arrow_drop_up arrow_drop_down

Het moment van kracht is het NU. Dit is de enige plek van waaruit we  effectief kunnen handelen en we energie kunnen verzamelen, vergroten en richten om onze doelen te realiseren. Alles wat gebeurt is gerelateerd aan het NU. Of het nu onze geschiedenis, heden of toekomstmuziek is.

En als we in het NU proberen in verleden of de toekomst te zijn, dan stappen we uit onze persoonlijke kracht. Dat is een feit. Doe de volgende oefening maar eens:

 1. Pak een  zwaar object waar je moeite voor moet doen om het op te tillen zoals een steen of een stoel.
 1. Denk aan iets wat je hebt gedaan gisteren of eergisteren. Zo helder als je kunt. Dan zonder naar je object te kijken, pak je het op en word jij je bewust van hoe zwaar het is.
 1. Nu denk je aan iets wat je  morgen of verderop in de week wilt gaan doen en pak het object op dezelfde manier met dezelfde focus.
 1. Uiteindelijk, leg je handen op het object, voel haar warmte en structuur, en kijk naar de details zoals de kleur, de vorm en plek. Pak het op en voel haar zwaarte. Als je focus goed is geweest bij alle drie de pogingen dan voelt het object de laatste keer veel lichter aan en ben je in staat om het eenvoudiger hoger te tillen.

Deze oefening toont ons aan dat hoe meer jij je zintuigen in het NU houdt, hoe makkelijker je de energie in en om je heen kunt gebruiken…

1- Pump up the volume

Voor we verder gaan met ontdekken wat de voordelen zijn van in het NU leven, wil ik je eerst een methode leren waarmee je energie kunt opwekken en opslaan. Het draait erom hoe je energie absorbeert van een bron in je omgeving met als doel innerlijke kracht, en zo je invloed,  te vergroten

En je leer ook hoe je met je droomkracht een energiebron kunt maken van ieder object wat je wil. Hoe je dat doet?

 1. Pak een voorwerp dat dichtbij je ligt of dat je nu bij je hebt. Het kan een muntstuk, een relikwie of een zoiets als een ring zijn. Alles wat jij wil maar het werkt het beste als je er nu al een emotionele band mee hebt.
 2. Houd het in je rechterhand ( je rechterhand is een symbolisch gebied voor het geven van energie)
 3. Besluit dat het voorwerp wat je in je handen hebt de kracht heeft om jouw energie en geluk te geven (we gebruiken geluk omdat iedereen dat wel wil). Begrijp dat dit een beslissing is die je neemt. Val jezelf niet lastig met het idee of het waar is of niet. Het is waar wanneer jij nu besluit dat het waar is. Zeg tegen jezelf: Dit ….. (voorwerp) heeft de kracht om mij energie en geluk te geven.
 4. Nu haal je diep adem, en met elke inademing die volgt, haal je energie uit het universum binnen en ademt die energie het voorwerp in.
 5. Gebruik je droomkracht zodat jij de warmte voelt die opgenomen wordt in het voorwerp en stel je voor hoe het voorwerp gevuld wordt met energie. En het wordt niet tijdelijk opgeladen; haar moleculaire structuur is voor goed veranderd zodat het meer energie kan opnemen, vasthouden en opwekken
 6. Besluit dat het energiepatroon van het object voorgoed veranderd is. wanneer je dit doet.
 7. Op het moment dat je een gevoel hebt dat het klaar is, dan ontspan je je hand, haalt diep adem, en pakt het  voorwerp  met je linkerhand.
 8. Nu is dit voorwerp een object van kracht omdat jij dit ervan gemaakt hebt. Voel de energie van het voorwerp met je linkerhand. Voel hoe het beweegt in je hand en langzamerhand door je arm omhoog stroomt, je lichaam opladend en daarna zich rondom je lichaam verspreidt. Zolang als jij je herinnert en zolang als jij jezelf eraan blijft herinneren, zal dit voorwerp een bron van geluk en energie zijn voor je.
 9. En onthoudt: Doe dit zo vaak als je kunt:

“Herhaling is de meester van elke vaardigheid…”

Wacht even zeg je ; dat is alleen maar omdat je het gelooft. Absoluut waar. Maar dat geldt voor alles in het leven. Het verwachtingseffect bepaalt in grote mate of  jij slaagt of niet. Maar als jij dit op geregelde basis doet, jezelf  elke dag  herinnert aan de kracht  van dat voorwerp, dan zal het  steeds opladen. Iedere keer  wanneer jij het aanraakt, het vasthoudt of er aandacht aan geeft.

Een talisman op zak helpt om in tijden van stress of angst terug in het NU te komen. Door haar in je hand te nemen, je bewust met haar te verbinden en haar kracht door je lichaam te laten stromen.

2- Focus op het NU

In het NU leven geeft ongelofelijk voordelen. Door je aandacht volledig in het NU te brengen, ben je in staat om meer te realiseren met minder inspanning. Met je focus op het NU zal een eenvoudige oefening meer resultaat opleveren dan een uitdagende oefening met je versnipperde aandacht. Hier is zo’n eenvoudige oefening die je altijd kunt doen:

Oefening 1 – In het NU

 1. Zet je voeten in een lijn met je lichaam.
 2. Beweeg rustig op en neer op de voorkant van je voeten voor zo’n dertig seconden
 3. Stop en richt je aandacht op wat je voelt. Over het algemeen voelen mensen een tinteling of stromingen van energie in hun lichaam. Ze gaan dieper en makkelijker ademen.
 4. Het helpt ook om je hoofd leeg te maken als je veel in je hoofd zit en toe bent aan een verhelderend moment

3- Nu in balans

Emotioneel meer in balans is een ander voordeel van leven in het NU. Er zijn maar 2 dingen die ons van slag maken: het verleden en de toekomst. Bijna al onze angsten komen vanuit het herinneren van een oude pijn en deze op de toekomst projecteren.

En dat is jammer want 90% van onze huidige ervaring bevat niks om bang, boos of bedroefd over te zijn. Zelfs een kleine gebeurtenis van angst of woede kan onze herinnering voor een veel langere periode inkleuren.

Zelf ben ik op 5-jarige leeftijd van de trap gevallen. En een lange tijd voelde ik mij angstig wanneer ik een trap af moest lopen. Trap op? Prima. Na heel wat visualisaties waarin ik vol zelfvertrouwen die trap af liep, loop ik, het is nog steeds niet mijn hobby, gewoon rustig de trap af

Wanneer je volledig in het nu bent, dan kun je niet aan het verleden denken of je druk maken over de toekomst. In het NU, tenzij je op dit moment bedreigt wordt door een verontrustende of traumatische situatie, is er niets om je bang of boos over te maken.

Er zijn momenten dat we  over onze herinneringen en over onze toekomst willen nadenken maar er zijn veel meer momenten dat we ons gewoon op ons gemak moeten voelen met onszelf en de wereld om ons heen.

Oefening 2 – Meer in balans

 1. Kijk om je heen en word je bewust van de kleuren. In deze volgorde word jij bewust van al het wit dat je ziet, dan het rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en zwart. Nu kijk je naar alle rechte lijnen en al gebogen lijnen. Uiteindelijk, kijk naar de vormen van de objecten en hoe ze met elkaar verbonden zijn in de ruimte.
 2. Luister naar alle geluiden die je kunt horen, eerst de hoge en dan de lage. Terwijl je luistert, zul je waarschijnlijk meer geluiden horen waarvan je je hiervoor niet bewust was. Dan luister je opnieuw naar alle geluiden, en word je je bewust van wat in eerste instantie  losse geluiden lijken te zijn maar nu word jij je bewust dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn.
 3. Raak dingen aan. Voel hun vorm, hun zachtheid en hardheid, hun structuur, hun verschillen in temperatuur, hun flexibiliteit, hun gewicht.
 4. Ga heen en weer tussen deze drie zintuigen – zien, horen en voelen – net zolang als je het leuk vindt. Je kunt ook nog ruiken en proeven toevoegen.

Door deze oefening word jij steeds meer bewust van het NU. Doordat jij je op een bepaalde manier focust met een zintuig, word jij niet langer afgeleid door de wereld in je en om je heen. Zo blijf jij in het NU.

4- De Charisma Impuls

Charisma is een ander voordeel van in het NU zijn. Charisma wordt gedefinieerd als de overtuigde uitstraling met volop zelfkennis, zelfinzicht, zelfacceptatie en een gezond zelfbeeld. En daarmee bezit jij de kracht en macht die een individu invloed geeft op of over andere mensen.

Een natuurlijk charisma bezit een ongebruikelijk intens zintuiglijke waarneming. Vaak zijn mensen met charisma emotioneel expressief, maar niet altijd. Ze weten niet waarom andere mensen zo sterk op hun reageren.

Oefening 3 –  Charisma vergroten

Wat onbewust gedaan kan worden , kan ook bewust gedaan worden wanneer we weten wat we doen. De manier om je charisma te vergroten op een positieve manier is je zintuiglijke bewustzijn te versterken en in een goede stemming te stappen.

 • Doe de zintuiglijke van oefening 2
 • Nu voel je je super over jezelf en alles en iedereen om je heen.
 • Maak een wandeling tussen mensen, blijf in deze stemming en in het NU.
 • Word je bewust van hoe andere mensen op je reageren.

Des te  vaker en met een krachtige intentie je dit toepast, dan zal je merken dat meer mensen naar je lachen, hallo zeggen en meer mensen je te hulp willen schieten dan gebruikelijk.

5- Leven in het NU

Wanneer je leeft in het nu, heeft dat vier grote voordelen

 • Er vallen je meer en dingen op
 • Je legt sneller en makkelijker verbindingen tussen dingen die je opvallen.
 • Je intuïtie wordt sterker.
 • Het gewone wordt steeds bijzonderder.

 

Het vermogen om een relatie te leggen tussen je huidige ervaring en je huidige denken is extreem nuttig. Het is één ding om iets op te merken maar het is de volgende stap om wat je opvalt zo betekenis te geven dat het je wijsheid brengt in plaats van slechts een ervaring.

Op onze weg naar persoonlijk meesterschap is bewust worden van hoe we nu betekenis geven aan onze huidige, gedane en toekomstige ervaringen het allerbelangrijkst.

Een van de andere grote voordelen van leven in het nu is een toegenomen intuïtie. Wanneer jij je volle aandacht richt op iets waar jij veel interesse in hebt, dan gaan energiekanalen open tussen dat waar jij op focust en je gerelateerde herinneringen en geassocieerde ervaringen.

Maar ook tussen jouw persoonlijk onbewuste en het onbewuste van anderen die kennis hebben van jouw doel of het verlangen hebben om hetzelfde bereiken als jou.

Informatie begint te stromen langs die kanalen zoals radio, televisie in tijdschriften, kranten of in gesprekken met andere mensen. Dit gebeurt vaak spontaan maar wanneer je ook de  intentie vasthoudt om iets te willen weten, dan gebeurt het steeds vaker.

Hoe meer je eraan denkt, in het NU, ontspannen zonder stress, hoe meer details er omhoog zullen komen die je helpen bij het realiseren van wat je wil.

In de mate waarin jij een heldere focus hebt op het voorliggende probleem, dan komt er een moment dat logica en kennis falen in het brengen van resultaten. Er moet zich een bepaalde uitbarsting van het weten zonder weten aan te dienen of er komt hulp uit eerder genoemde onverwachte hoek.

Wanneer je ondersteuning wil bij een probleem of het realiseren van een doel, focus je dan op het NU.  Dat maakt je denken helder en een oplossing dient zich aan. Dit is geen spiritueel gewauwel maar direct voortvloeiend uit de wetten van de kwantumfysica en het kwantummodel.

6- Tenslotte

We hebben de mogelijkheid om ons leven te laten domineren door zorgen over de toekomst en spijt over het verleden. Of we gaan ervoor om wat echt belangrijk is in ons leven.

De kracht van het NU gaat jou verbazen en helpen om te ontdekken wat jij echt belangrijk vindt. Niet gebaseerd op je huidige wereldmodel en de programma’s die haar domineren. Nee, gebaseerd op wat je nu voelt en denkt waardoor jij steeds meer inzicht krijgt in wat nu echt de beste versie van jezelf is…

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven vanuit je ware kern ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....