arrow_drop_up arrow_drop_down

Lucide dromen besturen: Creëer je persoonlijke lucide succesverhalen

Lucide dromen besturen biedt veel genot. Een training in lucide dromen brengt je op vele plaatsen die gevormd worden door fascinerende beelden in een continue veranderende context.

Het bezorgt je vele adembenemende momenten van onaardse schoonheid waarin het onmogelijke en het onverwachte vaak samenkomen.

1- Waarom lucide dromen besturen?

Lucide dromen besturen is op zijn minst interessant en verdient het om erkend te worden als een plek die elke wereldreiziger zou moeten bezoeken. De lucide droom biedt vele kansen. Met maar een beetje inspanning reis jij daarnaartoe waar jij maar wilt.

Met als groot voordeel t.o.v. een echt bezoek aan Parijs, China of Zuid-Afrika: Je hoeft geen bezienswaardigheid te missen. Daarbij wordt je niet zeeziek, heb je geen vertraging op vliegvelden, bagage die kwijt is geraakt, wachtrijen voor de attracties of kans op een terroristische aanslag. Lucide dromen bezorgt je zo prachtige en persoonlijke verhalen.

Reizen in lucide dromen is gegarandeerd veilig en bijna altijd plezierig. Tenzij je iets anders verwacht natuurlijk. Het is natuurlijk niet zo dat je nooit tegen iets vervelends oploopt in je lucide droom. Maar uiteindelijk lig je gewoon lekker in je bed en wordt je weer wakker.

observeer-jezelf-en-leer-jezelf-kennen-helder-dromen

Je leert jezelf alleen kennen door in je jezelf te kijken en reizen….

Reizen verrijkt de geest omdat het mensen in nieuwe en uitdagende situaties brengt die de grenzen van hun normale en beperkte wereld overstijgt. Lucide dromen is een uitstekende manier om je innerlijke wereld te verkennen. Onverschrokken je dromen besturen en met een open geest levert je veel inzicht opover jezelf, je naasten en je leven.

Zoals Goethe zei:

“Als je jezelf wilt leren kennen, observeer het gedrag van anderen. Als je anderen wilt begrijpen, kijk in je hart….”

2- Wat kan je nog meer leren? 

Er is veel te leren met lucide dromen besturen. Als je alert en gefocust bent in je waarnemingen, kan je grote schatten ontdekken gedurende je rondreis in je innerlijke droomwereld.

Een ander voordeel van gefocuste verkenning en het testen van je droomwereld, is dat het je helpt om beter bekend te worden met je lucide dromen. Als een resultaat daarvan, zal je eerder droomsignalen herkennen wat je zal helpen om de volgende keer nog sneller lucide te worden.

Droomsignalen leren je om misvattingen te voorkomen over het verschil tussen wakker zijn en dromen. Beginnende lucide dromers falen vaak in het herkennen dat ze aan het dromen zijn omdat ze in de maling worden genomen door de levensecht lijkende droom scenes.

Door te observeren, terwijl je lucide bent hoe echt de droomwereld kan zijn, maak je minder snel de fout dat “zien geloven is”. En dat levendigheid iets te maken heeft met de werkelijkheid van de ervaring.

Je zal in plaats daarvan leren om de werelden te onderscheiden door gewoon te worden met de eigenschappen die het verschil maken. In dromen zijn alle dingen vloeibaar.

Ze zijn veel meer doorzichtig dan in je dagelijks leven.  Fysieke wetten worden regelmatig gebroken, dode of denkbeeldige droomfiguren duiken op tussen de levenden, mensen worden eenhoorns en bedelaars floreren…

Ben jij gewend aan de je lucide wereld en in staat om haar naar je hand te zetten? Kies er dan eens voor om je eigen droomscript tot leven te brengen.

3- Creëer je persoonlijke lucide verhaal

Van sprookjes tot fictie, van fantasieën naar dagdromen, de menselijke verbeelding is een onbeperkte bron van mogelijkheden en avontuur. We hebben allemaal een talent in ons om verhalen van anderen te waarderen en onze eigen verhalen te vertellen.

Wie heeft zichzelf in haar dagdromen niet de rol van heldin toebedeeld. We kunnen allemaal helden zijn in onze dromen.

Het vermogen zonder beperking te genieten van de fictionele figuren geeft ons het nieuwe materiaal van waaruit we onze eigen verhalen construeren. Je kan beginnen als Harry Potter, Robin Hood of als Jennifer Lawrence in de Hunger Games.

Beleef zelf de scenes in je lucide droom waar je over gelezen hebt of gezien hebt in een film . In tegenstelling tot een boek of film kan je lucide droom oneindig voortduren. Met een nieuwe aflevering de volgende REM periode of de volgende nacht.

Maar je kan natuurlijk ook je eigen lucide droom script schrijven.

schrijf-je-eigen-lucide-droom-script-helder-dromen

Schrijf je eigen lucide droom script…..

4-  Schrijf je eigen lucide droom script

Heb jij al geleerd hoe jij lucide dromen besturen moet? Bereid je dan voor door je eigen droomscript te schrijven.  Het is niet ongewoon dat lucide dromers bewust hun lucide dromen schrijven en regisseren.

Zo worden zij de ster in hun eigen lucide droom productie. Bij het schrijven van je eigen script voor een lucide avontuur, kan je beginnen met een simpel plot. Voel je vrij om te leren van Spielberg, Verhoeven, sprookjes en strips.

Het script maken

1- Schrijf op wat je wilt realiseren of meemaken.

2- Beschrijf hoe je aan je reis begint en wat je nodig denkt te hebben om je doel te realiseren. Begin te schrijven en blijf schrijven. Verbeteren en schrappen kan later nog. Dit is de eerst scene.

3- Nu komen we in scene 2. De middelste scene. Hier beschrijf je hoe je bij je doel bent aangekomen en transformeert wat je wilt. Leg uit wat deze verbetering of ervaring met je doet en hoe dat je wakkere leven gelukkiger, vrijer en gezonder maakt.

4- In de laatste scene beschrijf jij hoe de terugreis gaat verlopen. Wie wil je graag tegenkomen en vertellen over je ervaring? Wat wil je als eerste gaan doen in je droom als nieuwe IK? Schrijf ook hoe je wakker wordt en wat je eerste fysieke daad wordt nadat je ’s morgens bent opgestaan. Dit om je gerealiseerde doel nog eens te bekrachtigen.

Dit script bestaat uit maar 3 scenes maar je kunt je verhaal natuurlijk in zoveel scenes vertellen als jij wil. Jij staat tenslotte aan het roer in je lucide dromen en bij je lucide dromen besturen.

Voor jij gaat slapen, lees jij het script zo vaak als mogelijk door. Zo programmeer jij het in je brein. Blijf het herhalen terwijl je in slaap valt of vanuit je wakkere staat je lucide droom in glijdt. Op het moment dat je lucide bent, herhaal jij het script en zet je de belangrijke 1e stap.

5- Tenslotte

Sta in je lucide droom open voor nieuwe ontwikkelingen. Als iets afwijkt, iets wat niet in het originele script staat, volg dan dat pad en kijk waar het uitkomt.

Je eigen script schrijven en zo je lucide dromen besturen is een effectieve manier om blijvende verbeteringen door te voeren in je leven die je niet wilt missen. Het leren besturen van je lucide dromen is hiervoor een kleine investering met een optimaal rendement.

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....