arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe lucide dromen ook jouw leven rijker, vrijer en gelukkiger maakt...

Hoe lucide dromen? Voor je begint met de gratis training lucide dromen heb je misschien nog een extra zetje nodig voor je in het diepe springt. Ontdek in dit blog welk zetje jou de 1e stap laat nemen.

Bijzonder, fascinerend maar soms ook angstaanjagend zijn onze dromen. Veel mensen worden door hun dromen overvallen maar niet iedereen. Er is namelijk een groep die de uitzondering op deze regel is. Deze dromers beseffen heel goed hoe lucide dromen je de kans geeft om je droom direct te beïnvloeden en de regie over deze beeldenstorm in handen te krijgen.

Ze weten dat wereld voor honderd procent voortkomt uit hun eigen verbeelding. Ze veranderen de scene precies naar eigen wens of verlangen. Of het nu gaat om de mensen, de situatie, de gebouwen, de dieren, de omgeving of zichzelf. Alles is mogelijk in de lucide droom.

1-Wil jij slapend rijker worden?

Het leven is kort en lijkt nog korter om dat we gemiddeld 33% van die tijd slapen. Waarom gebruiken we de nacht dan niet om die andere 67% nog spannender, rijker en plezieriger te maken? Is het niet eeuwig zonde om dit niet te doen?

Lucide dromen verrijkt je bestaan. Dus als jij de nachtelijke uren gebruikt om het onkruid te wieden in je persoonlijke proeftuin, dan vergroot jij het plezier in je dagelijkse leven. Hoe dat werkt kom ik later op terug. Zo jammer om onze beperkte tijd op aarde te laten verpesten door onopgeloste problemen en onvervulde verlangen.

Door iedere nacht zonder aandacht aan je voorbij te laten gaan, heb je tot nu toe al duizenden mogelijkheden gemist om te worden wie en wat je echt bent gemist.

bepaal zelf hoe lucide dromen aflopen

2-Hoe lucide dromen ook jouw leven grenzeloos maakt…

De wereld van de lucide droom kent niet de fysieke grenzen die ons dagelijks leven begrensd. Je kan als je dat wilt dansen met Jan Kooyman, reizen naar Vaticaanstad of plaatsen die alleen in jouw fantasie bestaan, als een raket vliegen door het grenzeloze universum, je ideale leven inbeelden of seks hebben met…. Nou, dat vul je zelf maar in.

Je kan jezelf coachen en zo werken aan je doelen. De confrontatie aan gaan met je angsten en weerstanden, je problemen op lossen en op zoek gaan naar je ware zelf. Maar dat is nog niet alles.

Ga verder terug in de geschiedenis, op zoek naar de wijsheid en kennis van oude tradities, laat je begeleiden en inspireren door mythische of religieuze leiders of zoek een gids voor op je huidige levenspad.

Naast deze tijdloze waarde van lucide dromen zijn er ook nog twee andere motivaties die lucide dromen vandaag de dag weer populair maken.

3- De 2 andere redenen waarom lucide dromen ook weer populair is…

Er wordt al eeuwenlang gesproken en geschreven over hoe lucide dromen je leven positief transformeert. Net als vele dingen in het leven gaat dat in golfbewegingen. Nu heeft de ook als maar groeiende interesse naar de werking van ons brein ook lucide dromen, op een meer wetenschappelijke basis,  weer een boost geven.

De tweede reden is dat door het internet de nieuwsgierigheid naar ons innerlijk functioneren steeds meer toeneemt. Kennis en informatie is gewoon direct en voor iedereen beschikbaar.  Alles onthouden wat je leest en leert is niet langer noodzakelijk. Zo komt er steeds meer ruimte en interesse naar onze drijfveren, motieven en verlangens in het leven. Lucide dromen is de ideale gids op dit onbekende en vervullende pad.

Zie je lucide dromen als ontdekkingstochten die een levendige wereld laten zien, vol van opwinding, verassingen en mogelijkheden. Wie heeft mogen proeven van of ruiken aan deze buitengewone wereld beschouwt lucide dromen als een van de meest bijzondere mogelijkheden in zijn of haar leven.

Maak van je lucide dromen de proeftuin waar jij veilig en beschermd onderzoekt wie en wat je bent. En wat je eraan kan doen, mochten deze nieuwe inzichten je niet bevallen.

hoe lucide dromen

4- Het grote voordeel voor jou bij lucide dromen…

Ook onze stemming en houding wordt direct beïnvloed door onze nachtelijke ervaringen. Wanneer wij hebben genoten, gelachen en ongelofelijk veel lol gemaakt hebben of een onbeschrijfelijke en onbegrijpelijke ervaring hebben gehad in een lucide droom, dan nemen we dit gevoel mee.

We worden vol energie wakker. Alleen maar omdat we dit in onze droom hebben ervaren. De andere kant is natuurlijk ook waar. Negatief uit een lucide droom ontwaken, kan je een rotgevoel geven.

Dat is niet zo heel raar want uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat onze hersenen geen verschil zien. Geen onderscheid in wat we in onze dromen of wat we als we overdag actief zijn ervaren. Het lichaam ervaart de gebeurtenissen in je droom als levensecht. Ademhaling, spierspanning, zweten en ga zo maar door zijn in lucide dromen precies hetzelfde.

Het mooie is natuurlijk dat jij zelf het gevoel waarmee je uit je lucide droom komt bepaalt. Jij kan je lucide droom, hoe pijnlijk de inhoud ook was of is, afsluiten met een happy end. Jij hebt namelijk de touwtjes in handen en bepaalt zelf of je met een te gek of met een kl.… gevoel opstaat.

5- Tenslotte

Misschien heb je nu het idee dat lucide dromen, en hoe lucide dromen, vooral bedoeld is om problemen op te lossen. Dat zou jammer zijn want lucide dromen is vooral een fantastische, fascinerende en onvergelijkbare ervaring. Lucide dromen gaat ook over vrijheid, zonder beperkingen leven, doen waar je zin hebt of je eenvoudig weg laten verrassen door deze mythische Alice in Wonderland wereld….

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids  of volg de gratis training ,

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wilt. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en kwaliteiten gebundeld in de Droom Je Vrij workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Magie Van Moderne Ho'oponopono

Met moderne Ho'oponopono realiseer jij op een eenvoudige maar super effectieve manier de beste versie van jezelf..

De Lucide Droomgids

In De Lucide Droomgids leer jij wat lucide dromen is en  hoe je het kunt leren. Met als bonus hoe jij je gewone dromen betekenis kunt geven...

Wij gebruiken cookies....