Lucide Dromen Ervaringen

Lees hier de ervaringen van andere, beginnende en meer ervaren, lucide dromers.

Geniet van hun fantastische belevenissen, groei- en geluksmomentjes.

En ontdek wat dit voor jou zou kunnen betekennen als lucide dromer en als mens.

Veel plezier...

"Ik droom regelmatig lucide. Werkt het beste als je een uur of 2 voor je echt op moet staan, alvast een keer (even) wakker bent geweest. Dan terug in slaap droom ik het vaakst lucide. Vliegen en knuffelen met mijn (overleden) oma zijn hier terugkerende triggers waardoor ik lucide word.

Het kan leuk zijn maar zoveel dromen is ook soms vermoeiend. Ik heb dus van de nood een deuge gemaakt door me erin te verdiepen zodat ik het kan sturen."

Veel droomplezier! - Anita

"Ik heb er denk ik gemiddeld 2 per maand als ik niet in het dromendagboek schrijf, en 3 per week als ik er wel in schrijf en ook overdag regelmatig bewust realitychecks doe. Zoals inderdaad je handen bestuderen. Ik heb mijn hele leven veel gedroomd. Lucide dromen vind ik minder vermoeiend dan gewone. En de energie die je ervan krijgt is anders, leuker. Gewone dromen zijn vaak verwarrend, lucide vooral leuk. Dat werkt overdag door in je humeur."

Een vrolijke lucide dromer

Ik beheers het ook. Voordat ik ga slapen, zet ik mijn intentie. Ik focus mijn geest heel sterk aan een diep verlangen en geef mezelf de opdracht daarover te dromen.

Ik heb de meest wilde sexdromen gehad met allerlei knappe bekende mannen. Ze liggen aan m'n voeten! Ik droom daarnaast ook vaak over m'n oma die al 20 jaar dood is. Ik ontmoet haar op een voor ons speciale plek, Dan ben ik daar in ineens en neem mijn oma mee. Dan maak ik een duikvlucht en vliegen we samen verder. Ik zeg haar dat ik droom maar dat lacht ze weg!

Het is echt heel leuk. Je kunt je dromen echt sturen en doen wat jij wil! Alleen de tijd is gek. Klokkijken lukt mij niet en ik krijg nooit een telefoonnummer gekozen. Druk altijd verkeerde cijfers waardoor dingen mislukken.

Roxeanne.S - Rotterdam

"Lucide dromen is zelfs wetenschappelijk bewezen. Wetenschappers hadden afgesproken met de proefpersoon dat hij een signaal moest geven met zijn ogen om hen te laten weten dat hij bewust was in zijn droom.

Als je in je droom opzij kijkt, dan gaan je echte ogen achter je dichte oogleden ook die kant op. Zo konden de wetenschappers een signaal krijgen, door bijv. 2 keer naar rechts te kijken en 1 keer naar links.

En verder is het zeker vet. We dragen allemaal een virtualreality lab mee in onze hoofden. Jammer dat bijna niemand ernaar om kijkt. Onze breedbeeldschermen moeten groter, 4D of zelfs met geur erbij, maar blijkbaar weet niemand dat je de meest bijozndererealistische virtuele ervaring ooit, gewoon in je eigen hoofd kunt hebben. Terwijl je slaapt" -

Jordi.F - Oosterhout

"Ik vind lucide dromen heel vet. Ik kan ze nog niet altijd opwekken (Dat wil ik eigenlijk ook niet). Maar krijg ze gewoon af en toe(wel steeds vaker). Meestal echt chille dromen, te gek en heel fijn, Ik kan ze altijd herinneren. Ik heb het mezelf ook aangeleerd doordat ik mij steeds bewuster werd van mijn dromen en  soms kan ik ze op een keer zelf aansturen."

Rogier.P uit Zoetermeer

Is helemaal niet zo ingewikkeld. Dit is mijn manier:

- Een paar keer per dag naar je handen te kijken ( voor je uit strekken ) en vragen droom ik of ben ik wakker.

- Een paar keer per dag het lichtknopje te zoeken en even aan en uit te doen.

Na ongeveer drie weken had ik een moment in een droom dat ik leen beetje bewust was. Best scary want ik had vaak last van nachtmerries en angstdromen. Ik was lucide maar kon er nog niks mee.

Ik zocht toen naar mijn handen en zodra ik daar naar keek werd alles haarscherp en kon ik opeens met mijn armen vliegen. Net alsof ik in een film zat. Op commando had ik een paard en kon ik heel goed rijden terwijl ik nog nooit op een paard had gezeten. Zo leuk. Ik werd er helemaal blij van.

Lieve.R uit Schagen

"Ik heb een periode toen ik een jaar of 10 was dat ik iedere nacht dezelfde lucide droom had. Met mijn vader en moeder zaten we heel gezellig in de huiskamer en hadden het over allemaal leuke en gezellige zaken. Je moet weten dat mijn vader is overleden toen ik zes was. Ik weet zeker dat dit mij geholpen heeft in het verwerken van mijn verdriet. Lijkt me zo leuk om deze droom nog een keer te beleven. Ik ga mij er weer eens in verdiepen…."

Natasha.K uit Hillegom

"Laatst was ik aan het lucide dromen en toen ik in de spiegel keek had ik geen spiegelbeeld. Ik schrok er zo erg van dat ik er gelijk wakker werd."

Robin.T uit Schijndel

“Ik heb ook alleen maar lucide dromen. Meestal bij een nachtmerrie, maar dat is fijn want omdat ik dan weet dat het een droom is kan ik alles dusdanig aanpassen dat ik de baas ben. Daarna maaik ik mezelf meestal gewoon wakker….”

Anonieme dromer

“Dan ben ik toch niet de enige die iedere nacht dezelfde droom lijkt te hebben. Ik heb wel eens het idee dat ik de enige ben die er variatie in kan aanbrengen door de droom te sturen wanneer ik lucide ben. Echt heel vreemd, er is een soort stad in mijn hoofd met vele 'vaste' punten, een park, een winkelcentrum en hele brede rivier met een lange brug, een snelweg, en een paar extreem hoge flats en hotels. Echt irritant is de trein waar ik iedere nacht in wakker wordt. Ik kom er maar niet achter waar die trein heengaat. Toch maar een keer lucide worden en gewoon vragen…”

Victor D. uit Wognum

"Ik heb wel redelijk vaak dat ik zelf kan bepalen hoe mijn droom verloopt. Of als er iets gebeurt wat ik niet wil dat ik alles terug kan draaien (rewinden zoals met een videoband vroeger) en dan laat ik het verder gaan hoe ik wil. Of dat ik ergens anders naar toe wil en dan ben ik plotseling daar. Dat soort dingen kan ik allemaal wel en ik besef wel dat het niet echt is. Maar ik denk er niet over na dat ik droom, en dat ik dus in m'n bed lig in het echt. Zover denk ik dus niet. Maar zijn mijn dromen dan wel of niet lucide dromen?"

Tasha Z. uit Den Helder

“Ik heb zelfs laatst de truc toegepast dat je tijdens een droom naar je handen moet kijken. Alles wordt dan ineens helder, een echte wereld. Je ziet de zon weerspiegelen in de ruiten zoals in het echt. (Je hersens kunnen zoveel meer dan we er nu mee doen Ik kan wel dingen veranderen / sturen in mijn dromen. Ik praat weleens met mensen in me droom maar ben mij altijd bewust dat ik over een tijdje wakker wordt. Dat is soms wel jammer.. Ze zeggen dat mensen elkaar kunnen opzoeken in dromen en ook kunnen overledenen contact zoeken via een droom, als je bijv. je opa ziet zou dat best je opa kunnen zijn. (als je daarin gelooft uiteraard) Zo ervaar ik ook vaak pijn en andere zintuigelijke waarnemingen in mijn dromen. Ook kan ik vliegen. Dat is echt chill man.”

Rene. K uit Zuid Holland

 Vroeger heb ik mijn dromen wel eens kunnen sturen. Dat overkwam mij gewoon en ik deed maar wat.  Maar toen ik het van de week ging proberen, had ik meteen een momentje waarin ik  heel bewust was dat ik droomde. Toen ik in aktie kwam, werd ik in een keer wakker. Ik was te opgewonden, enthousiast.  Daarna  gebeurde hetzelfde nog een keer.

Ik ben op deze site wat gaan lezen erover. Gisteren lukte het mij wel om in de droom te blijven. WOW. Echt grappig

 Salima uit Noord Holland

"Ik sta op een balkon van een Japans huis. Het is meer een terras/veranda die aan de huiskamer vastzit. Voor het huis ligt een vijver en daar zwemmen varken annex karpers in. Ineens droom ik lucide en vraag ik mij af wat dit te betekenen heeft. De man naast mij lijkt sprekend op mr Myagi van Karata Kid. Zelf ben ik een prachtige geisha en mr Myagi zegt dat ik zijn vrouw ben. Ik pak hem beet en dan vliegen we samen door de wolken. Naar beneden kijkend gaan we langs alle bekende romantische steden zoals Wenen, Rome, Venetië, Santiago de Compestello. Ik stuur de droom richting Giethoorn ( dat komt ineens in mij op) en vraag om meer liefde in mijn leven. En alles staat ineesns in bloei. Je hoeft er alleen maar om te vragen." 

Sonja

"ik ben aan het zwemmen en ik volg een haai die voor mij uitzwemt. Het is Jaws. Dan duikt ze weg en ik volg haar Hé, denk ik, ik ben onder water en kan gewoon ademhalen. Jaws kijkt om en vraagt waar ik blijf. Want zegt zij: "We hebben belangrijke zaken te bespreken". Dat moet dan tot de volgende keer wachten want na deze mededeling, lig ik wakker in mijn bed. Ik vraag me af waarom Jaws een vrouw is. De vraag duikt op of ik wel gehaaid genoeg ben". 


Elvira B. uit Den Bosch

"Ik heb al heel mijn leven dromen waarin ik zelf kan bepalen wat er wordt gedroomd. Als ik een nachtmerrie heb en ik ga me concentreren op iets positiefs tijdens de droom, kan ik de droom vaak veranderen in een positieve droom. Binnen de droom kan ik ook weer veranderen wat er gebeurt. Ik voel me dan een echte baas.

 Zo kan ik ook vliegen in dromen. Al mijn hele leven. Dat is echt super.

Vaak hoor ik ook mijn oren suizen en dat wordt steeds luider. Vaak wordt dit gevolgd door een paar lichtflitsen. Maar meestal als ik ze had zag ik een grote lichtflits met een soort electrisch zoemend geluid (dat alleen met de flits gepaard ging) en schrok ik gelijk wakker. Nu lees ik dus dat dit te maken heeft met lucide dromen. Dat stel me wel gerust...

Finn.K uit Leiden

 

"Ik ben kapot vanwege de drukte op mijn werk. Ik ging slapen en werd lucide. Daar had ik even helemaal geen zin in. Ineens duikt mijn knappe collega op en begint mij te masseren. Ze zegt: Je moet je niet zoveel op de dingen die fout gaan concentreren maar op de leuke dingen op en in je werk. Zoals mij. Hij gaat verder met masseren en, terwijl ik ontspan, raak ik steeds opgewondener." 

Marriet S. uit Haarlem

Nadat de liefde van mijn leven er vandoor was gegaan, voelde ik mij zo verdrietig. De ..... Ik zag het allemaal niet meer zitten en was zo boos op hem. Ik sliep slecht. Op een nacht werd ik, onverwachts, heel diep lucide. Alles was zo echt. Mijn ex stond voor mij met een grote bos rozen en zei: "Ik wil je terug." Nasst mijn ex stond een klein meisje te huilen. Ik vroeg aan haar: Wat is er? Ze zegt: "Ik vind het niet leuk als hij je pijn doet. Je gedraagt je als een slachtoffer terwijl je zoveel meer bent." De woorden laat ik in eerste instantie niet binnen omdat het raar is om zulke volwassen woorden uit een kindermondje te horen. Dan komen de woorden langzaam binnen en zeg ik tegen mijn ex: "Maar ik jou niet." Ik voel, letterlijk een last van mijn schouders vallen. Waarna ik vervolgens het meisje op mijn schouders neem. Ineens lopen we in een pretpark met allemaal vrolijke mensen. We voelen als herboren. Ik en mijn kleine mini-me." 

Marije A. uit Amsterdam

Vorige week heb ik je droomgids gedownload en gelezen. Hiervoor eerst mijn hartelijke dank. Gelijk de zelfde nacht heb ik opmerkelijk gedroomd. Alleen bij de realiteitscheck heb ik de verkeerde conclusie getrokken. Ik besloot dat ik wakker was, terwijl ik de volgende morgen tot de conclusie kwam, dat ik toch gedroomd moet hebben:

Ik lig in bed en ga naar het toilet in de aangrenzende badkamer. Daarin bevindt een raam half afgedekt met folie. Terwijl ik daar zit zie ik iemand met een rode pet op over het weggetje langs ons huis lopen en denk; dat is Barbera(een buurvrouw).

Als ik opsta zie ik dat het een lange man is met een rode pet op, rode jas,- broek en rode laarzen. Hij reageert alsof ik hem ergens op betrapt heb en blijft stokstijf stil naar ons huis staren. Hij heeft in de verte iets van mijn overleden ex-man, maar er is iets met zijn gezicht. Het geeft mij een unheimisch gevoel. Gelijk denk ik, ach ik droom natuurlijk en spreek mezelf gelijk weer tegen welnee, ik zit hier op de w.c en lig niet in bed. Met kloppend hart ben ik weer in bed gaan liggen. De volgende ochtend kwam ik tot de conclusie dat ik toch gedroomd moet hebben: In het donker kan je niet zien welke kleur iets heeft.

Gisteren tijdens een middagdutje was het raak.

Ik slaap en voel dat ik de kat op schoot heb, ik aai hem en zie dat mijn handen er anders uit zien. De lessen zitten nog vers in mijn geheugen en ik vraag meteen is hier iemand die mij kan helpen met mijn probleem. Er komt niemand maar mijn aandacht wordt getrokken door een raam. Onder in de hoek knippert een vierkantje, zoals wat je ziet wanneer je een foto maakt.

Gelijk hoor ik een stem: "Het ligt er maar aan vanuit welke hoek je naar buiten kijkt." Ik bedank de stem en vraag een geschenk er gebeurt eerst niets dan zie ik een prachtige kristallen bol met een schitterende ster met oranje middelpunt erin. Daarnaast ligt een onbeschrijfelijk mooie fantasie bloem, een ruit vorm in zwart, wit, geel en blauw, waar een felblauwe kelk met gele slierten uitkomt. Ik word euforisch wakker.

Ik hoop dat je wat aan mijn beginners ervaringen hebt. Ik ben benieuwd naar mijn volgende nachtelijke avonturen.

Augusta N.

Meschede, Duitsland 


Beste maker van de cursus.

Lucide dromen is volgens mij een van de beste methoden om een vrije en sterke geest te verkrijgen.

Volgens mij staat lucide dromen, synoniem aan een hoog bewustzijn wanner je wakker bent.

Volgens mij ligt in het leren lucide te dromen, hét antwoord waar iedereen naar opzoek is, die naar artsen en therapeuten gaan voor mentale hulp. En eigenlijk geen echte hulp kunnen krijgen omdat het antwoord in henzelf ligt.

Ik kijk er naar uit om de cursus te doen en mijn doel te behalen.

Groetjes Marieke

Ben heel blij met deze gratis training. De training grondig bestudeerd en de realitycheck toegepast en ja hoor de tweede nacht een fantastisch ervaring. ik probeerde mn wijsvinger door mn hand te duwen maar dat lukte toch niet Maar keek toen nog eens goed naar mn handen en zag meer dan 5 vingers en het feest kon beginnen.

De volgende nacht was het weer zover maar deze keer bleef ik ook bewust in de periode tussen het einde van de droom en wakker worden.je ziet een donkere massa op je afkomen en je wordt er ingezogen alsof je van de ene naar de andere dementie gaat.de eerste keer vond ik dit niet erg want het moment dat ik in de donkerte kwam tot ik wakker werd was ik niet bewust maar nu wel. ik was in paniek en dacht dat ik er niet uit kon komen.

De volgende droom bleef ik rustig en ben ik beginnen zingen en werd ik lachend wakker. Ik denk dat ik de volgende keer probeer deze periode in mn voordeel te gebruiken en positieve affirmaties opzeg omdat de hersenen nog vollop theta golven produceren.

Bedankt voor deze cursus.

Groetjes Dany Verbruggen