde overtuigingen.

23 - Wat vertellen dromen over een doodskist?

Dromen over een doodskist  symboliseert de baarmoeder. Het betekent ook je gedachten en angsten voor de dood.

Als de doodskist leeg is, duidt dit op onverzoenlijke verschillen. Als alternatief vertegenwoordigt de doodskist ideeën en gewoonten die niet langer van nut zijn en begraven kunnen worden.

In het bijzonder, als de doodskist wit is, verwijst het naar verloren onschuld.

Dromen dat je een lichaam ziet of droomt dat jij jezelf in een doodskist ziet, suggereert dat je door een periode van depressie gaat. Je voelt je opgesloten, beperkt en mist persoonlijke vrijheid. Er kan een oude situatie of probleem in je leven zijn dat je moet aanpakken. Het is tijd om deze situatie of relatie te beëindigen.

Een kist in je droom zien symboliseert de baarmoeder. Het betekent ook je gedachten en angsten voor de dood. Als de kist leeg is, duidt dit op onverenigbare verschillen. Als alternatief vertegenwoordigt de kist ideeën en gewoonten die niet langer van nut zijn en begraven kunnen worden. In het bijzonder, als de kist wit is, verwijst het naar verloren onschuld.

Als je een lichaam in een kist in je droom ziet, betekent dit dat je door een periode van depressie gaat. Je voelt je misschien beperkt, beperkt en dat je persoonlijke vrijheid mist. Er kan een dode of vervallen situatie of probleem in je leven zijn dat je moet aanpakken. Het is tijd om deze situatie of relatie te beëindigen.

Wat betekent mijn droom over sterven?

24 - Wat is de boodschap van een droom met een executie?

Als je een executie in je droom ziet, suggereert dit dat er iets of iemand is die je uit je leven moet verwijderen.

Dromen over je eigen executie geeft aan dat je een sterk schuldgevoel koestert. Misschien is er een slechte gewoonte of aspect van jezelf waar je vanaf wilt.

25 - Hoe kan je dromen met een graf analyseren?

Dromen dat je bij een graf bent, geeft aan dat je in je eigen onderbewustzijn moet duiken op zoek naar een probleem waarvan je dacht dat het was opgelost. Je moet voor jezelf opkomen, want niemand anders kan het voor je doen. Als alternatief vertegenwoordigt het iets dat op het punt staat te worden voltooid in je leven. Je laat het oude achter je en maakt een nieuwe start. De droom kan ook een woordspeling zijn op je ernstig voelen of bezorgd zijn over een ernstige of trieste situatie.

Dromen dat je een graf aan het graven bent, duidt op enige nervositeit en onbehagen over een bepaalde onderneming.

Dromen dat je overleden oom belt om je te vertellen dat hij graven aan het graven is, geeft aan dat je onderbewustzijn je vertelt over een verborgen waarheid of familiegeheim dat moet worden onthuld.

26 - Hoe kan je dromen verklaren op een kerkhof?

Dromen dat je op een kerkhof bent, vertegenwoordigt de afgedankte aspecten van jezelf. Misschien ben je bang voor het onbekende. Als alternatief geeft het kerkhof een verlies of een periode van rouw aan.

27 - Welke betekenis zit er in een droom met Magere Hein?

De Magere Hein in je droom zien, betekent de negatieve, afgewezen aspecten van je persoonlijkheid. Het vertegenwoordigt aspecten van jezelf die je hebt onderdrukt. Als alternatief symboliseert het de dood. De droom kan parallel lopen met een einde aan een situatie, gewoonte of relatie in je wakkere leven.

28 - Wat betekent dromen over een lijkenhuis?

Dromen dat je in een mortuarium bent, verwijst naar schokkend en vreselijk nieuws dat je op het punt staat te ontvangen. Als alternatief betekent de droom dat je klaar bent om het verleden te laten rusten

29 - Hoe kan je dromen duiden over een mortuarium?

Als je ziet of droomt dat je in een mortuarium bent, suggereert dit dat je je eigen groei belemmert door je vaardigheden en talenten niet te gebruiken. Als alternatief vertegenwoordigt het aspecten van jezelf die je moet weggooien en kwijtraken.

30 - Waar gaan dromen met rouw en rouwen over?

Dromen dat je in rouw bent, verwijst naar je onvermogen om het verleden los te laten. Je moet die oude ervaringen opruimen en plaats maken voor de nieuwe. Als alternatief kan de droom het tegenovergestelde betekenen en laat zien hoe je het verleden kunt loslaten en het verlies kunt accepteren.

Anderen zien of dromen dat je rouw draagt, symboliseert verdriet, pech en ongeluk. Als alternatief betekent de droom een verontrustende invloed of een misverstand binnen je sociale kring.

Dromen dat je rouwt, suggereert dat je je verdriet onderdrukt. Misschien zit u meer dwars dan u denkt. Je moet je verdriet uiten en niet binnenhouden. Voor degenen die in het echte leven een sterfgeval ervaren, zijn dergelijke dromen een manier om om te gaan met wat er is gebeurd.

Hoe geef ik mijn dromen betekenis over doodgaan?

31 - Waar gaat een droom over waar je een graf of graven in ziet?

Als je graven in je droom ziet, betekent dit aspecten van jezelf die je verborgen en begraven hebt gehouden.

Dromen dat je je eigen graf ziet, geeft aan dat je op het punt staat om je in delen van je persoonlijkheid te wagen die vergeten zijn of waarvan men dacht dat ze dood waren.

Dromen dat je vastzit in een graf, suggereert dat je nog steeds wordt tegengehouden door pijn uit het verleden en oude angsten. Je zit vast.

Als je je grafsteen in je droom ziet, duidt dit op een grote verandering in een bepaald aspect van je leven.

32 - Wat vertelt een droom met ondoden erin?

De ondoden in je droom zien, vertegenwoordigt je angsten en de afgewezen aspecten van jezelf. Je weigert die negatieve delen te erkennen. Als je wordt achtervolgd of wordt omringd door de ondoden, symboliseert het onopgeloste problemen waar je niet mee te maken hebt. Dingen waarvan je dacht of aannam dat ze tot rust waren gebracht, komen terug om je te achtervolgen.

Dromen dat je ondood bent, vertegenwoordigt je onvermogen om jezelf uit te drukken. Je voelt je niet verbonden met anderen. Als alternatief suggereert de droom dat je bent teruggevallen in je oude gewoonten en manieren.

33 - Wat is de betekenis van een begrafenisondernemer in je dromen?

Een begrafenisondernemer zien of dromen dat je er een bent, vertegenwoordigt je behoefte om de leiding te nemen over je leven en de verantwoordelijkheden die daarmee gepaard gaan. Als alternatief betekent een begrafenisondernemer een nieuw begin.

34 - Hoe kan je een dromen duiden waarin een testament voorkomt?

Dromen dat je een testament maakt of schrijft, geeft aan dat je vooruitkijkt naar de toekomst. Je begint aan een nieuwe fase in je leven. Als alternatief suggereert de droom dat een beslissing die je hebt genomen definitief is. Je kunt je niet laten verleiden. De droom kan ook een woordspeling zijn op je wilskracht en vastberadenheid om iets te doen. Of het droomsymbool kan iemand in je leven vertegenwoordigen die Will heet.

Dromen dat er iets voor je in een testament wordt achtergelaten, staat voor kenmerken of kwaliteiten die je van je nakomelingen kunt leren of overnemen.

Dromen dat er een testament wordt voorgelezen, suggereert dat je klaar bent om de vruchten te plukken van je harde werk. Als alternatief betekent de droom dat je wordt beloond voor je inspanningen in het verleden.

35 - Tenslotte over dromen en doodgaan en zo...

Dromen over de dood bevatten een grote kans om te ontdekken wat  jij achter je kan laten en wat jouw aangrenzende mogelijkheden zijn.

Ze brengen ons zo een boodschap om open te staan voor verandering die mag en misschien wel moet plaats vinden.

Je huidige kijk op de wereld, je wereldmodel, is aan revisie toe. Dromen van deze aard waarschuwen je om meer bewust te worden van wat er werkelijk speelt in je leven.

Hoe je daar bewust van wordt? Door je droom haar persoonlijke betekenis te geven. Hoe je dat dat doet, lees je in dit blog over dromen verklaren of in mijn boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA…

Over de schrijver
Reactie plaatsen