arrow_drop_up arrow_drop_down

Verbeter je leven, stap in je persoonlijke kracht....

Veel mensen hebben de neiging om de problemen in hun leven af te schuiven op anderen. De regering, hun werkgever, hun partner of de sociale omstandigheden waarin ze zitten. En soms valt het ook niet te ontkennen dat ze er zelf niet zoveel aan kunnen doen maar dat lost niks op.

Wanneer je leven uit haar natuurlijke flow is geraakt, dan kan er maar één iemand ervoor zorgen dat het daar weer in terechtkomt: Jijzelf. Je moet de weerstand, de ruis die is ontstaan oplossen. En dat doe je doordat je weer in je kracht komt te staan, in je persoonlijke kracht en zo je lucide leven te herstellen.

1- Wat is persoonlijke kracht?

Persoonlijke kracht gaat over de combinatie van vaardigheden, kwaliteiten en energie die jij tot je beschikking hebt, de inzet om te leven zoals jij wil en de kracht om je leven te veranderen wanneer het niet gaat zoals jij wil.

Het is het vermogen om je eigen leven te regisseren, verantwoordelijkheid te nemen voor wat daaruit voortkomt en anderen te inspireren om ook vanuit hun kracht te leven.

De essentie van persoonlijke kracht is invloed en macht. Macht stelt jou in staat om effectief te zijn in wat je doet, je beoogde doelen te realiseren en anderen te bewegen jou te ondersteunen.

Om volledige verantwoordelijkheid voor ons leven te durven nemen, en niet alleen voor het aangename, moeten we volledig in onze kracht staan. We kunnen deze interne kracht laten groeien door het oplossen van beperkte overtuigingen en het transformeren van programma’s van angst, stress en eenzaamheid. En deze vrijgekomen energie te gebruiken om te werken aan onze bewustwording en persoonlijke groei zodat we ons zelfvertrouwen en onze eigenwaarde kunnen versterken.

Kracht is betekenisloos zonder een krachtige besluit en intentie. Hoe hoger het doel, hoe meer energie, hoe sterker de kracht. Het werkt niet andersom. Je kunt niet eerst ongelofelijke kracht verzamelen en het dan richten op een hoger doel. Het is het hogere doel dat de kracht doet groeien.

 

2- Actieve & Passieve krachten

Alles bestaat uit actieve en passieve aspecten van kracht. Een bloem heeft een actieve kracht om te groeien, te bloeien en zich voort te planten. Het heeft ook een passieve kracht die voedsel geeft aan de bijen of plezier voor de mensen. Wat beide haar actieve kracht versterkt om zich voort te planten en te groeien.

Onze innerlijke kracht gebruiken voor directe zelf beloning is ook heel natuurlijk maar de reikwijdte van deze invloed is erg laag.

Wanneer we anderen betrekken bij het uitdrukken van onze persoonlijke kracht door ze te helpen hun invloed te verruimen, dan groeit onze persoonlijke kracht. Alle grote religieuze, politieke, militaire, economische of sociale leiders hebben dit in de praktijk gebracht, bewust of onbewust.

Persoonlijke kracht beïnvloedt dus niet alleen het individu; het kan ook sociale en economische gevolgen hebben. Kijk naar Martin Luther King. Zijn persoonlijke kracht en geloof zet een hele bevolkingsgroep in beweging met als resultaat ,tot nu toe, de verkiezing van Barack Hoessein Obama tot president van de Verenigde Staten.

Ook jij hebt de de actieve kracht om iets groots te realiseren en de passieve kracht om daar anderen mee te inspireren. Bij het uitoefenen van deze invloed c.q. macht liggen er echter ook wat gevaren op de loer.

3- De prijs van machtsmisbruik

De eerste is het verkeerd associëren van macht met controle. Deze vaak gemaakte fout is de hoofdreden dat zoveel mensen bang zijn voor het hele concept van kracht en macht.

Eigenlijk is controle slechts een techniek, en niet zo’n hele goede, om je invloed te doen groeien. Controle vereist de bedreiging met – of daadwerkelijke toepassing van – straf om effect te hebben en de reactie daarop is altijd angst, wantrouwen en woede.

Het 2e probleem is het gebruik van je persoonlijke kracht ergens tegen.

In het hele bestaan zien we een continue strijd tussen de krachten van verandering en het verzet tegen die verandering. Het water strijdt tegen het land of mensen tegen de heersende orde. En dat is prima

We zien ook continue pogingen om weerstand te verminderen om verandering eenvoudiger te maken zoals het pad genomen door gesmolten lava, de vorm van een regendruppel dat er voor zorgt dat deze zich makkelijker voortbeweegt door de lucht en de structuur van een palmvaren blad die het mogelijk maakt dat er meer wind tussen haar bladeren waait.

Of de kracht van een olifant die in staat is om een boom die in de weg staat om ver te werpen, het gestroomlijnde ontwerp van een vliegtuig  dat de windweerstand reduceert en een veranderde leefstijl  om veranderende omstandigheden mogelijk te maken.

Maar nergens in de natuur zien we persoonlijke kracht consistent en doelmatig worden aangewend om ergens tegen te zijn. Behalve bij mensen. Sommige mensen zijn niet tevreden met hun eigen geloof of politieke voorkeuren maar streven er ook naar om andersdenkenden te vernietigen.

De inzet van persoonlijke kracht, die moedwillig vecht tegen, de strijd aangaat met of vernietigt, genereert ongelofelijke stress die alleen beide krachten verzwakt.

4- De weg van de minste weerstand

“Macht over” en “Macht tegen” zijn inefficiënte gebruiken van macht. Een veel efficiëntere is “Macht Om”, die ongelofelijke creatief is, te voeden. De eerste twee zijn alleen maar destructief.

Je kunt bijvoorbeeld een probleem wat ontstaat bij het vervullen van je levensmissie van je wegduwen, er met veel kracht tegen in beuken en het behandelen als een vijand. Dat levert veel stress, frustratie en woede op.

Behandel je het als een leermoment wat hoort bij het realiseren van je levensdoel, dan omarm je het en kan je gaan experimenteren met nieuwe oplossingen, het veranderen van je strategie en misschien wel makkelijker realiseerbaar maken van je levensdoel.

Door de vriendelijke benadering ontstaat er minder weerstand en dus meer kracht om te helen en minder om de weerstand te overwinnen. Helder Denken, haar boekjes, workshops en trainingen, is altijd gericht op in je natuurlijke flow komen en het sterker maken van lichaam, mind en geest.

In de natuur zien we een overvloed aan voorbeelden van bergen, planten en dieren die de weg van de minste weerstand volgen.

Een grassprietje heeft het vermogen om door een laag beton te komen maar het doet dat niet met alle geweld. Het gebruikt het principe dat energie stroomt waar je aandacht naar toe gaat, het focust al zijn aandacht op het reiken naar de zon en het negeert het beton volkomen. Misschien onder de indruk van zo’n intens verlangen, opent het beton haar plooien om het erdoor te laten.

5- Tenslotte

En dat principe is ook van toepassing op ons leven. Dat het zo is, dat het pad van de minste weerstand het pad van succes is. Blijven focussen op wat we willen en niet vechten met wat we niet willen, minder concentreren op wat we haten en bang voor zijn en alleen maar op waar we van houden.

Zo maak je optimaal gebruik van je persoonlijke kracht en leef jij de beste versie van jezelf….

“Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten…” – Martin Luther King 1929 -1968

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven vanuit een krachtige flow ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....