Dromen lucide maken? Doe het met deze snelle methode...

Dromen lucide maken? Doe het met deze snelle methode...

Je dromen lucide maken kan op vele manieren. Een super effectieve methode is door middel van associatie. Om je verlangen om dromen lucide te maken te koppelen aan een iets wat je heel graag wilt. Dus stel jezelf nu de vraag: Wat wil ik heel graag? En hoe ga ik dat realiseren? Een manier om dit te bereiken is je brein zo te programmeren zodat je hierover lucide droomt.

1- Zo dwing jij je brein om je dromen lucide te maken

Het is een tijdloze methode die vandaag de dag gebruikt wordt in vele culturen die dromen ook als een belangrijke bron van wijsheid zien. Het is de sleutel naar je dromen lucide maken.

Jij programmeert een probleem, wat je wilt oplossen of verlangen dat je wilt realiseren, voor je gaat slapen.

Je overtuigt jezelf ervan dat er geen andere uitkomst mogelijk is. Om dit goed te doen, is het effectief om een krachtige intentie te formuleren met daarin de eis om een droom met het gewenste onderwerp te krijgen.

Omdat het doel is je dromen lucide te krijgen moet je aan je intentie toevoegen dat je lucide wilt worden.

De volgende oefening begeleidt je in dit proces.

Maak je dromen lucide

Hoe weet jij dat je dromen lucide zijn?

2- Oefening: Lucide droom opwekken

1- Formuleer je intentie

Voor je gaat slapen, formuleer met een enkele zin of vraag het onderwerp waar je over wilt dromen: “Ik wil vannacht als ik slaap en lucide droom New York bezoeken”.

Schrijf je intentie op. Schrijf ook op waarom je New York wilt bezoeken. Misschien is het beter om eerst op te schrijven waarom je hier zo graag naar toe wilt. Wat lijkt je daar zo te gek aan? Creëer met dit gevoel, dit intense verlangen, je intentie.

Zo geef jij je intentie de lading passie waardoor je hersenen denken: Hé, daar is wat te geks te doen en je hersenen zijn verliefd op leuke dingen. Ze hebben namelijk de biologische neiging om je altijd richting plezier te sturen. En voor ons is het mooie dat ze weten hoe ze je moeten helpen om lucide te worden.

Creëer een beeld van je intentie. Misschien wil je naast dit beeld er een tekening van maken. Zelf teken ik vaak een symbool. In het geval van New York zou dit bijvoorbeeld het Empire State Building kunnen zijn. Oh ja, het is al een keer gezegd, maar voeg aan je intentie altijd nog een suggestie toe dat je lucide wilt worden.

Zoiets als: “Wanneer ik droom, herinner ik mij dat ik droom.”

2- Ga naar bed

Zonder iets te doen (vooral nog niet even op je telefoon kijken), ga op je rug liggen en doe het licht uit.

3- Focus op je intentie

Herhaal je intentie om in the Big Apple terecht te komen terwijl je je symbool of tekening voor je ziet.  Stel jezelf voor hoe jij droomt over het onderwerp en lucide wordt in je droom.   Als er iets is wat je wilt proberen in je droom, verbeeld je ook dat je het doet op het moment dat je lucide bent.

Blijf focussen op je intentie om lucide te worden bij het in slaap vallen. Laat geen andere gedachte tussen jou en de focus op je intentie komen. Als je gedachten toch afdwalen, keer gewoon terug naar je intentie en wordt lucide.

4- Streef je intentie na in je lucide dromen

Voer je intentie uit terwijl je in je gewenste lucide zit. Lukt het niet? Verken je droom terwijl je je intentie herhaalt. Ben je wel in New York aangekomen?

Stel de levensvraag die je wilt stellen, zoek manieren om jezelf te uiten, oefen nieuwe gedrag, onderzoek je huidige leven of situatie.  Of geniet gewoon. Geniet van wat je allemaal ziet. Wees je bewust van je gevoelens en observeer alle details van de droom.

5- Word weer wakker

Als je dat heb gedaan wat je wilde doen in New York, zorg dat je wakker wordt. Houdt je droom vast en schrijf onmiddellijk, op zijn minst de kern van de droom die je oplossing omvat, op.

Zelfs als je denkt dat de lucide droom je vraag niet heeft beantwoord, op het moment dat de droom begint te vervagen, wordt dan toch wakker en schrijf je droom op.

Je kunt bij het later lezen van de droom toch ineens ontdekken dat het antwoord verborgen zat in de droom en dat je dit niet gelijk door had.

3- Tenslotte

Dit is een zeer effectieve methode om je dromen lucide te maken. Misschien niet zo uitgebreid maar als je daar behoefte aan hebt kun je natuurlijk ook dit handige en succesvolle stappenplan volgen om je dromen lucide te maken. Of lees  mijn boekDe Lucide Droom Gids. Of gun ezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen