Wij gebruiken cookies....
Het Boek Over Lucide Dromen en Meer...
In de lucide droomgids leer je alles over lucide dromen en hoe jij je dromen betekenis kunt geven....Ga naar de Gratis Lucide Droomgids

Page content

Droomsymbolen

Wat betekent mijn droom over….? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen als ze ’s morgens wakker worden. Omdat een droom ze iets heeft laten zien, horen, voelen of ruiken waar ze nieuwsgierig naar of ongerust over zijn geworden. Mijn mailbox staat er vol mee. Het is helaas niet mogelijk om daar iets definitief over te zeggen omdat de droom alleen iets zegt over het leven van de dromer. Dus een brug in jouw droom heeft niet dezelfde betekenis als een brug in mijn droom.  Zelfs als het precies dezelfde brug is. Omdat je een andere ervaring hebt met zo’n brug.

Een voorbeeld; een Duitse soldaat zal anders dromen over de brug te ver over de Rijn dan een Engelse soldaat zal doen. Zelfde brug, andere ervaring, andere droom. Dat maakt ook het gebruik van de populaire droomwoordenboeken ineffectief om de ware betekenis van je droom te duiden. Ze raken de kern niet, ze gaan voorbij aan het belangrijkste ingrediënt van jouw droom: je ervaringen.

Maar in tegenstelling tot veel andere droomcoaches, droomwerkers en duiders vind ik een dromen encyclopedie of een droomwoordenboek niet totaal nutteloos. Je kunt ze prima gebruiken als je begint met zelf je dromen te verklaren. Ze kunnen je helpen om je associatief denken op gang te krijgen. Gebruik ze als een vertrekpunt waarop je kunt voortborduren. Daarom vind je hier de belangrijkste`droomsymbolen verwerkt in de meest voorkomende droom thema’s die je kunt gebruiken, om jezelf het eerste zetje te geven:

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Droomsymbolen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.