Ontdek alles over lucide dromen wat echt belangrijk is...

in een lucide droom zitten is fascinerend, bijzonder en een mega kans om de volgende stap te zetten in je leven. In deze gids leer je precies dat wat nodig is om deze unieke ervaring niet te hoeven missen...

Page content

Belangrijke Vragen

Misschien ben jij er nog niet aan toe om nu te starten met lucide te dromen omdat je nog met een paar belangrijke vragen zit.

Daarom hebben wij de 10 belangrijkste vragen hier al beantwoordt:

 

1- Zijn lucide dromen gevaarlijk ?

Het antwoord is nee.  Alles wat zich afspeelt in een lucide droom, speelt zich af in je hoofd. Jij hebt de altijd de controle. Het is belangrijk om je te verdiepen in lucide dromen en te ervaren wat dat met jouw doet.

Ben jij heel gevoelig voor de input vanuit je omgeving?  Dan kan het zo zijn dat jij je dromen als de enige waarheid gaat beschouwen.

Door lucide te dromen kan het allemaal wat onoverzichtelijk voor je worden en daarom is het misschien niet zo geschikt voor jou.

 

2- Ik ben aan het leren lucide dromen. Worden nu al mijn dromen lucide?

Nee. Ook hier ben jij de regisseur. Op het moment dat jij besluit om niet meer lucide te dromen, stopt het gelijk. Je droomt alleen lucide wanneer jij gaat slapen met de bewuste en heldere intentie om lucide te dromen.

Natuurlijk glipt er weleens een lucide droom door maar dat is dan omdat je onbewuste je blijkbaar op een lucide manier iets te vertellen heeft.

 

belangrijke vragen over lucide te dromen

 

3- Voor mij zijn dromen spirituele boodschappen vanuit het collectief onbewuste zoal Jung dat bedoelde. Klopt dat ?

De vraag is ten eerste: Wat is spiritueel?

Voor mij zijn dromen een weergave van je onbewuste mogelijkheden. Mogelijkheden die veroorzaakt worden door eerdere ervaringen en mogelijkheden waar jij je  niet bewust van bent.

Een rationele denker noemt dit spiritueel en een spirituele voeler noemt dit rationeel.

Dromen zijn ervaringen die gemaakt worden door de interactie tussen je bewuste en onbewuste geest. In je droom is meer onbewuste kennis beschikbaar dan overdag.

 

4- Soms kom ik door  lucide te dromen op plekken terecht waar ik mij verloren en angstig voel.

Dit onbestendige gevoel draait volledig om angst voor het onbekende. Je droom kan nog zo echt lijken, je wordt altijd weer wakker.

Iedereen doorloopt de normale slaapcyclussen. Je kan deze dromen gewoon laten gebeuren en zien als een kans.

Je angstige gevoelens worden veroorzaakt doordat jij een nieuw terrein betreedt.

Het gaat erom dat jij zo bewust bent dat je de mogelijkheden van de droom serieus neemt en tegelijkertijd weet dat het maar een droom is.

Dan ben jij in staat om deze angst gelijk te onderzoeken en los te laten.

 

5-  Ze zeggen dat als je doodgaat in een droom dit werkelijkheid wordt?

Uiteindelijk gaan we allemaal dood. Doodgaan in een droom heeft geen enkele relatie met de werkelijkheid. Dromen waarin je sterft zijn vaak de aankondiging van een nieuw begin, een wedergeboorte.

Je laat wie je was achter je. Het sterven staat hiervoor als symbool.

 

belangrijke vragen helder dromen

 

6- Is het slim om mijn lucide dromen te gebruiken om de andere droomfiguren te manipuleren en te domineren? 

Op het moment dat jij iets doet in je droom dat ten koste van jezelf gaat, dan kan jij er vergif op innemen dat je droom hier op anticipeert. De scene zal veranderen en je zult in een andere positie terecht komen.

Jouw manipulerende gedrag heeft een directe invloed op wat er gebeurt.

Jij bent tenslotte de regisseur van je eigen dromen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij in je dagelijks leven makkelijk laat overlopen en dat je droom door middel van een manipulatief en dictatoriaal droomego je op weg helpt om hier iets aan te doen.

Tenzij jij het natuurlijk prima vindt om gestuurd en gedomineerd te worden door een ander.

 

7-  Iemand zei tegen mij dat door lucide te dromen je te weinig slaap krijgt. Klopt dat? 

Als je gewoon droomt ben jij hulpeloos over wat er gebeurt in je droom. Je droom kan een negatieve invloed hebben op je nachtrust omdat de droom je onbewust bezig blijft houden en je wakker houdt.

Op deze manier heeft je droom een negatieve invloed op je nachtrust. Bij lucide dromen ben jij in controle en kan je gelijk in actie komen.

De meeste lucide dromers geven juist aan dat wanneer zij lucide gedroomd hebben veel uitgeruster en energieker aan de dag beginnen. Met een frisse geest en volledig gericht op de kansen die dag te bieden heeft.

 

8-  Ik ben bang dat ik het niet in mij heb om lucide te dromen. Wat als ik alles doe wat jij zegt en het lukt nog steeds niet?

Het is geen wedstrijd. Het is ook geen talent en het is ook geen spirituele gave. Het is een vaardigheid die iedereen kan leren. Het kan wel zo zijn dat de een het wat sneller oppakt dan de ander.

Dit wordt vaak veroorzaakt door hoeveel tijd je nu al in je bewustwording hebt geïnvesteerd. Of je doet te hard je best en moet je na een periode van inspanning de pogingen om lucide te  dromen even staken.

Soms is een pas op de plaats de sleutel naar “succes”.

 

belangrijke vragen over helder dromen

 

9-  Lucide dromen zijn zo opwindend en voelen vaak zo echt dat mijn gewone leven gewoon echt niet chill  meer is. Is het mogelijk om verslaafd te raken aan lucide te dromen?

Door lucide te dromen en dit te gebruiken om aan het leven te ontsnappen kan er voor zorgen dat jij liever droomt dan leeft. Lucide dromen zijn er echter om je leven mooier, uitdagender en gelukkiger te maken. Ze zijn geen doel op zich maar een middel naar zo’n leven.

Als je liever lucide droomt, dan dat je leeft dan is er werk aan de winkel voor je. Koppel elke droom, ook lucide droom terug naar je dagelijkse realiteit. En stel jezelf de vraag: Hoe gaat de betekenis van deze droom mijn leven leuker maken.

 

10- Ik ben op dit moment in therapie. Is dit het moment om te beginnen met lucide te dromen? Kan het mij helpen in therapie?

Hierop heb ik maar 1 antwoord: Vraag het je behandelend therapeut.

 

Zit jouw belangrijke vraag er niet bij? Dan heb je 2 mogelijkheden:

1- Stel je vraag via de Facebook pagina van Helder Dromen ( liken mag)

2- Stel je vraag hier via het onderstaande contactformulier.

 

Contact

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...