Dromen over vissen: 12 keer jouw droom over een vis verklaard…

Dromen over vissen: 12 keer jouw droom over een vis verklaard…

Dromen over vissen brengen je een belangrijke boodschap vanuit je persoonlijk onbewuste over hoe jij je leven weer kunt gaan leven in de natuurlijke flow en vanuit je persoonlijke ritme.

Wanneer een vis in onze dromen verschijnt, bevat ze veel verschillende betekenissen met betrekking tot geluk, overvloed, vreugde, wedergeboorte, hoger zelf en creativiteit.

Vaak dromen vrouwen die zwanger zijn, meestal in het eerste trimester, van zwemmende vissen. Waarschijnlijk ligt er een verband tussen de baby, zwemmend in je vruchtwater, en de zwemmende vissen.

Een droom over een vis bevat dus meestal positieve voortekenen die al duizenden jaren in veel verschillende culturen erkend worden. Nauw verbonden met de diepste diepten in de oceaan, worden vissen geassocieerd met het emotionele meest onbewuste deel van de dromer.

Ze verbinden de dromer met deze emoties die nog niet volledig worden begrepen en meestal nog niet eens bewust erkend worden. We moeten niet vergeten dat vissen ook koelbloedig zijn, niet gedreven door passie maar door overleving, en vaak staan voor mensen in ons leven.

De vissymboliek in je droom kan van betekenis veranderen op basis van je eigen ervaringen en de context van de droom.

Daarom zijn de onderstaande betekenissen ook niet meer dan een helder en handig startpunt waarmee jij je droom over een vis of vissen betekenis kunt geven. Verderop ontdek je wat je kunt doen om jouw droom jouw persoonlijke betekenis te geven. Maar nu eerst de meeste voorkomende vissendromen en hun universele duidingen.

Hoe kan ik mijn droom over vissen verklaren?

1 - Veel voorkomende dromen over vissen

Het zien van vissen die in een oceaan, zee of vijver zwemmen, houdt dus verband met je onbewuste. Dit zijn positieve dromen die je overvloed laten zien van iets waar je je nu bewust van kan worden. Als je met de vissen zwemt, suggereert dit dat je je emoties onder controle hebt.

Dromen over vissen op het droge 

Dit zijn veel voorkomende dromen die te maken hebben met je verlegenheid of sociale onhandigheid. Het is mogelijk dat het suggereert dat je weer op het goede spoor moet komen.

Droom over het vangen van een vis

Zo staat het vangen van een vis voor inzichten en inspiratie die aan de oppervlakte zijn gebracht. In het bijzonder betekent het vangen van een witte vis in je droom dat je je spirituele overtuigingen in twijfel trekt.

.Afhankelijk van de context van je droom en wie er om je heen is, kan het van toepassing zijn op gedachten, ideeën, inspiratie, informatie en kennis. Of je een vis hebt gevangen en problemen hebt, hangt af van de uitkomst van de betekenis en context. Als je een haak hebt opgemerkt, kan het een woordspeling zijn over dat je iets aan de haak wilt slaan.

Droom van een dode vis

Als je een vis hebt opgemerkt die dood is, duidt dit op teleurstellingen, mislukkingen en verlies in je leven. Er is iets in je leven verwaarloosd dat voeding en aandacht nodig had. Dood en wedergeboorte spelen een rol, dus afhankelijk van de context van de droom kan dit een positief of negatief symbool zijn.

Dromen van kleurrijke of vliegende vissen

Dit zijn zeer positieve dromen die duiden op het stromen van positieve energie n. Kleuren in dromen zijn erg belangrijk en hoe levendiger hoe beter. De kleur van de vis kan verband houden met je chakra's en energieveld. Afhankelijk van de conditie en helderheid van de vis, moet je daar aan werken of niet

Droom waarin een vis een vis aanvalt

Dromen dat een kleine vis een grotere vis aanvalt, houdt in dat je iemands bekwaamheid en innerlijke kracht niet moet onderschatten vanwege hun grootte. Overweeg of je, voor verdere betekenis van je droom, bij deze droom sympathiseert met de kleine vissen of met de grote vissen.

Dromen dat een ongewoon grote vis je aanvalt, suggereert dat je een emotioneel probleem vermijdt dat uitgroeit tot een enorme stress situatie. Je onderdrukt te veel van je gevoelens waardoor het je welzijn aantast.

Dromen dat een gigantische vis je probeert op te eten, betekent dat machtige mensen jou en je vaardigheden proberen te ondermijnen.

Gedroomd van visseneieren

Het zien van viseieren in je droom zijn positieve symbolen die zich vertalen naar een overvloed of veel van iets dat opkomt. Dit kan verband houden met het emotionele onbewuste deel, wat suggereert dat er binnenkort een verborgen wijsheid of een schaduwkant klaar is om in je bewustzijn te komen.

Droom over vissenogen

Vissenogen in je droom opmerken of eten, betekent dat je een breder perspectief op een bepaalde situatie moet krijgen. Als de vissenogen uitzonderlijk groot zijn, probeert je droom je aandacht erop te vestigen. Het vertelt je dat je kijk op een situatie vervormd kan zijn. Je perceptie over iets is verkeerd.

 2 - Dromen over vis koken & bakken & eten

Dromen dat je vis eet symboliseert je overtuigingen, spiritualiteit, geluk, energie en voeding. Het is voedsel voor de ziel.

Dromen over het koken van vis geeft aan dat je je nieuwe verworvenheden realiseert met je spirituele gevoelens en kennis.

Meestal hebben we de neiging om in onze dromen te dromen van het eten van gebakken vis. Deze dromen wijzen erop dat je positieve energie binnenkrijgt.

Dromen dat je vissen schoonmaakt, suggereert dat je je emotionele expressie verandert op een manier die voor anderen toonbaar is. Je censureert jezelf en drukt niet uit hoe je je volledig voelt.

Visgraten in je droom zien verwijst naar oude inzichten, gedachten of opvattingen die al aan het licht zijn gebracht. Je hebt deze ideeën verwerkt en er kennis uit opgedaan.

Dromen over vis kopen

Dromen dat je naar een vismarkt gaat, betekent plezier en vreugde. Het zien van rotte en rottende vis op de vismarkt duidt op leed dat zal komen in de vermomming van geluk.

Wat betekent mijn droom over vis?

 3 - Dromen over vissen in aquarium

Een aquarium in je droom zien of schoonmaken, geeft aan hoe je volledige controle over je emoties hebt. Je houdt je gevoelens onder controle. Als je naar de vissen in het aquarium kijkt, heb je misschien het gevoel dat je leven nergens heen gaat of dat je in cirkels draait met je leven.

Dromen dat je in een aquarium woont, geeft aan dat je los staat van de samenleving. Je bent teruggetrokken. Als alternatief kan de droom betekenen dat je de druk voelt van de mensen om je heen.

De vissen en kleuren die je in het aquarium ziet, helpen je bij het puzzelen aan de betekenis van de droom. Als je bijvoorbeeld Nemo kunt zien, kan het erop wijzen dat je iets hebt gevonden waarnaar je op zoek was.

Dromen over een kleine hoeveelheid vissen in je aquarium, suggereert dat je je bewust bent van het onvermogen om zinvolle romantische interesses na te streven.

Als je hebt gemerkt dat het aquarium leeg is in je dromen, weerspiegelt dit een gebrek aan emotionele betrokkenheid bij je wereld. Je bent je er niet van bewust en het maakt je ook niet uit hoeveel problemen jou vanaf de externe wereld beïnvloeden.

Als het aquarium in je dromen vies is, duidt dit op de noodzaak om je  negatieve wereldmodel en rationele denken op te veranderen en op te schonen..

4 - Dromen over goudvissen

Als je merkt dat goudvissen in een vissenkom zwemmen, betekent dit  dat je kunt verwachten dat het geluk dat je tot nu toe heeft gevolgd zal verdwijnen.

Zo'n droom betekent in algemene zin dat je voorbereid moet zijn op de verandering van de omstandigheden in het leven, en niet wanhoopt, het kan tijd kosten om iets concreets in het leven te realiseren

Als je het gevoel hebt dat je vastzit op je werk of in een relatie, kan deze droom als een metafoor komen. Kan dit te maken hebben met hoe je sociaal bent? Betekent dit dat je je eenzaam voelt en de behoefte hebt om de diepten van je geest te verkennen die nog nooit eerder zijn onderzocht?

5 - Over welke vis heb jij gedroomd?

Vliegende vissen - Deze dromen zijn droomtekens om aandacht te schenken aan wat er naar je uitspringt. Ze verschijnen voor je met een reden. Waarschijnlijk om je te laten weten dat het tijd is om de diepten in jezelf te verkennen.

Walvissen – Dit zijn de gidsen die je naar de onbewuste diepten van je emoties brengen. Ze zijn slim, sociaal en navigeren door zintuigen die ons verbinden met intuïtie of paranormaal begaafd.

Zalm - Dit zijn krachtige droomboodschappen die je nodig hebt om te vechten voor de meest waardevolle dingen in het leven. Met andere woorden, als je opgesloten zit in een van de moeilijkste worstelingen van je leven, dat he moet blijven doorgaan. Zalm zwemt stroomopwaarts, dus het kan erop wijzen dat je de verkeerde kant op gaat.

Dolfijnen –  ze verschijnen als een teken van opstanding, intelligentie, intuïtie en bescherming. Ze zijn erg speels en vol leven, wat ons eraan herinnert om het leven met een gevoel van vreugde en humor te benaderen.

Paling / Aal - Als de paling een sidderaal is die een waarschuwing voor iemand of jou kan zijn, heeft hij de mogelijkheid om op emotioneel niveau te schokken. Het kan ook wijzen op een fallisch symbool of mogelijke energie die langs de ruggengraat omhoog beweegt.

Piranha - De scherpe scheermesachtige tanden van de piranha kunnen door metaal snijden. Wanneer ze in onze droom verschijnen, moeten we kijken naar mogelijke bedreigingen die verband houden met onze emotionele kant. .

Zeepaardje - Van het zeepaardje is bekend dat het de dromer geluk of geluk brengt. Een attribuut van de zee, het zeepaardje wordt beschouwd als een symbool van kracht en macht.

Koi karper - Een droom over een karper staat symbool voor geduld, doorzettingsvermogen, vastberadenheid, vasthoudendheid, moed en succes. Deze droom kan ook aangeven dat je je trots en ego opzij moet zetten en het niet in de weg moet laten staan van vriendschappen en relaties.

Koraalrif - De felle kleuren en het unieke karakter van deze dromen impliceren dat je een zeldzame vondst in je leven bent tegengekomen. Volg je pad terwijl je struikelt over een nieuw begin in je leven. Je moet het echter koesteren, want het wordt bedreigd.

Meerval - De meerval verschijnt in dromen, het is een teken en een bericht dat er binnenkort wat geluk zal aankomen. Het is ook een herinnering aan de noodzaak om je zegeningen of je  levensstijl te beschermen.

Rog - Een droom waarin een rog voorkomt, staat voor gevaar en verraad door iemand die dicht bij je staat. Deze droom symboliseert dat je door een moeilijke, pijnlijke of vervelende emotionele situatie gaat.

Vissen in je dromen zijn een boodschap uit je persoonlijk onbewuste

6 - Dromen  van vissers, hengels en vishaken....

Visser

Als je een visser in je droom ziet, suggereert dit dat je iets probeert te vangen of zoekt in je wakkere leven. Misschien zoek je een antwoord op een probleem of besluit.

Vishaken

Als je vishaken in je droom ziet, verwijs dat naar een idee of concept dat je moet begrijpen. De droom kan er ook op wijzen dat je ergens aan verslaafd raakt of eraan verslaafd bent geraakt.

Dromen dat je vishaken in je hoofdhuid hebt ingebed, verwijst naar je vroegere relaties. Je moet nog over de relatie heen komen of je moet nog leren van de relatie. Als alternatief houdt de droom in dat iemand in je verleden nog steeds een sterke invloed heeft op je geest en de beslissingen die je neemt.

Vissen

Dromen dat je aan het vissen bent, geeft aan dat je de confrontatie aangaat en je onderdrukte emoties naar de oppervlakte brengt.

 In het bijzonder, dromen dat je aan het ijsvissen bent, suggereert dat je een verharde emotionele barrière doorbreekt en moeilijke gevoelens uit je onderbewustzijn confronteert.

Overweeg ook de bekende uitdrukking "vissen naar complimenten". Misschien ben je op zoek naar aandacht.

Vishengel

Een hengel in je droom zien, vertegenwoordigt je zoektocht en de verkenning van je onderbewustzijn. Je bent klaar om problemen en emoties die je hebt onderdrukt het hoofd te bieden.

Visnet

Als je een visnet in je droom ziet, duidt dit op een angst om ontdekt te worden of op heterdaad betrapt te worden.

Visvijver

Een visvijver in je droom zien staat voor onbewust materiaal dat zich langzaam openbaart. Als alternatief symboliseert het gevoelens die je in bedwang moet houden en onder controle moet houden.

7 - Tenslotte gedroomd hebben over vissen

Vissen zijn dus een veelvoorkomend droomsymbool, maar afhankelijk van het soort vis en hoe je ermee omging, verandert de betekenis van je droom. Stel jezelf de vraag: Hoe dook de vis op in mijn dromen en wat gebeurde er?

Met de technieken in deze blogs of het leuke boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA kun jij beginnen met het vinden van antwoorden op de bovenstaande vragen...

Over de schrijver
Reactie plaatsen