Dromen over moord en vermoord worden: Waar gaat zo'n droom over?

Dromen over moord en vermoord worden: Waar gaat zo'n droom over?

Dromen over een moord waarin je vermoord wordt of een moordenaar bent, hoe moet je zo'n boodschap vanuit je persoonlijk onbewuste dan uitleggen?

Het is een van de 10 meest voorkomende droomthema's, maar niemand praat er ooit over omdat de dromer er vaak nogal van schrikt. Vaak duiken ze op als een nachtmerrie of angstdroom...

De meest gestelde vraag is: Geven deze dromen nu echt aan dat jij of iemand die je kent gedood zal worden?

Het goede nieuws is dat deze dromen niets (meestal!) te maken hebben met echt doodgaan maar vaak een reflectie zijn van delen van je leven die verborgen blijven in je persoonlijk onbewuste, ook wel je schaduwkant genoemd.

Sterven in je droom kun je beter zien als een krachtig droomsymbool dat staat voor een veranderingsproces in je dagelijks leven.

De confrontatie in je droom wijst op een weerstand tegen of een acceptatie van deze verandering.  Allemaal afhankelijk van wat er precies plaatsvindt in je droom zoals of jij vermoord wordt of de moordenaar bent...

Voordat je begint met het analyseren van je droom, wil je misschien eerst andere redenen bekijken waar deze verontrustende dromen uit voort komen.

wat betekent een droom over een seriemoordenaar1- Oorzaken van dromen met een moord...

Wist je dat een aantal psychologische triggers, voedingsmiddelen of medicijnen een belangrijke bijdrage kan leveren aan de reden waarom je een droom krijgt.

Iets eenvoudigs als het kijken naar horrorfilms of imponerend nieuws vlak voor het slapengaan, kan invloed hebben op je nachtelijke avontuur bepalen.

Maar er zijn meerdere oorzaken die de inhoud van je droom kunnen bepalen:

  1. Verhoogde stress of angst
  2. Problemen met slapen
  3. Medicijn gebruik
  4. Migraine
  5. Drugs of alcoholmisbruik
  6. Ziekte
  7. Gekruid voedsel of kaas voor het slapengaan.
  8. Zwangerschap
  9. Pttss

Allemaal oorzaken die de betekenis van je droom mede kunnen bepalen. Maar los van deze oorzaken is de vraag welke betekenis zo'n droom nu precies heeft...

2 - Wat is de betekenis van dromen over moord en gedood worden?

Kort gezegd staat doden in je droom voor het verwijderen, beëindigen, verdrijven van delen van je huidige wereldmodel die niet meer nodig zijn.

Afhankelijk van de context en plotontwikkeling van de droom bepaalt het of dit het onder aandacht brengen is van onderdrukte delen van de persoonlijkheid van de dromer, of een symbool van innerlijke genezing..

De heftige scene trekt met opzet je aandacht omdat je dan deze onbekende delen onderzoekt. Op gewelddadige wijze vermoord worden in je droom suggereert dat er iets aan zijn definitieve einde is gekomen.

Belangrijk is natuurlijk deze vraag: Wie is degene die je heeft vermoord? Door te analyseren waar diegene voor staat (gedrag, persoonlijkheid, eigenwaarde, motieven) kun je ontdekken welke kenmerken of eigenschappen nog onbewust voor je zijn in je huidige leven.

Is de moordenaar niet te herkennen? Het onvermogen om te identificeren wie de moordenaar kan je ertoe brengen om je eigen zelfbeeld en wereldmodel te onderzoeken. Welk onbewust en nog onbekend gedrag, driften, instincten worden hier onderdrukt en vermoord?

Vermoord worden in je droom is dus misschien niet zo erg als het lijkt, in feite verbinden deze dromen zich met een innerlijke transformatie, zelfs als je er  nu nog niet klaar voor bent.

Genoeg over de algemene betekenis van dromen over moorden of vermoord worden. Nu duiken we in de uitleg van dromen met een specifiek moordthema:

droom over een moordenaar zijn

3 - Wat betekent een droom over moord?

Een droom over moord of vermoorden symboliseert een gevoel van in de steek gelaten te zijn of verraden te worden. Je voelt je overweldigd, geschokt en teleurgesteld.

Deze droom kan ook staan voor het doden van oude herinneringen, oude gewoontes en oude patronen

4 - Hoe kan ik een droom over een huurmoordenaar duiden?

Een droom waarin je een huurmoordenaar bent of waarin je een huurmoordenaar inhuurt, geeft aan dat er een aspect van jezelf is waar je wanhopig van af probeert te komen.

En je hebt het idee dat je het zelf niet voor elkaar krijgt...

5 - Wat betekent een droom waarin je vermoord wordt?

Een droom waarin je vermoord wordt suggereert dat een belangrijke en betekenisvolle verbinding met iets in je leven is verbroken. Je probeert je los te koppelen van de emoties die hiermee verbonden zijn.

Deze droom kan ook gaan over je ongebruikte talenten, waar je langzaam het contact mee hebt verloren en die onderdrukt worden.

Of deze droom suggereert dat je acties niet in harmonie en flow zijn met je emoties en je geweten.

Deze droom verwijst naar drastische veranderingen die je probeert door te voeren maar dat er krachten buiten je zijn die je ervan weerhouden te leven vanuit je ware essentie.

6 - Wat vertelt een droom waarin je door een familielid vermoord wordt?

Een droom waarin je door een familielid vermoord wordt, wijst erop dat je misschien misbruik maakt van het vertrouwen van deze persoon.

Als je deze persoon bedrogen hebt, voel je je daar  schuldig over.

7 - Waar gaat een droom over waarin je vermoord wordt door iemand van wie je houdt?

Een droom waarin je vermoord wordt door iemand die je lief is betekent dat je misschien misbruik maakt van het vertrouwen van deze persoon. Als je hem of haar bedriegt, kun je je daar schuldig over voelen.

8 - Hoe kan je een droom duiden waarin je door een dier vermoord wordt?

Een droom waarin je door een dier vermoord wordt of bent geeft aan dat je steeds onvoorzichtiger wordt. Je verliest je gevoel voor verantwoordelijkheid en zelfbeheersing. Zoek ook de betekenis op van wat het dier in je droom betekent…

9 - Hoe kan ik een droom over zelfmoord plegen analyseren?

Een droom waarin je zelfmoord pleegt staat voor je wanhopige verlangen om te ontsnappen aan je dagelijks leven of je gevoelens van schuld. In je droom reageer je de agressie op jezelf af. Deze droom kan je ook waarschuwen dat je roofbouw op je lichaam pleegt.

Of deze droom symboliseert dat je afscheid moet nemen van een aspect van je huidige zelf. Dit kan ook betekenen dat je een persoonlijk veranderingsproces ondergaat en zo een nieuwe fase in je leven start..

10 - Hoe kan ik een dromen uitleggen waarin iemand anders zelfmoord pleegt?

Een droom waarin iemand anders zelfmoord pleegt symboliseert je zorgen over iemand anders. Of deze droom betekent dat je bang bent dat je bepaalde eigenschappen deelt met deze persoon en dat je die eigenschappen in jezelf wilt veranderen.

11 - Wat is de droomuitleg over voor een trein springen?

Een droom waarin je voor een trein springt symboliseert dat je op zoek naar een uitweg bent maar deze niet kunt vinden.

Deze droom kan ook betekenen dat je op het punt staat een nieuw begin in je leven te maken.

gedroomd hebben over een moord

12 - Hoe kan ik een droom verklaren waarin ik getuige ben van een massamoord?

Een droom waarin je getuige bent van een massamoord suggereert dat je een volgeling bent en dat dit vele delen van jezelf onbenut laat. Je hebt de neiging om mee te gaan met de ideeën van anderen zonder vraagtekens en aarzeling.

13 - Hoe kan je een droom uitleggen waarin je iemand vermoordt?

Een droom waarin je een moord hebt gepleegd geeft aan dat je een einde maakt aan een oude gewoonte en een oude manier van denken.

Deze droom kan ook verwijzen naar het einde van een verslaving. Of deze droom geeft aan dat je onderdrukte agressie of woede binnenhoudt. en dat je op moet passen dat er niet in 1 keer uitkomt.

14 - Een droom waarin je een dier doodt. Wat is de betekenis hiervan?

Een droom waarin je een dier doodt wijst erop dat je steeds agressiever wordt en dat je ongeduldig wordt. Deze droom kan ook betekenen dat je probeert je leven om te gooien.

Kijk ook naar de betekenis van het dier wat je vermoordt en de algemene betekenis van wat moorden in dromen betekent.

15 - Hoe kan je droom verklaren waarin je een bekende vermoordt?

Een droom waarin je iemand die je kent vermoordt geeft aan dat je op het punt staat je gemoed en zelfbeheersing te verliezen.

Denk aan de persoon die je hebt gedood en vraag jezelf af of je woede voelt naar haar of hem of haar. Je kan ook proberen om een aspect van jezelf, wat in die ander ook duidelijk aanwezig is, te doden.

Bedenk welke kwaliteiten en eigenschappen deze persoon heeft en vraag jezelf af hoe jij deze kwaliteiten bij jezelf onderdrukt en of de tijd niet is gekomen om ze de ruimte te geven in je leven die ze verdienen

16 - Hoe kan je droom analyseren waarin je iemand doodt van wie je houdt?

Een droom waarin je iemand doodt van wie je houdt wijst erop dat je je schuldig voelt over wat je gedaan hebt. Je wilt goedmaken wat je gedaan hebt of je wilt je fout opbiechten.

17 - Wat betekent een droom waarin je je vijand doodt?

Een droom waarin je je vijand doodt dat je iets hebt overwonnen wat je al lang in de weg stond en dat het tijd is voor een nieuwe fase in je leven.

18 - Wat betekent een droom waarin je iemand doodt die je niet kent?

Een droom waarin je iemand doodt die je niet kent, gaat over iets in jezelf waar je je niet bewust van bent en dat je door je huidige gedrag ook geen ruimte geeft.

Ontdek wat het is en word je bewust van de inspiratie en aangrenzende mogelijkheden die er in je persoonlijk onbewuste op je liggen te wachten.

droom over moord

19 - Waar gaat een droom met een seriemoordenaar over?

Een seriemoordenaar in je droom staat voor angst en onzekerheid.

Als je droomt over een beroemde seriemoordenaar, analyseer dan de manier van werken of eigenschap van deze moordenaar  hoe dit gaat over je eigen leven.

Dromen dat je een seriemoordenaar bent, geeft aan dat je huidige patroon en rituelen tegen je werken. Je moet een einde maken aan deze vicieuze cirkel en deze ondermijning van jezelf in je leven uitschakelen.

Als je droomt dat een seriemoordenaar leden van je familie vermoordt, betekent dit dat je je afgesneden voelt van je familie.

20 - Wat betekent een droom waarin je getuige bent van een moord?

Een droom waarin je getuige bent van een moord duidt op diepgewortelde woede, tegenover iemand maar dat jij jezelf niet sterk genoeg vindt om op te staan tegen dit individu.

Ga na hoe degene tegen wie je getuigt aspecten van jezelf vertegenwoordigt die je wilt vernietigen of elimineren.

21 - Waar gaat een droom over waarin je redt die vermoord dreigt te woorden?

Als je droomt om iemand te redden van de moord, is dit een positief voorteken dat inhoudt dat je ofwel onbewuste eigenschappen van jezelf - of die van anderen die je kent - redt of beschermt.

Degene die je redt, heeft misschien eigenschappen of soortgelijke kenmerken die je bezit en in jezelf onderdrukt

22 - Tenslotte over dromen en moord...

Nu hebben we de algemene en specifieke betekenissen van dromen over moord besproken. Een handig startpunt en nu wordt het tijd om er je persoonlijke draai aan te geven.

Hoe? Door de methode toe te passen die in dit blog staat of je nog meer te verdiepen door het boekje De Verborgen Wijsheid in je DroomDNA te lezen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen