Page content

Stap 5 – De beste versie van jezelf

Stap 5 – De beste versie van jezelf

Nu gaan we met het inzicht dat je hebt gekregen in stap 4 terug naar de oorspronkelijke droom. We gaan de droom herbeleven met onze nieuwe inzicht. Met dit inzicht ben jij een ander mens geworden dan de degene die de droom droomde..

1-  Een nieuwe droom

 • Lees de droom weer langzaam en zachtjes voor.
 • Sluit je je ogen en stel je voor dat je in de droom stapt met je nieuwe inzicht.
 • Kom jij al in de droom voor, dan stap je in jezelf.
 • Kom je nog niet in de originele droom voor, dan plaats je jezelf in de droom.

Doe wat je moet doen zodat de droom zich ontwikkelt zoals jij zou willen. Hoe dat verloopt hangt natuurlijk 100% af van jou en je droom. Daar is geen pasklaar antwoord voor. Toch kan het zo zijn dat er personen of voorwerpen niet mee willen werken aan wat jij van plan bent.

Boze droomsymbolen

Vraag ze dan waarom. Misschien zetten ze je wel op het spoor van een nog dieper inzicht. In je droom stappend ben jij de baas maar dat betekent niet dat je je star en rigide moet opstellen. Wees flexibel maar laat de onwelwillende droomsymbolen het niet over nemen.

Blijven ze weigeren en bevalt dat je niet? Ga dan het gevecht met ze aan. Lees hoe je dit kunt doen door in het 1e deel van deze gids in het hoofdstuk 15.1 de boze droomgids. Je droomgids is in dit geval dan het weigerende droomsymbool.

Blijf net zolang aan je droom sleutelen en hem aanpassen tot deze je een krachtig, goed gevoel geeft. Blijf dan een paar minuten in dit gevoel en ervaar dan hoe je hele lichaam en denken wordt overgenomen door dit nieuwe krachtige gevoel.

Geef deze nieuwe energie een kleur. Geef het de kleur die bij dit gevoel past en ervaar hoe iedere cel, vezel, atoom in je lichaam en geest wordt overspoeld en geheeld door deze kleur. Maak het groter en groter totdat je voelt dat er een nieuwe beste versie van jezelf is geboren. en sluit dan af met het volgende mantra:

3- Het mantra

Hiermee tonen we onze dankbaarheid voor het inzicht in de droom, onze nieuwe beste versie en omdat ons leven steeds meer haar natuurlijke ritme is gekomen. Dankbaarheid is de meest bevestigende en krachtige emotie die er is. Door in een staat van dankbaarheid te stappen, maak je deze  transformatie nog krachtiger en definitiever.

Spreek weer 50% langzamer dan je gewend bent en herhaal dit mantra vier keer:

De komende tijd, uren, dagen, weken zal de betekenis, de boodschap en het inzicht van deze sessie steeds meer deel uit gaan maken van mijn denken, voelen en handelen. Ik ben dankbaar voor wat er ontstaan is en weet dat dit een belangrijke stap is in mijn leven en beloof het ten goede te gebruiken voor mezelf, anderen en de nieuwe uitdagingen die op mijn weg komen.”

Ik snap dat dit allemaal nieuw voor je kan zijn. Ook hiervoor geldt: neem de tijd en experimenteer. Toen je leerde zwemmen, sprong je ook niet gelijk van de hoge duikplank in het diepe. Alles heeft haar tijd nodig. Geef je er gewoon aan over en geniet. Vooral dat laatste…

Nu gaan we kijken hoe we deze nieuwe beste versie in je huidige leven kunnen introduceren om een probleem of uitdaging op te lossen:

Stap 6 – In je natuurlijke flow

  Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

  Comment Section

  0 reacties op “Stap 5 – De beste versie van jezelf

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.