arrow_drop_up arrow_drop_down

Liefde in Aktie: Verander de wereld, begin bij de wereld!

Liefde in Aktie gaat over een krachtig programma waarmee jij de natuurlijke flow in je leven kunt herstellen of verbeteren. Het is helder denken in optima forma en het eenvoudigste en uitdagendste instrument bij het neerzetten van de beste versie van jezelf.

Waarom? Het is namelijk zo eenvoudig dat sommige mensen het niet willen geloven.

Bij het activeren van de universele energiebron, die we ook kennen onder de naam Grote Geest, Goddelijke schepper, creatieve intelligentie of Tao uit het taoïsme, vergroot jij je innerlijke kracht en zo je positieve beïnvloeding van de wereld om je heen.

1-    Het geheim van Liefde in Aktie

De liefdevolle toepassing van deze creatieve intelligentie is het geheim op de weg van persoonlijk meesterschap. Of dit nu een hogere eigenwaarde, meer zelfvertrouwen, beter zelfbeeld, een goede gezondheid, geluk, welvaart of succes is.

Het gemak, waarmee Liefde in Aktie gebruikt en toegepast kan worden en voor je gaat werken, is zo groot en tegelijkertijd zo eenvoudig, dat je zou denken dat het te mooi is om waar te zijn. Laat zo’n negatief verwachtingseffect het niet voor je verpesten. Doe het een minuut, doe het een uur, doe het een dag, doe het een maand, doe het altijd…

Deze methode is de krachtigste ter wereld en ook al is het buitengewoon eenvoudig, toch zal het niet eenvoudig zijn, omdat je jezelf telkens weer moet herinneren het te gebruiken. En dan ook nog eens heel vaak.

Het geheim van Liefde in Actie is dit:

“Zegen iedereen en alles dat uitdrukt wat je zou willen verwezenlijken…”

Dit is alles! Echter iets dat zo eenvoudig is, vereist nog wat uitleg.

Zegenen betekent het bevestigen of benadrukken van een positieve kwaliteit, eigenschap of toestand met de bedoeling dat hetgeen gezegend wordt zich zal vermeerderen, in stand zal blijven of zich zal manifesteren.

2- Waarom zegenen zo goed werkt

Zegenen verandert je leven werkelijk, of geeft je wat je wil, en met name om deze drie belangrijke redenen:

 • Het roept de positieve aandacht van je geest de scheppende, positieve kracht van de creatieve intelligentie op.
 • Het richt het je energie naar buiten waardoor jij je open moet stellen en meer kracht door je stroomt.
 • Wanneer je de zegen richt op anderen, in plaats van op jezelf, omzeil je mogelijk onbewuste angst of stress over wat je voor jezelf zou willen hebben. Met het effect dat door deze gerichte aandacht een positieve invloed uitgeoefend wordt op hetzelfde in je eigen leven.

Het mooie van deze manier is dat het zegenen van anderen zowel hen als jezelf helpt. Zegenen kan door aanraking of droomkracht gebeuren. De meest gebruikte en gemakkelijkste manier is door de zegening uit te spreken. De belangrijkste mondelinge zegeningen zijn:

Bewondering: Dit is het geven van complimenten of lof aan iets dat je opvalt, bijvoorbeeld “wat een prachtige zonsondergang”, “Ik houd van die bloem” of “je bent zo’n prachtig mens.”

Bevestiging: Dit gebruik je vooral ter vermeerdering of ter voortduring van een toestand. Voorbeeld: “Ik zegen de schoonheid van deze boom; gezegend is de gezondheid van mijn lichaam”.

Waardering: Dit is een uitdrukking van dankbaarheid over een object of iets dat zich heeft voorgedaan. Voorbeeld: “Dank je voor je hulp; Ik dank de regen voor het bevochtigen van het land.”

Verwachting: Dit is een zegen naar de toekomst. Voorbeeld: “We zullen een heerlijke picknick hebben; Ik zegen jouw toegenomen inkomen, bedankt voor mijn geweldige partner, Ik wens je een goede reis; Moge je altijd de wind in de rug hebben.”

Misschien denk jij nu dat dit maar een stukje spiritueel gewauwel is. Maar wanneer jij bekend bent met de wetten van de kwantumfysica en het kwantummodel, dan weet je hoe het echt werkt.

Om het meeste profijt te hebben van de zegening is het noodzakelijk om op te houden met een gewoonte die hieraan afbreuk doet: vervloeken.

3- Stop met vervloeken

Dit is niet hetzelfde als vloeken of het zeggen van lelijke woorden. Het heeft betrekking op tegengestelde van zegenen, namelijk:

 • Bekritiseren i.p.v. bewonderen
 • In twijfel trekken i.p.v. bevestigen
 • De schuld geven i.p.v. waarderen
 • Zorgen maken i.p.v. met vertrouwen tegemoetzien.

Op deze manier wordt het effect van de zegening verzwakt. Dus hoe meer je vervloekt des te moeilijker zal het zijn en des te langer zal het duren voordat het goede van de zegening zich zal manifesteren. Aan de andere kant hoe meer je zegent des te minder kwaad zal de verwensing kunnen veroorzaken.

Op welke manier kun je zelf je de reikwijdte van je zegenen vergroten? Vooral door het heel veel te doen maar er bestaat ook een methode die je vermogen tot zegenen verbetert door je persoonlijke kracht en invloed te vergroten.

4- De Liefde in Aktie Methode

Deze eenvoudige ademhalingsmethode wordt ook gebruikt bij lichaamswerk, mindfulness, gronding, centrering in jezelf, bij meditatie en heling. Het vereist geen speciale plek of houding en het kan stilstaand of bewegend gedaan worden, actief of rustend, met open of gesloten ogen.

 • Word je bewust van je natuurlijke ademhaling.
 • Word je bewust van de kruin van je hoofd en word je bewust van je navel door het richten van je aandacht.
 • Vervolgens richt je de aandacht op de kruin van je hoofd tijdens de inademing en tijdens de uitademing richt je de aandacht op je navel. Blijf op deze manier ademen zolang als je dat wilt en tot jij je gevuld voelt met verse en nieuwe energie.
 • Als je ontspannen bent en vol energie, stel je dan voor dat je omringd bent door een onzichtbare wolk van liefde en dat je ademhaling de energie van deze wolk laat groeien
 • Stel je dan voor dat het te zegenen onderwerp is omringd door een deel van dezelfde energie die jou zelf omringt.
 • Zie voor je hoe deze energie in, uit en door het te zegenen doel stroomt.
 • Stop wanneer jij voelt dat het goed is.

5- Tenslotte

Zegenen geeft jou als individu een veel groter veld van invloed en is naast, liefde in actie in je dagelijks leven en handelen, een perfecte manier om jezelf en anderen te laten groeien en bloeien.

Hoe vaker jij het doet, hoe krachtiger dit programma wordt tot op het moment dat je er niet eens meer over nadenkt en het een automatisch programma is geworden. En hoe meer jouw leven  de wereld om je heen verrijkt, verruimt en verfrist…

P.S Wist je dat je op deze site ook gratis trainingen kunt volgen en  gratis boekjes kunt downloaden? Doe dat en ontdek hoe jij de volgende stap kunt zetten in je leven…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wilt. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en kwaliteiten gebundeld in de Droom Je Vrij workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Magie Van Moderne Ho'oponopono

Met moderne Ho'oponopono realiseer jij op een eenvoudige maar super effectieve manier de beste versie van jezelf..

De Lucide Droomgids

In De Lucide Droomgids leer jij wat lucide dromen is en  hoe je het kunt leren. Met als bonus hoe jij je gewone dromen betekenis kunt geven...

Wij gebruiken cookies....