Soorten nachtmerries

Er zijn kortweg gezegd 2 soorten nachtmerries:

1- Nachtmerries na een trauma

Er zijn nachtmerries die ontstaan na een traumatische ervaring. In deze nare dromen vindt vaak een herhaling van een vervelende gebeurtenis plaats (of het lijkt erop). Deze enge dromen worden posttraumatische nachtmerries genoemd.

Doordat deze vervelende gebeurtenis in het verleden echt gebeurd is, zijn deze levensechte nachtmerries vaak extra vervelend en intens.

2 - Nachtmerries door je neuroprogrammering

De tweede soort zijn nachtmerries die zich in de loop van je leven hebben ontwikkeld. Door bepaald gedrag zo vaak te herhalen zijn het onbewuste patronen geworden. Als in de loop der tijd en met het komen en gaan van de seizoenen deze patronen meer tegen je gaan werken dan voor je, dan komen ze terug in je nachtmerries.

Deze enge droom vertelt je dan: Time to change. Deze angstdromen maken veel indruk en gaan meestal over een specifiek thema zoals dood, verlies, vallen, achtervolging, verdrinken en een onderschat thema, eenzaamheid.

In deze nachtmerries is het thema dan wel steeds hetzelfde maar de omgeving steeds anders. Uiteraard is het ook mogelijk dat je verschillende thema`s in je nachtmerries hebt of beide soorten nachtmerries.

PS: Wist je dat je op deze site een heel interessant boekje kunt downloaden om zelf weer met je nachtmerries aan de slag te gaan?

Doe dat en ontdek hoe jij de volgende stap kunt zetten om ook jouw leven weer terug te krijgen in je persoonlijke ritme en haar natuurlijke flow....

Reactie plaatsen