Page content

Droomthema

Een droomthema is de rode draad die door een droom heenloopt. Het bevat de meest abstracte betekenis van de droom. Het bevindt zich op het niveau van de universele, arcehtypische waarde van de droom. Het bepaalt de identiteit van de droom.

Een droom is opgebouwd uit droomsymbolen. Een droomsymbool is een persoon, een voorwerp of een kenmerk van de droom. Alles wat je in een droom kan benoemen is een droomsymbool. Een droomteken is een droomsymbool wat zich vaak herhaalt in jouw dromen.

Je droomt bijvoorbeeld veel over je partner. je geboorteplaats of je werk. Dat is een droomteken. Daarnaast heb je ook nog een droomsignaal.Een droomsignaal is een deel van de droom wat erg opvalt en afwijkt van de dagelijkse realiteit bijvoorbeeld je overleden oma is ineens je collega op je huidige werk of je beste vriendin lijkt ineens sprekend op prinses Beatrix. Een combinatie van droomsymbolen die in het normale leven onmogelijk zouden zijn.

Hoe herken je een droomthema?

Een droomthema daarentegen bevindt zich meestal op de achtergrond en bepaalt hoe de droom zich ontwikkelt. Het is bijvoorbeeld iets als zelfvertrouwen, seks of agressie. In een lucide droom heeft de dromer de kans om te vragen wat het thema van de droom is en wat zij hier komt leren. In een gewone droom kun je het droomthema ontdekken nadat je de droom betekenis hebt gegeven.

Hoe meer jij je bewust bent van je eigen emoties, gedrag, reacties en denken hoe eenvoudiger het wordt om te bepalen wat het droomthema is.

Wat is het nut van een droomthema?

Net als een droomsignaal, droomteken of een droomsymbool kan een droomthema een poort zijn naar lucide dromen. Stel dat jij in je dromen steeds een gebrek aan zelfvertrouwen laat zien. Dan kan je dit gebruiken om lucide te dromen. Het feit, dat je dromen dit gebrek laten zien, geeft aan dat het een dingetje is in je leven.

Je kunt dan bij het in slaap vallen dit droomthema verwerken in je intentie. Zodat je weet dat je intentie geladen wordt met een emotie die actueel is in je leven.

  Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

  Comment Section

  0 reacties op “Droomthema

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.