arrow_drop_up arrow_drop_down

Het draait allemaal om focus, focus, focus en nog eens focus...

Heb jij een te gek plan? Of een idee waar je alles voor wilt geven. Onthoud dan een ding: houd vast aan je plan. FOCUS. Ongeacht de weerstand, angst of stress die er zou kunnen ontstaan. Zolang jij enthousiast blijft, wanneer jij terugkeert naar je plan en je focus weghaalt bij het vastzitten waar je nu in zit, ga dan door want er komt een moment dat de Rode Zee zich ook voor jou opent.

Energie stroomt daar naartoe waar jij aandacht op richt en versterkt de verbinding met je doel. Op het moment, dat jij je focust, ontstaat er een steeds sterkere verbinding tussen jou en wat je wilt. En hoe enthousiaster jij bent en blijft, hoe meer jij in een flow terechtkomt. Een flow die helemaal gericht is op wat jij wil realiseren en het herstellen van je lucide leven

En dat is niet alleen omdat ik zeg maar het wetenschappelijk bewijs wordt gewoon geleverd door de kwantumfysica en het kwantummodel.

Focus is het belangrijkste instrument bij het realiseren van onze doelen maar het tegenovergestelde kan je in dezelfde mate beperken.

 

 

1- Versnipperde aandacht

Verdeelde aandacht treedt op wanneer jij een doel probeert te realiseren maar jij je aandacht er niet bij kunt houden en zo niet de juiste hoeveelheid energie erop kunt richten.

Vaak gaat dat zo: Hé, dit is mijn doel, tenzij natuurlijk dit een belangrijker doel is maar deze, daar ga ik echt voor, dit ga ik doen. Maar dit hier is ook super interessant dus misschien kan ik mij beter hierop focussen.

Een heel leven kan het zo verder gaan en zo is er nooit genoeg energie om ook maar een doel te volbrengen en zo kan op deze manier  de verbinding tussen jou en je doel kan niet groeien en krachtiger worden.

Maar als je wel focus weet vast te houden, dan beginnen er dingen te gebeuren. Hoe langer jij dezelfde focus houdt, hoe meer wonderen er plaatsvinden. Misschien vind jij dit te metafysisch of te esoterisch maar de kwantumfysica, kwantumverstrengeling en het kwantummodel bewijzen dit ook.

2- Dat heet synchroniciteit

Van synchroniciteit is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als “meer dan gewoon toeval”; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken  hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht.

Het bewijst dat dat jouw focus echt een beweging creëert in het kwantumveld en deze creatieve intelligentie gaat scheppen waar jij je aandacht zo compromisloos op richt. Er gaan dingen gebeuren die verbazingwekkend, bijzonder en magisch zijn en dat versterkt weer bevestiging van en het verlangen naar je verlangde doel.

Tenzij we deze gebeurtenissen natuurlijk op de grote hoop gooien die we toeval noemen. We schenken er dan niet de juiste aandacht aan. Dat is jammer want wanneer deze dingen gebeuren, en we geven ze de betekenis dat het een teken is op de weg naar ons doel, dan versterkt dit onze focus. Het geeft ons dan een soort “goed bezig gevoel”.

Als je erop let, dan zal je opmerken dat er continue dingen gebeuren wanneer je een plan niet meer loslaat of wanneer je volledig gefocust bent op je doel. Je zie het overal opduiken. Je ziet het op nummerborden, je krijgt er mail over, mensen in de bus praten erover, het komt op tv of kansen duiken op die er mee verbonden zijn. Het wordt een positieve roze krokodil.

De resultaten kunnen natuurlijk variëren. Vooral bepaald door hoe graag je het wil realiseren en in hoeverre de weg ernaar toe je angst aanjaagt of weerstand opwekt.  Wanneer jij je focust op rijk worden zonder een krachtig intens verlangen, genoeg eigenwaarde, zelfvertrouwen maar met een beetje angst en twijfel erin, dan reduceer jij je kansen.

Als je blijft focussen, dan krijg je wat wij de aangrenzende mogelijkheid noemen. En hoe harder jij focust, hoe sneller de aangrenzende mogelijkheden elkaar opvolgen. Je krijgt precies de ervaring die je wilt als je geen enkele twijfel hebt.

Maar in de mate dat er twijfel of angst is, krijgt het kwantumveld gemengde signalen en jij gemengde resultaten. Daarom is het zo belangrijk om te concentreren op en helder te krijgen wat je echt wil.

3- Wat wil jij?

Veel mensen zijn opgegroeid met de expertise om precies te weten wat ze niet willen; ze zijn daar heel goed in geprogrammeerd. Maar om uit te vogelen en te besluiten wat het is dat ze wel willen, betekent voor sommige mensen een uitdagende onderneming.

En toch is het heel belangrijk omdat je anders alleen maar bezig bent om weg te komen van wat je niet wilt en nooit in de richting van iets wat je verlangt. En daar houdt de creatieve intelligentie, het kwantumveld niet van.

Onduidelijke doelen, versnipperde aandacht zuigen je energie op en bedreigen jouw succes. Met als gevolg dat je weer sneller opgeeft en je steeds verwijderd wordt van de beste versie van jezelf.

Maar er is een manier om de focus op wat je wilt te trainen. En opnieuw zijn droomkracht en helder denken jouw instrumenten

4- De Fucking Focus Methode

Voor deze oefening neem je een klein of groot verlangen. Maakt niet uit. Het gaat meer om je bekend te maken met het proces van de methode zodat je deze zelf kunt optimaliseren. Als je wil, neem je iets wat je nu niet hebt. Het is prima als het slechts een biertje is of een paar nieuwe schoenen is…

Je gaat jezelf een verhaal vertellen.Benoem wat jij verbeeldt. Bijvoorbeeld “er staat een dik, groot bierglas gevuld met bier op een dikken eikenhoutentafel voor mijn neus en ik kan de condens die op het glas zit zien en voelen “. Of “Ik zit op een comfortabele stoel, en ik voel hoe mijn rechtervoet in een modieuze zacht leren pantoffel schuift”.

Gebruik jouw woorden voor wat jij jezelf voorstelt. Je kunt hierbij kiezen uit twee vormen van verbeeldingskracht: realistisch of bewust dagdromen. Sommige mensen zijn goed in beide en anderen halen het beste resultaat met een van die twee. Doe het met je ogen open of dicht, gewoon wat voor jou het prettigst voelt.

5- De Realistische Variant

 1. Stel je voor dat de ruimte om je heen gevuld is met energie (wat het ook is), en stel je voor dat deze energie je lichaam instroomt en je lichaam en geest voedt terwijl je langzaam en diep ademt. Focus bij je inademing op de bovenkant van je hoofd en bij je uitademing op je navel.
 2. Denk aan concreets wat jij wilt hebben in je leven – een voorwerp, bepaalde omstandigheid, situatie of gebeurtenis. Gebruik al je droomkracht. Wat betekent met al je zintuigen. Stel het je zo levendig als mogelijk voor. De manier omdat te doen is om het je voor te stellen tot in het kleinste detail.
 3. Ter aanvulling op de visuele voorstelling , voeg jij ook geluid toe aan deze voorstelling, achtergrondmuziek desnoods; iemand voert het woord of jijzelf voert het woord; of je laat de wind door de bomen ruisen. Kies geluiden die voor jou deze verbeelding geloofwaardig maakt. Maak de scene zo realistisch als mogelijk.
 4. Stel je het gevoel voor waarmee de hoofdrolspeler in jouw voorstelling beweegt. En hoe haar voeten de grond aanraken wanneer zij loopt, hoe de temperatuur is op de plek waar zij is of hoe er een zacht briesje rond haar hoofd waait. Breng dit allemaal zo levendig en gedetailleerd mogelijk tot leven.
 5. Gebruik al je zintuigen om deze voorstelling zo levendig mogelijk te maken. Misschien heb je wat in je mond, ruik je een heerlijke geur of maak je fysiek contact met een voorwerp of een ander persoon in je voorstelling.
 6. En spreek daarna bevestigende en dankbare woorden tegen jezelf uit voor wat je wilt, zoals “dit is wat ik wil, dank je wel”.  Ontspan nu en laat het dan los.

6- Fantasie variant

 1. Deze variant houdt in dat je iets symbolisch voorstelt – iets wat staat voor hetgeen je wilt. Bijvoorbeeld wanneer je een liefdevolle relatie wilt stel jij je voor hoe je twee zwanen door een rustige en vredig water ziet zwemmen, samen etend elkaar niet uit het oog verliezend. Wil je iets doorbreken, stel je dan voor dat je door een muur breekt.
 2. Stel je voor dat de ruimte om je heen gevuld is met energie (wat het ook is), en stel je voor dat deze energie je lichaam instroomt en je lichaam en geest voedt terwijl je langzaam en diep ademt. Focus bij je inademing op de bovenkant van je hoofd en bij je uitademing op je navel.
 3. Als het je lichaam is wat je wilt veranderen, in plaats van je steeds op je lichaam te richten, focus jij je op een grote, krachtig bloeiende boom of plant.
 4. Wanneer je meer welvaart wilt, stel je dan voor dat je de keycard hebt gekregen van een schatkamer of kluis en dat je daarnaar binnen loopt. Het maakt niet uit. Je onbewuste weet precies wat je bedoelt.
 5. Eindig deze visualisatie met dezelfde intensiteit en boodschap als de vorige variant: “Dit is wat ik wil. Dank je wel.”
 6. Nadat jij dit zo intens als mogelijk ervaren hebt, laat je het los en open je je ogen. Dan haal je diep adem en ontspan je nek en schouders en je maakt een bepaalde beweging om het af te ronden, zoals het knippen van je vingers, je handen vouwen of je hart aan raken of fluiten als je meer op geluid ingesteld bent.

4- Tenslotte

Met deze oefening train jij je creatieve verbeeldingskracht net zoals je dat doet met bewust dagdromen. Het is belangrijk dat je probeert om het beeld niet een bepaalde kant op te duwen.

Wanneer je dit wel doet, dan verkramp je en stopt je energie met stromen en wanneer je energie stopt met stromen, dan raak jij uit de flow van al nieuwe waarschijnlijkheden. Dus doe het en just let it be om weer in je natuurlijke flow te blijven of te komen…

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven vanuit je natuurlijke ritme ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....