Dromen over tanden die uitvallen en 9 andere tandendromen uitgelegd...

Dromen over tanden die uitvallen en 9 andere tandendromen uitgelegd...

Als er een eredivisie was voor het meest scorende droomsymbool in Google dan winnen dromen over tanden met een grote voorsprong. En met name die over tanden die uitvallen.

En dat is niet iets van vandaag de dag. Tanden blijken een universeel gedeeld symbool te zijn, op een bewust en onbewust niveau. Vanaf het begin van droomwerk werden er al tandendromen vastgelegd

1 - Geschiedenis van dromen over tanden

Dromen over tanden verbijsterden de oude Grieken al en binnen de Griekse cultuur geloven ze dat tanden ziekte en dood inhouden. In de Joodse Talmoed staat dat de tandendromen slechte voortekenen zijn met betrekking tot de dood van een familielid.

De oude Chinezen geloofden dat wanneer je op een negatieve manier over tanden droomt, dit aangeeft over hoe er gecommuniceerd wordt in je leven.

In het begin van de 20e eeuw vond psychoanalyticus Freud dat een tandendroom seksuele elementen bevatte terwijl zijn volgeling, en later grootste rivaal Carl Jung, suggereerde dat zo’n droom verband hield met de geboorte of een overgangsfase van een kind. Volgens Jung kan dromen over het uitvallen van je tanden een teken zijn dat er dus een grote transformatie in je leven plaats gaat vinden.

Volgens andere droomduiders symboliseren de meeste tandendromen onze eigen onzekerheden zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen, lage eigenwaarde of een verlies van controle over ons leven.

Dus wie moeten we geloven? Welnu, het blijkt dat al deze interpretaties allemaal correct kunnen zijn. De specifieke details die in jouw droom opduiken zijn uniek voor jou.

Niemand anders weet wat jouw droom betekent want de betekenis bevindt zich alle in jouw persoonlijk onbewuste.  De locaties, mensen, emoties en gedachten en hoe de tanden verschenen zijn metaforische aanwijzingen die je naar de uitleg van je droom leiden.

Wil jij aan de slag met het ontdekken van de persoonlijke betekenis van je dromen? Lees dan mijn boekje over DroomDNA of dit handige blog.

Toch bestaat er voor sommige dromen over tanden een universele droomuitleg die jou op weg kunnen helpen bij het geven van 1e betekenis aan jouw droom.

Wat betekent mijn droom over tanden?

 2- Wat is de betekenis van dromen over tanden die uitvallen?

Je tanden staan in je droom vaak symbool voor kracht. Dat is ook niet zo gek aangezien je ze gebruikt om te bijten en te kauwen. Denk eens aan het spreekwoord “ergens je tanden inzetten”.

Droom je dat je tanden uitvallen? Dan kan het dat je je krachteloos voelt of dat je het idee hebt dat je de controle verliest. Het kan er ook mee te maken hebben dat je op het moment je jezelf moeilijk kunt uiten of dat je niet gehoord wordt.

Het kan ook te maken hebben met een angst over je uiterlijk. Zonder tanden zie je er immers een stuk minder aantrekkelijk uit. Als je droomt dat je tanden eruit vallen, kan het ook zo zijn dat je onzeker bent over hoe je eruitziet en lijdt aan een laag zelfbeeld.

3 - Wat is de dromenuitleg van tanden trekken in je dromen? 

De definitie ' trekken ' is kracht uitoefenen op iets of iemand maar ook om een beweging in jezelf los te maken. Misschien moet je eens nadenken op welke gebieden in je leven je behoefte hebt aan verandering. Verandering die eerst gepaard gaat met iets loslaten.

Als je moeite had om de gebroken tand eruit te trekken, kan dit de betekenis van je droom veranderen. Het trekken van je eigen tanden kan ook je aandacht vestigen op het gebrek om jezelf te uiten Het zou een droomsymbool kunnen zijn voor het feit dat je iets wilt forceren om te zeggen dat je nog niet aan jezelf wilt toegeven.

Als je merkt dat een onbekende iemand je tanden trekt, kan dit verband houden met je schaduwkant - de donkere kant van je persoonlijkheid. Iets wat in je leeft, waar jij je niet bewust van bent, doet er alles aan om je aandacht te trekken.  Als je daarbij in een spiegel kijkt, suggereert dat het tijd is voor een stukje zelfreflectie.

4 - Wat betekent mijn droom over rottende tanden?

Dromen over rottende tanden kunnen verschillende uitleg hebben. Deze dromen kunnen je behoorlijk angst aanjagen als je je mooie tanden voor je ogen ziet wegrotten.

Wat onderdrukt wordt, verbergt zich diep in je persoonlijk onbewuste waarna het 's nachts in je dromen verschijnt. Als iets lang genoeg blijft rotten, komt het bij de kern en tast deze definitief aan. De droom kan een waarschuwing zijn om het rotten te stoppen voordat het erger wordt.

Het kan natuurlijk over angst over je uiterlijk gaan maar op een dieper niveau gaat het vaak over verwaarloosde verantwoordelijkheden en gemiste kansen.

Dromen met rottende tanden kunnen ook symbool staan voor je zorgen en angsten die we diep van binnen onderdrukken. Hoe je je van binnen voelen, is nu misschien zichtbaar voor anderen aan de buitenkant. Je ongezond voelen, roddelen en onze eigen onzekerheden kunnen een weerspiegeling zijn van deze rottende tanden.

 wat is de dromenuitleg van dromen over tanden uitvallen ?

5 - De droomuitleg wanneer je tand gebroken, afgebroken of krom is…

Kan het beeld van de afgebroken of gebroken tand weerspiegelen hoe je je van binnen voelt, of aansluiten bij je beeld en hoe mensen je zien?

Er moet iets in jou worden opgelost dat tot nu toe voor jou onbewust is gebleven. Houd de afgebroken tand verband met je onzekerheid, een trauma uit het verleden, eenzaamheid, sociale angst, beperkte overtuigingen over jezelf of je perfectionisme?

Een diep angst om te worden blootgesteld aan onze eigen imperfectie, dat is de reden waarom we deze soorten dromen krijgen. Je mag je gebreken maskeren of negeren om je ego te beschermen, maar als je het te lang verwaarloost, krijg je steeds meer levendige en realistische dromen.

Dromen van scheve tanden suggereert iets dat rechtgetrokken moet worden in je leven. Misschien een van de bovenstaande dingen.

 6 - Wat is de droomverklaring van dromen met afbrokkelende tanden?

Dromen met afbrokkelende tanden brengen onze aandacht naar gebieden in ons leven die te lang verwaarloosd en onbewust zijn gebleven. Vandaar het verval.

Het gaat over een vorm van faalangst. Het idee dat je niet kunt stoppen dat er iets waardevols van binnen instort. Het lukt je niet meer om de boel bij elkaar te houden.

Misschien maak je je zorgen over je ouderdom. Stress over het kwijtraken van vermogens en vaardigheden die ooit sterk en goed waren.

Op welk gebied in je leven zou deze droom van toepassing kunnen zijn?

7 - Hoe kan ik mijn dromen duiden over tanden verliezen?

Een verloren tand kan een weerspiegeling zijn van iets dat onvolledig in je is. Afhankelijk van de context van de droom kan de betekenis veranderen.

Als je merkt dat je een tand voor een spiegel bent kwijtgeraakt, stel dan voor dat dit te maken kan hebben met het beeld. Het kan een metafoor zijn voor het verliezen van iets dat ooit dicht bij je was en nu weg is.

Welke droomduidingen zijn er van een droom over tanden?

8 - Hoe kan ik mijn dromen verklaren over valse tanden? 

Deze dromen kunnen metaforisch van aard zijn en erop wijzen dat je de waarheid niet vertelt. Vraag je af of je je oneerlijk voelt in de buurt van anderen of niet trouw bent aan jezelf.

Valse tanden kunnen duiden op een intern probleem dat door anderen wordt gezien. Heb je de neiging om oneerlijk te zijn of overtreed je de regels? Zou het erop kunnen wijzen dat het vervangen moet worden door iets nieuws?

9 - Wat zijn de droomduidingen van tanden uitspugen?

Tanden uitspugen is een veel voorkomende maar levendige droom die de persoon vaak de hele dag met een verontrustend gevoel achterlaat.

Je kunt de aspecten van je leven onderzoeken die een afspiegeling zijn van zwakte, instabiliteit en verlies in verband met communicatie of interne strijd. Wat is er niet goed geworteld in je?

10 - Wat betekent je droom over een gat in je tand?

Een gat in je tand in je droom is meestal gericht op je zelfbeeld of iets dat ontbreekt in je leven. Het gat is metaforisch voor iets dat ooit sterk en stevig was en nu ontbreekt en incompleet is.

De emoties die in de droom worden gevoeld, weerspiegelen een bepaalde situatie in je leven waar deze betrekking op heeft

11 - Tenslotte 

Zoals al eerder gezegd, deze betekenissen zijn een hulpmiddel die je op weg helpen om de ware betekenis van je droom helder te krijgen.

Uiteindelijk kan alleen jij je dromen uitleggen omdat een droom naast een universeel karakter ook een persoonlijke uitleg vereist zodat jij je leven weer terugkrijgt in je persoonlijke en natuurlijke flow

PS: Ben jij geïnteresseerd in deze persoonlijke droomuitleg? Lees dan mijn boekje over dromen betekenis geven De Verborgen Wijsheid Van Je DroomDNA

Over de schrijver
Reactie plaatsen