Page content

Stap 1 – Je droom onthouden

Stap 1 – Je droom onthouden

Voor je met je dromen aan de slag kunt, moet je ze natuurlijk eerst  onthouden. Daarover gaat deze eerste stap. Sommige dromers hebben geen enkele moeite om zich hun droom te herinneren maar voor anderen vraagt dit wat meer inzet.

Het is niet zo dat jij je dromen niet herinnert omdat je niet droomt want iedereen droomt. Denken dat je niet droomt, komt alleen omdat jij je droom niet herinnert.

Maar je dromen leren onthouden is niets meer dan een ABCD-tje. Je droom herinneren is namelijk een vaardigheid en geen gave. Dus iedereen kan het.

A – De voorbereiding

Kies een uitdaging in je leven die je graag zou willen veranderen en verbeteren. Hoe meer zo’n doel je raakt, hoe groter de kans dat je erover droomt. Herhaal dit droomdoel gedurende de dag in de volgende intentie: “Ik wil mijn dromen onthouden door te dromen over…….. (hier vul je je droomdoel)

Zet ook je wekker zo’n 7,5 uur nadat je gaat slapen. Als je dan namelijk wakker wordt, zit je midden in de laatste fase van je remslaap. Grote kans dat jij net in een avontuurlijke droom zit…

B –  Naar bed

Op het moment, dat je gaat slapen en je ogen sluit, kom je in een fase terecht die de hypnagoge staat heet. Dit is een soort van hypnotische fase tussen wakker en slapen waarin jij effectief kan programmeren dat jij je dromen wil onthouden.

Herhaal bij het in slaap vallen de intentie van hierboven: Ik wil mijn dromen onthouden door te dromen over… (je droomdoel).”

C – Wakker na je droom

Deze stap doe je nadat je wakker bent geworden. Wanneer je wakker bent geworden, blijf je stilliggen, houd je ogen dicht en ga je met je aandacht terug naar je droom. en welk gevoel de droom je gaf.  Zo ben je in staat om zoveel mogelijk details van de droom terug te halen.

Schrijf dan alles op wat je van de droom kan herinneren op het notitieboekje naast je bed. Of spreek de droom in op je mobiel. Zelf als je maar een klein detail herinnert, leg het vast. Het kan de opening zijn naar een grote verandering.

Wees letterlijk. Schrijf alleen op wat je ziet. Zonder te oordelen of te interpreteren. Voeg hier je 1e gedachte & 1e gevoel over je droom aan toe.

Lastig om je droom en haar droomsymbolen terug te halen? Schrijf dan het gevoel op waar je meer wakke bent geworden. Door in het gevoel te blijven, komen er vaak vanzelf beelden naar boven.

Lees, nadat je ’s morgens wakker, bent geworden je aantekeningen nog een keer aandachtig door. Schrijf daarna de hele droom op in een speciaal dromendagboek. Neem daarvoor de tijd maar doe dit het liefst nog wel dezelfde dag. Hoe je dat doet, leer je in de volgende stap.

Stap 2 – Je droomarchief

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Stap 1 – Je droom onthouden

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.