arrow_drop_up arrow_drop_down

Word de beste versie van jezelf! Ga weer lucide leven!

Ben jij gelukkig? Of heb je soms het gevoel dat je vastzit en zou je meer uit je leven willen halen? Dat kan. Je leven veranderen betekent jezelf veranderen omdat dat jij de schepper bent van deze versie van jezelf.

Veranderen gaat namelijk niet over waar je geboren bent, niet wie je ouders zijn, niet over de kleur van je huid, niet over de taal die je spreekt, niet over het onderwijs en de trainingen die je hebt gevolgd, hoewel deze en andere dingen zeker van invloed kunnen zijn.

De beste versie van jezelf gaat over alles wat jij nu in je hebt en wat je wel of niet laat zien aan de wereld. Maar laten we beginnen met te kijken waarom jij niet verder komt

1- Hoe jij vast kwam te zitten

Kijk wat je moet weten is dat wij mensen bestaan uit een verzameling programma’s en iedere situatie ,waarin wij terechtkomen, activeert een of meerdere programma’s. Gebaseerd op hoe wij onszelf aangeleerd hebben hoe wij in zo’n situatie moeten reageren.

Wanneer je een gedachte hebt, maken je hersenen behalve neurotransmitters, ook een andere chemische stof aan – een klein eiwit dat een neuropeptide wordt genoemd – dat een bericht stuurt naar je lichaam.

Je lichaam reageert dan door een gevoel te hebben. Het brein merkt dat het lichaam een gevoel heeft, zodat het brein een andere gedachte genereert die precies is afgestemd op dat gevoel Waardoor je meer van dezelfde chemische boodschappen produceert die je in staat stellen om te denken zoals je je daarnet voelde. Blijf je in dezelfde situatie en dit gevoel, dan blijft dit proces zich als een vicieuze cirkel versterken

Er ontstaat een programma en hoe vaker wij een programma activeren, hoe sterker de verbindingen in dit programma worden. En onbewuster. We gaan steeds meer leven vanuit de beperking van ons meest gebruikte programma’s.  Hoe angstiger, onrustiger of ongelukkiger ons leven, hoe beperkter de programma’s worden waaruit wij kiezen omdat we steeds meer voor minder risico gaan.

We hebben als het ware een snel-menu gecreëerd met de meeste gebruikte programma’s waar en die ons het resultaat geven waar we ons veilig en op ons gemak bij voelen. Dit noemen we ons wereldmodel.

We zien de realiteit door dit wereldmodel.Daar ben jij je tot nu toen misschien niet bewust van maar het zorgt ervoor dat jij denkt dat je wereldmodel niet alleen jouw – maar ook de werkelijkheid is. En dat klopt niet.

2- Bewustwording is noodzakelijk

Gelukkig zijn wij mensen zijn gezegend met de frontaalkwab, daar waar onze zelfreflectie huist, die het ons mogelijk maakt naar onszelf te kijken en ons te spiegelen aan anderen.

En dan tegen onszelf te zeggen: He, waar ben ik eigenlijk mee bezig?  En deze kwab helpt ons om met behulp van onze droomkracht, voor te stellen hoe we het anders zouden willen en zo de beste versie van jezelf te scheppen.

Een vaak voorkomend misverstand is denken dat wie je bent, vaststaat na een bepaalde leeftijd.  Dat je vastzit aan een oude vastgeroeste versie. Maar dat is bullshit. Helder denken ( wetenschappelijk ondersteund door het kwantummodel, neuroprogrammering, kwantumfysica en ons DNA ) heeft ons aangetoond dat je kunt blijven verbeteren en groeien.

Tot je laatste snik. Misschien is het niet altijd makkelijk maar de stappen zijn vrij eenvoudig.

3- Het veranderingsproces

Als je niet het leven leeft waar je blij van wordt en dus niet de resultaten die je verlangt, dan moet je dus nieuwe programma’s ontwikkelen of je oude programma’s verbeteren. Nee daar is niks mis en nep aan. Er is niks heiligs aan die stortvloed van gedachten, gevoelens en gedragingen die jij bij elkaar geschraapt hebt tijdens je leven en waarmee jij je identificeert vandaag.

JIJ als mens bent heilig, als een individu, maar jouw verzameling programma’s, jouw wereldmodel, jouw gedachten, jouw gevoelens en gedrag zijn dat niet. Het zijn gewoon dingen die, vaak onbewust, je leven zijn binnengeslopen.

Wat niet veranderd kan worden, dat is heilig. Niet omdat het niet veranderd zou moeten worden maar omdat het niet veranderd kan worden. Het feit van je bestaan kan niet veranderd worden. Je ervaringen wel.

Hoe meer bewustwording jij hebt over je programma’s, hoe eenvoudiger het wordt om ze te verbeteren wanneer jij dat wilt. Of wanneer jij helemaal tevreden bent over hoe je leeft, dan kan je wat je doet makkelijker delen met anderen die daar behoefte aan hebben…

Het gaat erom dat wij de ruis van de oude programma’s zuiveren en ons gaan voorstellen hoe we wel willen denken, voelen en handelen. We moeten helder gaan denken en een heldere denker worden. Dat doen we door onze droomkracht te gebruiken. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of jij een kleine verbetering wil doorvoeren of een radicale transformatie wil realiseren, het gaat om het proces.

Iedere keer dat jij iets negatiefs opgeeft, en vervangt voor iets liefdevollers,  groei jij en produceer jij een verandering in wat je denkt, wat je voelt, wat je doet en daardoor in wie je bent. Je leven is veranderd omdat jij bent veranderd

Voordat we beginnen met een geweldige oefening, die jou hier bij gaat helpen, even een kleine tussen oefening…

4- Stel je een voor…

Je kunt deze oefening doe met je ogen dicht maar net zo goed met je ogen open. Wanneer jij je traint om je droomkracht te vergroten met je ogen open, dan kun jij op ieder moment van de dag visualiseren hoe een gebeurtenis in jouw ideaal beeld eruit zou zien.

 1. Stel je voordat jij een binnenhuisarchitect bent of een landschapsarchitect. Hoe zou je de ruimte aanpassen waar je in bent?
 2. Stel je nu voor dat een timmerman bent. wat vind je ervan hoe de ruimte gebouwd is en wat zou je anders hebben gedaan? Of wat zou je hier bouwen als je dat mocht?
 3. Stel je voor dat je een makelaar bent. Op welke voordelen zou jij je klant wijzen?
 4. Stel je nu voor dat je een kunstenaar bent. Hoe zou je de omgeving vormgeven waar je nu bent?

Gedurende deze oefening gaat het je opvallen dat bepaalde voorwerpen je aandacht trekken en anderen niet en dat dit met elke stap verandert. Valt het je op dat iedere voorstelling, ieder beantwoordde vraag zijn eigen wijsheid heeft en een soort verzameling van gerelateerde wijsheid?

En dat hoe langer je in een bepaald voorstelling vertoeft , hoe meer inspiratie en nieuwe ideeën er bij je opkomen over dat frame.

Pak iets uit je huidige leven wat je op de automatische piloot doet en doe daar hetzelfde mee. Stel je voor hoe je dit kunt verbeteren, leuker maken en hoe deze verandering ervoor zorgt dat jouw leven weer meer in haar natuurlijke flow komt. Hoe meer jij deze vernieuwing omarmt, hoe groter de positieve invloed zal zijn op je huidige programmering.

5- De Tashun Techniek

Dit is een oefen methode waarmee vanuit je innerlijke kracht werkt om samen met je droomkracht om een werkelijkheid te scheppen waarin jij de beste versie van jezelf bent en je leven zo uiteindelijk weer in haar natuurlijke en duurzame ritme komt.

Stap 1 – Energie Boost

We gaan je energielevel omhoog brengen. Je beschikbare energie vergroten wat jou helpt om je organen te stimuleren, je spieren te versterken, je cellen te voeden, je emoties te kalmeren, je enthousiasme te vergroten en je hoofd helder te maken.

De meest gebruikelijke manier om dit te doen is door te ademen, water te drinken, te eten en te sporten. De snelste resultaten komen van dieper ademhalen en je kunt versterken met behulp van je focus.

Zoek iets in je omgeving wat een hoop energie heeft. Bijvoorbeeld kijken naar de zee, de effecten van de wind in je opnemen, luisteren naar energetisch muziek, actieve sporten kijken, trampolinespringen of andere sterke vibratie voelen. Aangezien ik veel onderweg ben, en veel in studentensteden kom, focus ik mij meestal op fietsers.

Terwijl jij je focus richt op de energiebron, haal je vijf tot tien tellen diep adem en stel je voor dat je de energie van die bron opzuigt.

Dan adem je vijf tot tien tellen uit en stel je je voor dat je stress loslaat. Wanneer jij genoeg opgeladen bent ga je naar de volgende stap.

Stap 2  – Prijs jezelf

Woorden zijn handige gereedschappen om je aandacht te richten of te verleggen. Op zich hebben ze weinig kracht. Het richten of verleggen van je aandacht kan echter wel sterke gevolgen hebben, omdat energie stroomt naar waar je aandacht gaat.

En woorden kunnen een belangrijke rol hierin spelen. De geven betekenis, veroorzaken associaties, associatie haalt herinneringen omhoog en herinneringen beïnvloeden je gedrag.

Doe het volgende:

 • Uit je dankbaarheid en bewondering over de nieuwe IK die je wilt creëren. Dit kan met zinnen als: ik hou van je, je bent te gek, je bent een topper, je bent fantastisch of wat het beste bij deze nieuwe IK past.
 • Bevestig aan jezelf dat je dit zult krijgen, dat je dit verdient en dat je verlangt naar deze versie
 • Zeg wat je wilt dat er gebeurt. Zeg bijvoorbeeld:  Breng mij dat, Creëer dat voor mij, Doe dit of dat.

Stap 3 –  Droomkracht explosie

Sommige mensen denken dat visualiseren de enige manier is om je droomkracht te gebruiken. De waarheid is dat jij je verbeeldingskracht  kunt toepassen op al je zintuigen. Je kan je voorstellen dat je ziet, hoort, ruikt, hoort, voelt, aanraakt en maar ook prikkels zoals ruimte, drukte, hitte, kou, ruw, glad en tintelen en ga zo maar door. Jij kunt als wat jij je voorstelt levensecht maken.

En als jij dat levendig genoeg doet, wat betekent met genoeg concentratie en focus, dan zal je onbewuste accepteren wat jij je voorstelt als een realiteit die echt bestaat. Je hersenen zien geen verschil tussen wat jij je verbeeldt en wat er echt gebeurt. Het staat allemaal beschreven in mijn artikel over bewust dagdromen

Dit betekent niet dat je precies en gelijk zult krijgen wat jij je voorstelt. De verandering is vaak een aangrenzende mogelijkheid maar wanneer jij deze versie blijft herhalen, dan kom je steeds dichter in de buurt bij wat je echt wil.

Je moet namelijk beseffen dat wat jij je voorstelt voor gedeelte gebaseerd is op je oude ik en daar zitten misschien nog wel wat meer weerstanden in die niet gelijk verdwenen zijn, daarom is naast het herhalen ook het herprogrammeren van deze versie zo belangrijk

 1. Stel je voor – Gebruik al je zintuigen, stel je voor hoe je het wilt dat het is of hoe je wilt dat het moet zijn, zo gedetailleerd mogelijk. Alsof je een actieplan maakt. En dan…
 2. Haal omhoog – Gebruik al je zintuigen, haal omhoog een ervaring, zo levensecht mogelijk, wat je eerder hebt gedaan en lijkt op wat je nu wil bereiken of iets wat iemand anders voor elkaar heeft gekregen wat jij nu wil. En dan…
 3. Maak het levend  –  Gebruik al je zintuigen om een beeldende fantasie te scheppen over je nieuwe IK die je verlangt, zo gedetailleerd als mogelijk. Geef je zelf de vrijheid om het zo wild, opwindend, bijzonder, extravagant en losgeslagen van de realiteit te maken als je kunt. Zintuiglijke details zijn in deze stap veel belangrijker dan saai realisme.
 4.  Aktie – Nu doe je iets, onderneem je actie dat direct gerelateerd is aan de nieuwe IK waarnaar je verlangt. Bijvoorbeeld door een kledingstuk te kopen dat past bij je nieuwe IK. Of je maakt een collage van foto’s uit tijdschriften of websites die passen bij het nieuwe leven dat je leeft.

Tenslotte

Het is ook belangrijk nu je deze nieuwe werkelijkheid tot leven hebt gebracht om haar bewust te blijven programmeren. Je oude ik geeft zich misschien niet zomaar gewonnen. Wat ik daarmee wil zeggen is dat wanneer je al 20 jaar door bepaald gedrag wordt beperkt, zo’n oud patroon op de loer kan liggen.

Blijf  gedisciplineerd in het herhalen van de nieuwe beste versie van jezelf. Net zolang totdat je ook dit nieuwe programma onbewust en automatisch hebt gemaakt.

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven vanuit je natuurlijke ritme ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....