Dromen over geld: 12 x je droom over geld uitgelegd...

Dromen over geld gaan soms over je financiële situatie maar staan veel vaker symbool voor persoonlijke vrijheid, energie, macht, eigenwaarde en veiligheid. Afhankelijk natuurlijk wat er met dat geld gebeurt.

De wereld draait om geld, helaas. Velen van ons proberen vooruit te komen in deze ratrace om genoeg of steeds meer geld te verdienen. We hebben het gevoel dat meer geld ons meer geluk brengt.

Dat is de reden waarom geld zo'n krachtig en imponerend droomsymbool is maar geld kan in onze dromen als waardevoller worden beschouwd dan geld in ons dagelijks leven doet.

Waarom? Omdat dit een symbool is dat jouw innerlijk potentieel weergeeft en de aangrenzende mogelijkheden vertegenwoordigt die in jou zitten, klaar om verwezenlijkt te worden.

Wat betekenen mijn dromen over geld?

1- Droom over geld: De algemene betekenis...

Positieve dromen over geld brengen je aandacht naar de gebieden in je leven die er het meest toe doen. Dromen over geld met een positieve betekenis zoals krijgen, winnen, vinden gaan vaak over:

 1. Sterkte en kracht
 2. Bewondering
 3. Achting
 4. Kans om je dromen na te jagen
 5. Flexibiliteit
 6. Liefde of lof
 7. Geluk
 8. Minder problemen

 Het vinden van geld kan zelfs voordeliger voor je zijn, omdat je iets krijgt waarvan je niet weet dat je het had of dat je het kwijt was. Daarentegen kan het wel of niet hebben van geld ook voor veel stress zorgen.

Negatieve dromen, zoals geld verliezen, brengen je de aandacht naar  je zelfvertrouwen of het gebrek daaraan. Dromen over geld met een negatieve betekenis zoals verliezen, missen, gestolen worden gaan vaak over:

 1. Gebrek aan bescherming
 2. Verliezen
 3. Depressie
 4. Gebrek aan vooruitgang
 5. Kwetsbaarheid
 6. Lage eigenwaarde
 7. Geen zelfvertrouwen

 Voor de meeste voorkomende gelddromen bestaat er een universele droomuitleg. Die vind je hieronder en daarna kijken we wat jij kunt doen om je droomuitleg persoonlijk te maken zodat jij je leven nog meer in haar natuurlijke ritme en persoonlijke flow krijgt.

2- Dromen over het vinden van geld

Dromen over het vinden van geld zijn positieve droomsymbolen die vertellen dat er in de toekomst geluk op je ligt te wachten. Je hebt iets gevonden dat waarde heeft in je leven en dat je  kansen biedt

Daarentegen brengt geld verliezen in je dromen je aandacht naar een verlies van energie of project waar je tijd in hebt geïnvesteerd. Als je een mislukking of tegenslag hebt meegemaakt in je leven, dan kan geldverlies relevant zijn voor je huidige leven.

Een droom over het doneren van geld wijst op een periode van ontspanning in je leven. Misschien ga je op een reis naar een exotische bestemming die je altijd al wilde bezoeken, maar had je nooit de tijd en het geld om het te doen.

Dromen over geld: Hoe geef ik die betekenis?

3- Dromen over het krijgen van geld

Heb jij gedroomd over het sparen geld? Dat is een goed voorteken. Het duidt op overvloed en comfort in de nabije toekomst. Deze droom voorspelt verwerven van veel geld in de nabije toekomst en een luxe leven.

Als je geld onnodig aan het oppotten of hamsteren bent, duidt dit op onzekerheid of egoïsme.

Dromen over het winnen van de loterij geeft aan dat succes en welvaart binnen handbereik zijn. Geld staat hier voor vertrouwen, eigenwaarde, succes of zelfvertrouwen. Je hebt veel vertrouwen in jezelf.

Dromen dat je geld steelt, zegt je dat je op moet passen en misschien zelfs in gevaar bent. Je moet voorzichtiger zijn. Een goed teken is dat de droom aangeeft dat je eindelijk gaat voor wat je wilt in het leven. Als alternatief kan het stelen van geld  ook betekenen dat het je aan liefde ontbreekt.

4- Dromen over geld geven of uitgeven

Zelf geld geven of uitgeven in je droom staat voor het geven van liefde. Je bent op zoek naar een liefde met wie je alles wilt en kunt delen. Als je ziet dat anderen geld weggeven, suggereert dit dat je je genegeerd, over het hoofd gezien of verwaarloosd voelt. Iemand schenkt niet genoeg aandacht en toont niet genoeg warmte voor jou.

Een droom over het uitgeven van iemand anders geld is geen goed teken. Het kan erop wijzen dat je betrapt wordt op frauduleuze activiteiten. Deze droom kan ook wijzen op het verliezen van een goede vriend als gevolg van je onzorgvuldige gedrag.

Een droom over iets betalen geeft problemen en moeilijke tijden aan. Misschien ervaar je een aantal onaangename situaties die je leven zullen beïnvloeden, hetzij op het werk of persoonlijk

5- Meer dromen over geld

Dromen dat je geen geld hebt, duidt op angst om je plaats in de wereld te verliezen. Je mist de vaardigheden die nodig zijn om een bepaald doel te bereiken.

Als je in jouw droom geld leent, suggereert dit dat je je middelen overschat. Je maakt jezelf te kwetsbaar.

Dromen over het tellen van geld hangt af van het bedrag. Cijfers spelen een belangrijke rol in onze dromen dus hoe hoog of hoe laag is het bedrag dat jij aan het tellen bent?

Dromen dat je de verkeerde hoeveelheid wisselgeld ontvangt, dan hangt de betekenis af van of het tekort was of niet.

Als je tekort bent gedaan, dan suggereert dat problemen met een laag zelfbeeld. Je voelt je onwaardig.

Als je meer wisselgeld hebt ontvangen, betekent dit je opgeblazen ego. Je denkt dat je recht hebt op bepaalde dingen.

Wat betekent mijn droom over geld?

Dromen van geld met bloed erop betekent dat je bepaalde winsten behaalt ten koste van het levensonderhoud van iemand anders. Je droom kan ook wijzen op je schuldgevoel over het accepteren van iets waarvan je weet dat het verkeerd was.

Een droom over beroofd worden van je geld wijst op beperkte overtuigingen die je koestert, zoals negatieve gedachten en altijd het ergste verwachten. Deze gedachten verminderen je zelfvertrouwen en je vertrouwen in je capaciteiten.

6- Tenslotte

Nu hebben we de belangrijkste universele betekenissen over geld in je droom  wel aangestipt. Vaak is dat een perfecte start om jouw droom over geld haar eerste betekenis te geven en dient het als goede basis om verder te gaan met jouw persoonlijke droomuitleg.

Hoe? Lees dan mijn boekje over DroomDNA geven of met een van de volgende technieken...

Over de schrijver
Reactie plaatsen