Page content

Stap 3 – Persoonlijke kracht

Stap 3 – Persoonlijke kracht

Het is belangrijk dat wij ontspannen zijn en daar hebben wij ons  in de vorige twee stappen op gericht. Vooral door weerstanden los te laten en dat te vervangen door nieuwe effectievere programma’s. Nu gaan we leren hoe we ons zelf nog meer in onze persoonlijke kracht kunnen zetten.

En ook daar hebben we een te gekke en natuurlijk effectieve techniek voor. Deze oefening kun je overal en op elk moment inzetten.

  • Haal eerst diep adem, houd je ogen open terwijl jij je steeds meer bewust wordt van je lichaam en wat je voelt in je lichaam.
  • Vind nu iets in je omgeving dat beweegt – bijvoorbeeld stromend water, wegwaaiende bladeren, spelende kinderen, je huisdier in actie, een ventilator. Als je niets kunt vinden in je omgeving dat echt beweegt, dan kan een poster, foto of een levende herinnering van iets wat beweegt ook werken. Het beste werkt het echter met iets wat je echt kunt zien of voelen.
  • Voel hoe deze beweging door je lichaam stroomt en om je lichaam heen beweegt.
  • Haal bewust en langzaam adem, met je aandacht tegelijkertijd gericht op de interne beweging en de externe beweging. Als je dit lastig vindt in het begin, dan laat je je aandacht heen en weer gaan tussen intern en extern. Je aandacht hoeft niet gelijk te lopen met je ademhaling.

Doe dit minimaal een minuut voor een voor paar plekken in je lichaam waar voor kiest.

Ben je klaar met deze eerste ronde, stel je  voor hoe jij de energie van deze beweging opslaat in het gebied achter je navel. Van oudsher is dit de plek waarin volgens spirituele en religieuze tradities je energiehuishouding zich bevindt.

  • Zie een bal vol van deze energie voor achter je navel. Maak deze bal steeds groter
  • Als jij het wilt visualiseren zodat het een bal van licht is dan is dat prima maar je kunt ook een van de andere elementen nemen zoals vuur, water of wind. Als je niet zo goed bent in visualiseren dat is als een gevoel van warmte ook goed.
  • Als je liever een geluid hoort, een soort van vibratie, perfect. Als werkt zolang jij je voor kunt stellen dat er een prikkel voortkomt vanuit de gefocuste energie achter je navel.
  • Stel je nu voor dat deze energie gaat stralen vanuit je navel. Stel je voor dat het vanuit je lichaam alle richtingen op straalt; van binnen naar buiten, van boven naar beneden, van dichtbij naar ver weg. Doe je best de sensatie van een externe beweging te pakken.
  • Wanneer jij deze sensatie van een externe beweging hebt gerealiseerd vanuit je navel, dan kan je deze stralende bol van energie van je navel daar het centrum van je borstkas, door je bekken en zo naar iedere plek in je lichaam dat bevrijding nodig heeft, zoals een plek van pijn of ongemak, of een deel van je waar sterke emoties of angstgevoelens zich genesteld hebben.

Forceer niks. Focus alleen op de sensatie van de straling. Doe het zolang als het goed voelt, haal dan diep adem en open je ogen.

En nu je lekker in je persoonlijke kracht staat, ben jij helemaal klaar voor stap 4 – Droomkracht

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Stap 3 – Persoonlijke kracht

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.