Dromen over poep: 14 keer een droom over poep uitgelegd....

Dromen over poep brengt jou als dromer in contact met de negatieve aspecten in je leven. Uitwerpselen zien of ermee in contact komen, betekent aspecten van jezelf die losgelaten mogen worden en niet meer goed voor je zijn.

Je moet deze gevoelens erkennen en uiten, ook al voel je daar nu schaamte voor. Zo laat jij de negatieve emoties in je leven los.

Het mooie is dat je met betekenis geven van deze negatieve shit uit je droom je een stap dichter bij het oplossen bent van wat je nu nog ,vaak onbewust, beperkt.

Zoals al eerder gezegd, vraagt elke droom uiteindelijk een gepersonaliseerde droomuitleg omdat ieder leven uniek is. Toch bestaan er universele droomverklaringen die jou een zetje kunnen geven bij jouw persoonlijke dromenuitleg.

Deze droomverklaring kan over een specifieke poepdroom gaan maar we beginnen met de meer universele betekenis van deze dromen.

Universele Symboliek van poep- en toiletdromen

  1. Een onvermogen om je huidige wereldmodel los te te laten.
  2. Opbouw van negatieve gedachten, emoties en woede.
  3. Een behoefte om aspecten van uit je verleden en persoonlijk onbewuste los te laten
  4. Beschaamd of zelfbewust
  5. Behoefte aan privacy

Dromen over poep gaan meestal over dat je iets mag loslaten

1- Dromen over naar het toilet gaan...

Onthoud dat een toiletfunctie bestaat om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Symbolisch gesproken kan dit zogenaamde "afval" betrekking hebben op alles in je leven dat je moeilijk kunt loslaten of juist nu bent begonnen met los te laten. Afhankelijk van het verloop en de context van jouw droom..

Daarom wordt in onze dromen het toilet vaak weergegeven als overlopend, gevuld met poep, vuil of verstopt toilet.

Daarnaast kunnen onze dromen bestaan uit druk om te plassen of een sterk verlangen naar privacy, ergernis, toenemende frustratie, schaamte, behoefte aan meer bewustzijn en angst om geobserveerd en beoordeeld te worden.

2-  Dromen over menselijke poep en plassen...

Dromen over menselijke uitwerpselen kunnen wijzen op een onbewust patroon dat moet worden losgelaten. Deze dromen kunnen je huidige onvermogen onthullen om met een probleem in je leven om te gaan.

Als de poep van jou is, betekent je droom misschien dat je een zichtbare uitkomst van een bepaalde situatie wilt hebben.

Dromen dat je je ontlasting niet kwijt kunt, suggereert dat je niet bereid bent om je emoties los te laten. Je hebt de neiging om je gevoelens in te houden en voor jezelf te houden.

3- Dromen over poepen in je broek !

Dromen van poepen in je broek is het teken van een grote verandering in je bestaan. Je bent je ervan bewust geworden dat het hoog tijd is om je te ontdoen van onnodige gevoelens en afstand te nemen van de ongezonde mensen in je leven.

De ontlasting is het slechte onderdeel dat je uit je leven probeert te verwijderen om je leven meer terug te krijgen in je natuurlijke flow en meer vanuit je innerlijke kracht te leven..

4- Een droom over een verstopte afvoer...

Als je een verstopt toilet hebt opgemerkt, gaat dit problemen en obstakels die nog steeds in je leven rondhangen.

Een vies toilet kan betekenen dat te maken heeft met het negeren van een probleem in je leven.

Overvolle toiletten zijn veelvoorkomende droomsymbolen die je aandacht vestigen op negatieve gebeurtenissen, situaties; of persoonlijke energie die je beperken en vasthouden in het verleden.

Als je merkt dat het toilet overloopt, duidt dit op een noodzaak om te aarden. Dit is metaforisch voor iets dat verstopt zit in je leven. Mogelijk heeft het betrekking op een afgesloten wortelchakra.

Het doorspoelen van afval in je toilet is ongewenste energie die jij nu uit je systeem verwijdert. Dit kan je zien als een positief droomsymbool.

Wat betekent mijn droom over een verstopt toilet en afvoer

5- Droom over plassen !!!

De behoefte om te plassen is het enige waar we geen controle over hebben. Dromen van plassen is een symbool van het uitdrukken van iemands diepste aard.

Carl Jung zei: "Druk van urine in dromen, en ook als je wakker bent, is vaak een uitdrukking van een andere druk, bijvoorbeeld van angst, te hoge verwachtingen, onderdrukte opwinding, onvermogen om te communiceren, de behoefte om je onbewuste ware ik te uiten."

6 - De droom waarin je overal poep ziet...

Dromen van poep overal brengen je focus op je mentale gemoedstoestand. Het sluit aan bij je verleden, een probleem dat tijd kost om op te ruimen, problemen die in je verleden niet zijn opgelost.

Uitwerpselen in water zijn gerelateerd aan de emotionele kant van de dromer, een behoefte om te worden weggespoeld en schoongemaakt.

7 - Dromen over poepende baby...

Het opmerken van babypoep kan op veel manieren worden geïnterpreteerd en komt vaker voor dan je denkt.

Baby's kunnen worden gekoppeld aan een metaforische geboorte die binnenin heeft plaatsgevonden - een verbinding met je innerlijke kind. Het kan worden gezien als een positief symbool omdat het een release is van dit veranderingsproces.

8 - Dromen over diarree...

Dromen over diarree vertegenwoordigt een gevoel van urgentie, een dringend behoefte om een probleem snel en volledig op te lossen wat je van je echte doelen afleidt.   Mogelijk voel je een gebrek aan controle over hoe je een probleem te lijf kunt gaan.

Negatief kan dromen over diarree gevoelens weerspiegelen over een schaamte die nooit ophoudt. Het blijft maar komen.

Positief is dat dromen over diarree gevoelens kunnen weerspiegelen over je keuze om op een ongemakkelijke manier sneller van een probleem af te komen dan andere mensen.

9 - Dromen over poepen in openbaar...

De locatie van de poepdroom geeft ons aanwijzingen over waar het probleem vandaan kan komen. Normaal gesproken gebruiken we de badkamer in ons eigen huis , dus het kan verband houden met ons eigen persoonlijk onbewuste.

Als je droomt van een toilet in de kelder of ondergrondse ruimte, dan ben je in de onbewuste kant van de dromer terechtgekomen..

Soms droom je om een toilet te gebruiken in de buurt van andere mensen in de open lucht. Deze gênante dromen kunnen erop wijzen dat je iets blootlegt dat je diep van binnen koestert waar jij je kwetsbaar over voelt..

Dromen dat jij een openbare wasruimte probeert te vinden, kan de stress impliceren om iets vast te houden dat gevaarlijk kan zijn als het niet wordt losgelaten.

Dromen over poepen in het openbaar gaan over schaamte

10 - Nog 6 opvallende poepdromen...

1- Poep over de vloer

Vaak merken we stront op de vloer in onze dromen op. Deze ongewone dromen zijn afhankelijk van de context van de droom. Hoe voelde je je? Waar is dit gebeurd?

Als het jouw huis is dat vol ligt met kak, kan het verbinding maken met je persoonlijk onbewuste. Dit zou wijzen op problemen uit het verleden die nog steeds in je onderbewustzijn de boel stagneren, De droom symboliseert een behoefte om deze giftige emoties en weerstand op te ruimen.

2- Dromen over poep opruimen

Dit is een positief droomvoorteken wat staat voor dat jij je persoonlijke zaken aan het regelen bent.  De locatie die je schoonmaakt, is verbonden met waar de problemen vandaan kunnen komen.

3- Dromen over dierenpoep

Afhankelijk van het dier weerspiegelt het je instincten die voor de dromer misschien onbewust zijn. Honden en katten zijn twee dieren die zich kunnen verhouden tot de mannelijke en vrouwelijke instincten.

Dromen over uitwerpselen van dieren staat voor het loslaten van je primaire of seksuele verlangens. Je bent het zat om je ware gevoelens te verbergen.

Als je droomt dat er poep van dieren op de grond liggen en je probeert te voorkomen dat je erop gaat staan, betekent dit dat je iemand afwijst die interesse in je toont.

4- Poepende wormen over je droom

Een veelvoorkomend droomsymbool dat metaforisch is voor een probleem in je dat eruit moet komen. Dit kan iets zijn dat je geest, lichaam en ziel bij zich houdt. Het manifesteert zich echter al heel lang.

De droom is een signaal om naar binnen te kijken en op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied een detox te doen.

5 - Dromen over poep in je hand...

Dromen van poep in je hand suggereert dat je meer zelfbewust moet worden. Je houdt misschien vast aan iets dat onrein is en dat het tijd om je daad op te ruimen.

Deze staan symbool voor je gezelligheid, relatie en hoe je naar de samenleving kijkt. Je hand weerspiegelt controle en beweging.

6 - Poep eten in je droom

Hoe verontrustend deze droom ook klinkt, het is niet ongewoon om te dromen van het eten van poep. Waarom vraag je je misschien af?

Deze dromen kunnen suggereren dat je misschien metaforisch giftig gedrag injecteert dat door anderen is weggegooid

Als jij je eigen poep eet, dan duidt erop dat jij dingen loslaat die je vervolgens toch weer integreert terwijl dat helemaal niet goed voor je is.

11- Tenslotte over poep in je droom

Dit zijn de poepdromen die het meest voorkomen. Heb jij een droom die net even anders is, dan kun jij daar je persoonlijke droomuitleg aan geven. Hoe?

Door mijn blogs daarover te lezen en/of mijn boekje over de Verborgen wijsheid van je DroomDNA te lezen...

Over de schrijver
Reactie plaatsen