Droom over ex: Wat betekenen dromen over je ex ?

Heb jij over je ex gedroomd?? Droom jij regelmatig over je ex? Maak je daar niet te druk om want je bent niet de enige. Rond een ex leven er vele emoties. Bewuste maar ook onbewuste gedachten en gevoelens. En deze komen dan tot uiting in je dromen. 

Door je dromen betekenis te geven kun jij helder krijgen wat het in je ex is dat je nu nog onbewust bezighoudt. Om je daar een handje bij te helpen vind je hier de meeste voorkomende dromen over exen en wat hun betekenis kan zijn.

Onthoud dat deze droomduidingen niet de definitieve droomverklaring is omdat je de betekenis wel naar jou persoonlijke situatie moet vertalen. Dat kan door een van deze blogs te lezen of het boekje  De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA..

En laten we beginnen met antwoord te geven op de meest gestelde vraag:

1-  Waarom droom ik over mijn ex?

De overgrote meerderheid van dromen over je ex gaat, zoals gezegd, over de verborgen emoties die zich nog in je persoonlijke onbewuste bevinden. Je ex in je droom komt je  vertellen over dezelfde patronen die je leven nu nog steeds bepalen. Soms zijn dat positieve patronen maar meestal de negatieve. 

Eigenlijk roepen je dromen: Pas op dat je niet in dezelfde valkuilen stapt....

Vaak zijn deze dromen ronduit bizar. Vaak zelfs nachtmerries. Waarom? Omdat je er anders, wanneer je wakker wordt, geen aandacht meer aan besteedt. Het moet wel binnenkomen en je bezig houden.

Laten we nu de meeste voorkomende dromen over ex-partners behandelen. Nogmaals, Houd er rekening mee dat dit een universele droomuitleg is en dat je de diepere betekenis van je dromen alleen kunt krijgen door hem te vertalen naar jouw persoonlijke ervaringen en relatie met je ex. 

Dromen over je ex
 

2-  Wat betekenen mijn droom over mijn ex?

Vrij normaal dat je na een intense en intieme tijd samen nog gevoelens, gedachten, herinneringen aan je ex hebt.

De gedeelde leuke herinneringen en vele intieme momenten verdwijnen niet  van de ene op de andere dag en ook de pijnlijke en shit momenten bewegen zich nog actief door je persoonlijk onbewuste.

Omdat ze deel uitmaken van jullie gezamenlijke verleden, of je het nu leuk vindt of niet, drukken ze nog steeds een stempel op je huidige leven. 

Misschien niet bewust want jouw wereldmodel doet er overdag alles aan om je leven smooth en op rolletjes te laten verlopen maar onbewust hebben ze misschien meer invloed dan jij nu toe wilt geven en ervaart.

Deze onopgeloste emoties zoals woede, beperkte overtuigingen, haat en liefde hebben de neiging om in onze dromen op te duiken. Vaak in verschillende soorten dromen, met jouw ex in vele wisselende gedaantes en meestal absurde situaties.

3- Wat betekent mijn droom waarin mijn ex sterft?

Zo lang jij niet klaar bent met de verwerking van de gevoelens over je verbroken huwelijk of partnerschap duikt je ex op in je dromen.  Overdag drukt je wereldmodel deze emoties je persoonlijk onbewuste in maar 's nachts, als je slaapt, komen je dromen je zeggen dat het nog niet klaar is. 

In die context is je ex zien doodgaan in je droom een positief droomteken Je ex zien sterven in je droom betekent dat je klaar bent met alle gevoelens en emoties die verbonden waren met de relatie. Je bent klaar om weer volledig te gaan leven vanuit je natuurlijke flow en in je persoonlijke ritme. 


4 – Wat is de droomverklaring wanneer jij je ex vriend terug wilt?

Als we het over deze dromen hebben, gebruiken je dromen over je ex jouw ervaringen uit deze relatie om te vertellen dat je misschien wat meer intimiteit, liefde, seks of plezier in je leven nu of huidige relatie nodig hebt. 

Verder kan je een droom waarin jij en je ex de liefde bedrijven symbool staan voor een nieuwe relatie in ons leven die elementen van de relatie met je ex weerspiegelen

Waarom droom je over je ex partner?

5- Wat is de droomuitleg over wanneer je ex je negeert?

De verwerking van je verbroken relatie duurt bijna onvermijdelijk langer dan je verwacht. Deze lastige emoties manifesteren zich in onze dromen. Vaak wanneer je door je ex in je dromen wordt genegeerd, vertegenwoordigt dat de mentale ruis uit het verleden die je niet toestaat om weer in je natuurlijke flow terug te komen. Neem daarvoor overdag bewust de volgende stappen:

 1. Neem 100% verantwoordelijkheid voor jezelf. Het is uiteindelijk aan jou om de nodige acties te ondernemen om je vooruit te helpen. …
 2. Geef jezelf toestemming om verdrietig te zijn.
 3. Vergeef je ex. Focus op de positieve herinneringen van jullie tijd samen.
 4. Maak een plan voor de nabije toekomst. Focus op een nieuw doel.
 5. Accepteer dat je misschien nooit helemaal in het reine komt met je ex.

6- Wat betekenen mijn dromen over mijn ex schoonfamilie?

Dromen over je ex-schoonfamilie staat voor het nadenken over herinneringen uit het verleden, de positieve en negatieve, en kijk naar de overeenkomsten die je ziet met je huidige schoonfamilie. 

Of wanneer je nog geen nieuwe relatie hebt, kun jij je afvragen wat je mist aan je schoonfamilie of precies andersom,  waar ben je blij om dat je daar niet meer aan mee hoeft te doen?

Mede de relatie met je ex-schoonfamilie en de context van de droom is bepalend voor de betekenis van deze dromen

6- Hoe kan ik de droom uitleggen over de nieuwe liefde van mijn ex?

Het is heel gewoon om van de nieuwe vriendin, vriend, man of vrouw van je ex te dromen omdat het alleen iets over jezelf zegt. 

Mensen hebben de neiging om vergelijkbare karaktereigenschappen in dezelfde partners aan te trekken,. Wanneer je droomt over de nieuwe partner van je ex gaat dat over de eigenschappen en gedragingen die onbewust in jouw aanwezig zijn.

Misschien dub je nog vaak over wat jij niet hebt en wat je partner wel aantrok in deze ex.  Denk hier niet te veel over na, dat helpt je niet verder in je rouw.

7- Wat is de dromenuitleg over een agressieve ex?

De agressie van je ex of hun grondhouding vertelt je wat je niet leuk en vaak zelfs haat aan je ex. Misschien mis je hem of haar in je dagelijks leven en wil je droom je laten zien wat je onbewust werkelijk voelt. Dat je relatie niet allemaal rozengeur en maneschijn was.

Je hebt je misschien zo gekwetst gevoeld door het verleden dat je niet in staat bent om je gevoelens in deze situatie te uiten in je dagelijks leven. Je huidige neuroprogrammering staat je in de weg, Door je droom verder betekenis te geven krijg jij helder wat de reden van de agressie is...

Dromen waarin je ex je dumpt, negeert, probeert je te vermoorden of zelfs je neerschiet, zijn negatieve thema's die je aanmoedigen om je zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan je zelfkennisMeestal wanneer onze exen ons aanvallen met een pistool of proberen ons pijn te doen, is dit een directe aanval op je ware IK, jezelf.

8 - Waarom droom ik over mijn ex en niet over mijn nieuwe liefde?

Vreemd genoeg hebben we de neiging om meer over onze ex te dromen als we een nieuwe relatie beginnen vanwege onze angsten uit het verleden. 

Emotioneel investeren in iemand vereist geloof en vertrouwen aangezien niemand graag wil dat haar hart een tweede keer wordt gebroken. Je ex verschijnt dan in je droom om je te beschermen tegen je pijn uit het verleden en aanwijzingen te geven zodat het je niet meer gebeurt

9 - Wat zeggen dromen waarin je je ex vergeeft

 Wanneer je je ex vergeeft in je droom, vergeef je het deel van je ex wat nog in jouw leeft en actief is.

Als je ex in je dromen opduikt om sorry te zeggen, is dit een  positief symbool van zelfacceptatie in je leven. Wat ooit van binnen onbewust was, is nu aan de oppervlakte gekomen. Het is tijd om verder te gaan.

Dromen over een ex die verder gaat is een zeer positief symbool dat aangeeft dat jij verder gaat en niet in het verleden meer blijft hangen.

Waarom droom ik over mijn ex ?

10 - Wat je ook nog kunt doen...

Dromen hebben de neiging om verborgen gevoelens van gebrek aan zelfvertrouwen, verlatingsangst, een laag zelfbeeld of een gebrek aan eigenwaarde naar boven te halen. 

Je dromen uitleggen helpt je dus om je leven weer terug te krijgen in je natuurlijke flow maar je hoeft je niet tot je dromen te beperken. Je kunt ook overdag aan de slag.

 8 Tips voor een vrijer leven:

 1. Accepteer je emoties
 2. Verwar herinnering nooit met feiten
 3. Denk positiever
 4. Neem 100% verantwoordelijkheid
 5. Vraag je af wat je ex je gebracht heeft
 6. Verhoog uw nieuwsgierigheidsniveaus
 7. Overwin twijfel aan jezelf en stop negatieve denkpatronen
 8. Accepteer je verleden voor wat het is en ga verder

11- Tenslotte over dromen over ex-partner

Of je het nu leuk vindt, je exen kwamen met een reden in je leven. Je doet jezelf tekort als je niet in staat bent om deze ervaring te zien als een stukje persoonlijke groei. Zolang jij dat niet kunt of durft, blijft je ex in je dromen opduiken

Je droom codeert je ex metaforisch rond bepaalde locaties, situaties, houdingen en stemmingen als aanwijzingen om je bewust te worden van wat er  op onbewust niveau nog in je speelt.

Hoe levendiger, opwindender of nachtmerrieachtig je ex ook in je dromen verschijnt, hoe waardevoller de boodschap van hem of haar. Een boodschap die alleen door jou kan worden begrepen door je droom betekenis te geven...

PS: Wil jij de volgende stap zetten en je leven weer meer in haar natuurlijke flow en persoonlijke ritme te krijgen? Lees dan mijn blogs over dromen betekenis geven of mijn interessante boekje over DroomDNA...

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen