Dromen over trouwen: Hoe verklaar ik mijn droom met deze bruiloft?

Dromen over trouwen: Hoe verklaar ik mijn droom met deze bruiloft?

Dromen over trouwen gaan over toewijding, harmonie, verbintenissen aangaan of overgangen in het leven. Je maakt een belangrijke ontwikkelingsfase in je leven door.

De dromen betekenis kan ook de eenwording vertegenwoordigen van voorheen gescheiden of tegengestelde aspecten van je innerlijke kracht.

In het bijzonder is het de vereniging van vrouwelijke of mannelijke aspecten van jezelf. Kijk naar de kwaliteiten en kenmerken van de persoon met wie je gaat trouwen. Dit zijn eigenschappen en kwaliteiten die je nodig hebt voor je persoonlijke veranderingsproces.

1- Universele droomduidingen van trouwdromen

Als je droomt over een trouwerij, dan bestaan er een paar universele droomduidngen die je helpen bij de start van je dromen verklaren:

  1. Een verlangen naar een gelukkig huwelijk of verlangen naar een voor altijd gelukkig leven.
  2. Een nieuw begin en stadia in het leven.
  3. De volgende stap in je persoonlijke groei.
  4. Nieuwe verantwoordelijkheid nemen en een nieuwe rol in je leven spiegelen.
  5. Impliceert terughoudend zijn en bepaalde vrijheid verliezen.
  6. Het gaat over het aangaan van nieuwe verbintenissen.
  7. Een grote verandering in je leven, mentaal, fysiek en spiritueel.
  8. Onbewuste wensen en verlangens.
  9. Dood of einde van een tijdperk.

Dromen over een bruiloft

2 - Alles over trouwen in dromen...

Als je gaat trouwen en droomt van je aanstaande huwelijk, dan benadrukt dit de stress van het organiseren van een bruiloft. Conflicten over huwelijksdetails, spanningen met familie en schoonfamilie, bindingsangst en verlies van onafhankelijkheid kunnen allemaal deze nachtmerries veroorzaken.

Onderzoek heeft aangetoond dat tot 40% van de bruiden en bruidegoms dromen heeft over hun ceremonie en dat alles perfect verloopt.

Als je merkt dat iemand anders gaat trouwen, zou dat betekenen dat je een eenwording nastreeft of je met anderen wilt verbinden.

Dromen over een huwelijksaanzoek suggereert dat een bepaalde situatie slechter zal worden.

Dromen dat je met je ex gaat trouwen, suggereert dat je aspecten van die relatie hebt geaccepteerd en hebt geleerd van die fouten uit het verleden. Als alternatief betekent het dat een huidige relatie enige overeenkomst vertoont met de relatie van die ex. Omdat jij je echter bewust bent van de overeenkomsten, weet je dat je niet weer dezelfde fouten gaat maken.

Dromen dat je in een gearrangeerd huwelijk zit, suggereert dat je je gedwongen voelt om iets te doen wat je niet wilt doen. Je gaat met tegenzin een nieuwe fase in je leven in. Je hebt het gevoel dat je geen stem of keuze hebt in een situatie.

Dromen dat je met iemand trouwt om hun ziel te redden, verwijst naar de offers die je brengt in die situatie of relatie. Je speelt altijd de rol van de beschermer in de relatie en probeert anderen te beschermen tegen gekwetstheid.

Dromen van je eigen mogelijke trouwdag vertegenwoordigt je eigen onbewuste verlangens, hoop, ambities en toekomstige doelen. Vrouwen die de neiging hebben om tijdens bepaalde periodes van hun leven druk te voelen als gevolg van maatschappelijke conformiteit, kunnen dit soort dromen hebben.

Sommige dromen kunnen een aanwijzing zijn voor wat er in de toekomst gaat gebeuren. Spirituele/ paranormale dromen hebben de neiging om op te pikken wat er in de toekomst gaat komen.

Dromen dat je opnieuw met je huidige echtgenoot gaat trouwen, vertegenwoordigt je huwelijksgeluk en geluk. Het benadrukt je sterke betrokkenheid bij elkaar. Het kan ook een nieuwe fase betekenen (zoals ouderschap, nieuw huis, enz.) die je in je leven binnengaat.

Trouwen met een vreemdeling impliceert vaak een interne vereniging en een diepere vriendschapsverbinding. Als je merkt dat andere familieleden in het huwelijksbootje stappen, suggereert dit een nieuw begin en vooruitgang in hun leven

3 - Dromen over Bruiloft...

We kunnen het droomsymbool van de bruiloft en trouwen gebruiken en het toepassen op delen van ons leven waar een samenkomst of een verbintenis plaatsvindt.

Voor het grootste deel worden bruiloften beschouwd als positieve voortekenen die verschillende aspecten van je leven, die zich nog in je persoonlijk onbewuste  bevindt, en die gaan over verbinden, overbruggen en verenigen.

Je zou kunnen nadenken over welke twee tegenstellingen moeten samenkomen zoals vrouwelijke en mannelijke eigenschappen, bewust en onbewust; yin en yang, rationeel denken en intuïtief zelf.

Als je droomt dat de bruiloft misgaat of in een ramp eindigt, suggereert dit dat je onmiddellijk wat angst moet aanpakken.

Als je droomt dat je een bruiloft bijwoont, overweeg dan hoe je je voelt op de bruiloft. Als je van streek of verdrietig bent, betekent dit dat je niet tevreden bent over de huidige status van je leven. Als je gelukkig bent, omarm je een nieuwe verandering in je leven.

Dromen dat je een bruiloft plant met iemand die je nog nooit hebt ontmoet, is een metafoor die de vereniging van je vrouwelijke en mannelijke kant symboliseert. Het vertegenwoordigt een overgangsfase waarin je een soort balans zoekt tussen je agressieve kant en verzorgende kant.

Dromen over een huwelijk

Dromen dat Sinterklaas je bruiloft bijwoont, benadrukt de vrolijke gelegenheid.

Dromen van een lijkwagen op een bruiloft betekent een grote overgang in je leven. De symboliek van zowel de lijkwagen als de bruiloft gaat over het einde van iets en het begin van een nieuwe fase in je leven.

Dromen dat je te laat bent voor een bruiloft of dat de bruiloft zonder jou is begonnen, betekent dat je je achtergelaten voelt terwijl iedereen om je heen nieuwe dingen doet of een nieuwe richting inslaat.

4 - Dromen over een huwelijksfeest & trouwreceptie

Dromen van een huwelijksfeest symboliseert een feest of beloning tijdens deze eenheid. Dit is waar het plezier begint om de nieuwe reis te beginnen die nu in je leven is veranderd.

De receptie voor de bruiloft houdt meestal de wachttijd in je leven in voordat het plezier begint. Dromen over het ontvangen van een uitnodiging voor een huwelijk of een trouwpartij verbindt de dromer met dingen die in de nabije toekomst zullen gebeuren. Je weet het misschien nog niet, maar je zult deel uitmaken van een verbinding die delen van jezelf of anderen samen zal brengen.

Dromen dat je in een bruiloftsrepetitie zit, houdt in dat je jezelf moet voorbereiden op een belangrijke overgang in je leven.

Droom over bruidstaart

Bruidstaarten zijn vaak metaforisch in dromen die verwijzen naar plezier en voldoening.t. De kleur van de cake is vaak wit, wat staat voor puurheid en onschuld van een nieuw gevonden begin. Heeft de huwelijkstaart een andere kleur, kijk dan bij kleuren in dromen wat dat zou kunnen betekenen.

Het zien of snijden van een bruidstaart in je droom symboliseert harmonie en huiselijk geluk. Je geniet van het leven en hebt een mooie, gelukkige toekomst voor je.

Een bruidstaart eten in je droom betekent je sensualiteit.

5 -Trouwjurk in je dromen...

Een trouwjurk in je droom symboliseert vrouwelijkheid en puurheid in je leven. Wit wordt nauw geassocieerd met licht, kennis, zuiverheid en onschuld. In dromen wordt het beschouwd als de kleur van perfectie.

Het dragen van een trouwjurk in je droom geeft aan dat je je persoonlijke relatie evalueert en beoordeelt.

Als jij of iemand in een ongepaste situatie een trouwjurk draagt, suggereert dit dat je je minderwaardig of onwaardig voelt.

Als je droomt dat je op de dag van je bruiloft op zoek bent naar een trouwjurk, betekent dat je moe bent om je rol in een situatie te vinden. Je bent bang om er niet bij te horen.


6 - De betekenis van een trouwring in je dromen...

Trouwringen in je dromen zijn een symbolische boodschap die betrekking heeft op je hart chakra. Een positieve associatie die een verhoogde vibratie suggereert die liefdesenergie in je leven aantrekt.

Een kapotte trouwring houdt in dat dit gebied is geblokkeerd of losgekoppeld - geest, lichaam en ziel werken niet samen.

Een trouwring in je droom zien staat voor volledigheid en eeuwige liefde. Als je niet getrouwd bent en een trouwring vindt, betekent dit dat je persoonlijke relatie een nieuw niveau heeft bereikt.

Dromen dat je je trouwring verliest, betekent een probleem of een onopgelost probleem in je huwelijk.

Dromen over huwelijksgeloften vernieuwen herinneren je eraan dat je inzet nog steeds wordt gewaardeerd en in de toekomst zal blijven groeien. Als je de huwelijksgeloften aan je partner vernieuwt, suggereert dit kracht, viering en eenheid in de toekomst.

7 - Tenslotte over trouwdromen

Je ziet dat dromen over trouwen en een bruiloft vele betekenissen kan hebben. Daarom draait het in de 1e plaats om wat de beelden, gevoelens en gedachten die dromen je brengen voor jou als individu betekenen. Alleen zo kun jij de ware droomverklaring achterhalen.

Met de technieken in deze blogs en in het boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA kun jij zelfstandig de volgende stap zetten in jouw persoonlijke droomuitleg en zo je leven weer terugkrijgen in haar natuurlijke ritme en jouw persoonlijke flow...

Over de schrijver
Reactie plaatsen