Page content

Kenmerken

Lucide dromen kenmerken zijn zo bijzonder dat een lucide dromer gelijk weet dat hij of zij aan het lucide dromen is. Deze kenmerken helpen je ook om sneller en langer lucide te worden

12 belangrijke lucide dromen kenmerken 

 1. In een lucide droom ben je volledig bewust. Je weet dat je in je bed of een andere plek ligt te slapen en dat je een het dromen bent.
 2. Het lijkt alsof je wakker bent. Zo reëel komt alles over. Vaak is het zelfs zo dat je waarneming scherper is dan overdag. Dat komt omdat je zintuigen volledig naar binnen zijn gericht.
 3. Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Er komen geen externe zintuiglijke prikkels naar binnen.
 4. Wat jij verwacht dat gebeurt in een lucide droom gebeurt ook. Je verwachtingseffect speelt een belangrijke rol in hoe je lucide dromen zich ontwikkelen.
 5. Wanneer jij niet de regie neemt over je lucide droom, dan bepalen je onbewuste verwachtingen, gevoelens en gedachtes hoe de droom zich ontwikkelt.
 6. Een lucide droom is 100% jouw creatie. Alles wat er plaatsvindt is jouw verantwoordelijkheid of het gebrek daaraan.
 7. Angst in lucide dromen leidt tot nachtmerries.
 8. Lucide dromen hebben verschillende niveaus van luciditeit. Hoe vaker jij lucide wordt, hoe dieper lucide jij wordt.
 9. Alles wat jij tegenkomt in een lucide droom staat open voor gerichte interactie. De betekenis van de droomsymbolen, droomsignalen en droomtekens biedt je kans om direct te achterhalen wat de lucide droom jou te vertellen heeft.
 10. Je kunt lucide dromen beschouwen als de diepste vorm van zelfhypnose waarin jij zelf de touwtjes in handen hebt.
 11. Tijdens lucide dromen herstelt en rust je lichaam gewoon uit. Doordat je de controle over je dromen hebt, en niet in de chaos van je “gewone”dromen belandt, wordt je vaak opgeruimd en fris wakker.
 12. Een lucide droom geeft je inzicht in hoe jij je gedraagt in bepaalde situaties en wat voor gevoelens en gedachtes daar aan vooraf gaan en ontstaan tijdens je gedrag. De belangrijkste vraag in dromen en lucide dromen is: “Wat doe ik ?” maar ook “Wat doe ik niet?”
Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Kenmerken

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.