Wat betekenen mijn dromen over honden? Opvallende hondendromen uitgelegd...

Wat betekenen mijn dromen over honden? Opvallende hondendromen uitgelegd...

Dromen over honden zijn zeer symbolische beelden die de dromer vaak leiden naar betekenissen als loyaliteit, gezelschap, intuïtie en instinct, mannelijke energie, bescherming en ons instinct.

Het goede nieuws bestaat eruit dat honden als positieve voortekenen worden beschouwd bij het dromen betekenis geven. Voordat jij je hondendroom analyseert, moet je echter eerst begrijpen wat allemaal een rol kan spelen in de persoonlijke betekenis van je droom

 Want hoewel ze vaak een positieve betekenis hebben wordt de boodschap van de droom voornamelijk bepaald door veel persoonlijke factoren zoals bijvoorbeeld het geslacht van de dromer, hoe de dromer over honden denkt en voelt, waar de droom zich afspeelt en bijvoorbeeld of de hond van jou is.

Er zijn dus vele soorten dromen en de droomuitleg die jij hieronder vindt, zijn dan ook slechts een eerste stap in de ontdekking van wat de hond in je dromen je vertellen wilt.

1 - Dromen over agressieve en bijtende honden...

Een hond,, die de dromer aanvalt of bijt, zijn vaak enge dromen die de dromer aanmoedigen om een mogelijke interne of externe dreiging te onderzoeken. Soms komen deze dromen in de vorm van nachtmerries.

Je droom zal je specifieke aanwijzingen geven die je zullen helpen bepalen waar de dreiging vandaan zou kunnen komen. De dromer zou het type hond, de locatie van de aanval en het specifieke gebied moeten identificeren.

zijn nuttige hints die je in de goede richting kunnen wijzen van de zelfkennis en verborgen wijsheid die droom bevat.

Het blijkt dat wanneer honden je in je droom bijten, de associatie vaak iets heel anders inhoudt dan je in 1e instantie zou denken. Dromen dat een hond je in je been bijt bijvoorbeeld suggereert dat je niet meer in staat bent om aspecten van je leven in evenwicht te brengen. Misschien aarzel je bij het benaderen van een nieuwe situatie of heb je geen zin om verder te gaan met je doelen.

Dromen dat een hond in je hand bijt, symboliseert ontrouw. Je hebt het gevoel dat je door iemand onrecht is aangedaan. Een hond die in je hand bijt, kan ook een metafoor zijn voor "bijten in de hand die je voedt", nauw verbonden met mensen die dicht bij je staan. 

Als de hond in je arm bijt, beperkt dat je eigen innerlijke en persoonlijke groei

Een hond die in je gezicht bijt, impliceert delen van je persoonlijkheid die mogelijk worden aangevallen. Deze dromen ontaarden vaak in nachtmerries.

Als je een hond in je droom ziet vechten, betekent dit dat je wanhopig een aspect van jezelf afwijst. Je schaamt je ergens voor. Ook kunnen gaan dromen waarin honden vechten over een belangenconflict tussen jou en iemand die dicht bij je staat. Je moet uit deze situatie stappen.

Geef een droomuitleg over dromen van bijtende honden

 2 - Blaffende honden bijten niet

Als de hond gemeen is en/of gromt, duidt dit op een innerlijk conflict in jezelf. Het kan ook een waarschuwing zijn over het verraad ende onbetrouwbaarheid van iemand die je nu nog nauw aan het hart is.

Een vrolijk blaffende hond in je droom zien symboliseert plezier en sociale activiteit. Je wordt geaccepteerd in een of andere kring.

Als de hond woest blaft, vertegenwoordigt dit je gewoonte om eisen te stellen aan mensen en situaties om je heen te beheersen. Ben je te veel opdrachten aan het "blaffen" naar andere mensen?

3 - Dromen over zieke en gewonde honden…

Een zieke hond in je droom zien, symboliseert een verwaarloosde vriendschap.

Een hond aanrijden in je droom betekent dat je twijfel uitdrukt over de bedoelingen van een vriend. Misschien voel je je verraden. Je vriend steunt je niet.

Als de hond dood is of stervende is, betekent dit het verlies van een goede vriend of een verslechtering van je instinct.

Dromen dat je hond geopereerd moet worden, staat voor een vriendschap die hersteld moet worden. Misschien probeer je erachter te komen hoe je een verbroken vriendschap kunt herstellen.

4 - Veel voorkomende dromen over honden

Als je in je droom een hond achter zijn staart ziet jagen of in cirkels rondrent, betekent dit dat je een situatie niet op een effectieve manier aanpakt. U besteedt te veel tijd aan vruchteloze arbeid.

Als je een droom hebt waarin je je hond achterna zit, betekent dat je iemands loyaliteit als vanzelfsprekend beschouwt.

Dromen over rennen of leven met een roedel honden betekent dat je op zoek bent naar een gevoel van verbondenheid en familie. De honden kunnen uw broers en zussen, kinderen of andere familieleden symboliseren die je voor gevaar wilt beschermen.

Dromen dat twee honden elkaar likken, staat voor wederzijds begrip in een van je wakkere relaties.

Dromen dat je een hond koopt, geeft aan dat je geneigd bent om je vrienden te kopen of om complimenten en gunsten te kopen. Als alternatief suggereert het dat je gezelschap nodig hebt.

Als je wordt begeleid door een hond, suggereert dit dat je moeite hebt om uit een situatie of probleem te navigeren.

Dromen dat je je hond weggeeft of wegstuurt, geeft aan dat de beslissingen en keuzes die je nu maakt, verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als ontrouw.

Je moet doen wat goed voor je is en je geen zorgen maken over wat anderen van de beslissing vinden. Als alternatief betekent de afwijzing van vriendschap.

Dromen over een hond: Wat is de betekenis?

5 - Dromen over het verzorgen van je hond

Dromen dat je een hond voert, betekent dat je een oude vaardigheid of talent koestert. Het houdt ook in dat je meer tijd en moeite moet steken in het onderhouden van je vriendschappen.

Dromen dat je een hond een bad geeft, symboliseert je verzorgende vaardigheden. Je bent ook trots op je loyaliteit en vrijgevigheid.

Dromen dat je over de buik van een hond wrijft, staat voor vertrouwen in een relatie.

Dromen dat je je hond aan het aankleden bent, betekent je pogingen om je eigen karaktergebreken en gewoonten te verdoezelen.

Als je droomt dat een hond een hoed draagt, betekent dit dat je een bepaald aspect van je persoonlijkheid op iets of iemand anders projecteert. Je bent niet de eigenaar van je eigen ideeën of gevoelens.

Dromen dat een hond puppy's heeft, verwijst naar je verzorgende vaardigheden. Dromen van puppy's zijn symbolen van onderontwikkelde mannelijke eigenschappen of gedragingen. Als de puppy's ziek zijn, betekent dit dat u aspecten van uw leven of gedrag verwaarloost.

6 - Kleur en ras van de hond

Het type hondenras en zijn unieke eigenschappen presenteren een metaforische aanwijzing welke kant je op kunt gaan met je zoektocht naar de droombetekenis. Krachtige of beschermende honden zoals Duitse herders, Rottweilers, Dobermann of Pitbulls zijn symbolen van krachtige mannelijke energie.

Terwijl hondenrassen zoals Labrador Retrievers misschien hinten om iets te vinden of terug te halen. De rol van de hond zal ook een woordspeling zijn die betrekking heeft op iemand of iets dat je onbekend is.

De kleur van de hond helpt bij het identificeren of deze onbekend is of binnen wordt geaccepteerd. Meestal zijn witte of bruine honden positieve droomsymbolen.

Dromen van een zwarte hond kan duiden op het ' schaduwarchetype ', het onbekende deel van de dromer. Als de ogen van de hond rood zijn in je droom, vestigt dit de aandacht op de visie of woede van de dromer.

 Als de hond wit is, geeft dit aan dat de bedoelingen van een vriend puur en waar zijn.

In het artikel kleuren in dromen vind je de betekenis van wat een specifieke kleur betekent en wanneer je dat koppelt aan het soort hond, dan zet jij een grote eerste stap in jouw droomuitleg.

De dromenuitleg van een droom over een hond

7 - Tien keer extra droomuitleg over honden in je droom...

  1. Dromen dat je een hond niet van je rug kunt krijgen, houdt in dat je iemand niet van je af kunt afschudden. Misschien zijn ze te aanmatigend of te afhankelijk van je.
  2. Dromen dat een hond een slang eet, houdt in dat een goede vriend probeert te voorkomen dat je een slechte beslissing neemt.
  3. Een hond met twee hoofden in je droom zien, betekent dat je hyper waakzaam bent over je omgeving. Aan de andere kant kan de droom ook betekenen dat je je meer bewust moet zijn van wat er om je heen is.
  4. Dromen dat honden worden geslacht of ingewanden worden verwijderd, betekent een bitter einde aan een vriendschap. Het duidt op verraad en/of misplaatst vertrouwen.
  5. Als je droomt dat je hond je probeert te verkrachten, waarschuwt je dat iemand waarvan je dacht dat het je vriend was, misbruik van je probeert te maken.
  6. Als je droomt dat een hond het gezicht van een mens heeft, betekent dit dat je twijfelt aan iemands loyaliteit of het idee van onvoorwaardelijke liefde.
  7. Als je droomt dat een hond op je plast, staat dat symbool voor een onmiddellijke bevrediging die op lange termijn negatieve effecten heeft.
  8. Hondenvoer eten in je droom suggereert dat je een aantal dierlijke of primitieve gedachten moet loslaten.
  9. Als je een hondenhok in je droom ziet, suggereert dit dat je in grote problemen zit. Je wordt gestraft voor je daden.
  10. Dromen over een hondenrace geeft aan dat je voor jezelf en je eigen behoeften zorgt. Je wordt gemotiveerd door persoonlijk gewin boven gemeenschapsdoelen.

8 - Tenslotte over hondendromen

 Je ziet dat een droom over een hond vele kanten op kan gaan. Daarom draait het in de 1e plaats om wat de beelden, gevoelens en gedachten die de droom je brengt voor jou als individu betekenen. Alleen zo kun jij de echte betekenis achterhalen.

Met de technieken in deze blogs en in het boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA kun jij zelfstandig de volgende stap zetten in jouw persoonlijke droomuitleg en zo je leven weer terugkrijgen in haar natuurlijke ritme en persoonlijke flow

Over de schrijver
Reactie plaatsen