De Flower Power van onvoorwaardelijke liefde in Ho'oponopono....

De Flower Power van onvoorwaardelijke liefde in Ho'oponopono....

Jij bent een kleine liefdesbron en alles wat je doet, beïnvloedt de wereld om je heen. Wanneer je lacht, voelen anderen zich beter. Zelfs als ze het niet beantwoorden of als jij je er niet bewust van hen bent.

Ging jij ooit glimlachen als een reactie op twee mensen die elkaar hartelijk begroetten? En hoe vaak heb je onbewust meegelachen met een spelend kind? Wanneer jij andere mensen helpt, maakt dat vele anderen ook blij.

Die anderen kunnen mensen zijn die van deze hulp hebben geprofiteerd, anderen die je zagen helpen, anderen die het verhaal hoorden en anderen die op een positieve manier profiteerden van de goede stemming waar degene die geholpen werden in kwamen.

Iedere keer, dat jij handelt met een liefdevolle intentie, dan zaai jij de zaadjes voor de persoonlijke groei van anderen op een manier waarvan je het nooit het resultaat zult kennen.

Flower Power in Aktie

1- Flower Power in aktie…

Zoals de geur van een bloem zullen de effecten van je helende daden veel verder verspreid worden dan je persoonlijke perceptie en wereldmodel.

Veel mensen denken dat bloemen gewoon lekker ruiken. In de werkelijkheid verspreiden bloemen hun geur met een doel; bijvoorbeeld het aantrekken van bijen  die helpen zodat bloemen elkaar kunnen bestuiven. Als beloning voor deze gunst verschaffen de bloemen nectar – het enige doel wat deze vloeistof heeft.

Maar dat is nog niet alles, ze stemmen de vrijgave van hun geur bewust af op de dagelijkse activiteiten van het dier dat ze aan willen trekken. De volgende keer dat je aan een bloem ruikt, word je dan eens bewust van het tijdstip en hoe ze ruiken. Sommige planten geven het meeste van hun geur af ’s morgens, andere in de middag of in de avond.

Wanneer je op een ander moment van de dag hun geur opsnuift, dan ruik je bijna niets.

Het is alsof de bloem meer effect heeft wanneer hun intentie bewuster is.

Jij bent ook een bloem. Hoe bewuster je gedachten, hoe krachtiger ze zijn. Dat verder uitwerkend, ik ben ervan overtuigd dat de gedachten die je bewust denkt met de specifieke intentie om te beïnvloeden nog krachtiger zijn.

Nog verdergaand, je meest krachtige gedachten zijn die gedachten  die bewust gericht op het vermeerderen van ieder trend richting harmonie en onvoorwaardelijke liefde dat al ergens in de wereld of het universum in gang gezet werd.

In vergelijking met regeringen, de zakenwereld en georganiseerde religies is een individu slechts een kleine bloem. Echter eenlingen, die eenvoudige dingen doen waar ze in geloven, kunnen het gedrag van velen veranderen.

Flower Power in Aktie

2- Ontdek dit radicale concept…

Wie is er de nagellak actie van de stervende 6-jarige Tijn Kolsteren vergeten die met hem een door hem bedachte nagellak-actie ruim 2,5 miljoen euro opgehaald voor kinderen in oorlogsgebieden?

Los van of je gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde, zie de impact die Greta Thunberg heeft op deze hele discussie. Voor of tegen is misschien niet eens zo belangrijk maar iedereen is zich wel bewuster geworden van de hele problematiek.

Of neem Rosa Parks die vooral bekend geworden door haar verzetsdaad in 1955 waarbij ze weigerde haar zitplaats in het voor zwarten gereserveerde deel achterin de bus af te staan aan een witte passagier.

Een radicaal concept

Een van de meest bemoedigende en opwindendste dingen, die ik heb mogen ervaren, is dit radicale concept:

“Geef je over aan willekeurige daden van vriendelijkheid en onvoorwaardelijke liefde”.

We zijn gewend om te denken dat tegenover een daad of inspanning ook een vorm van fysieke beloning moet staan waardoor het idee van het zomaar lieve dingen doen – vrij radicaal is.

Het rukt ons uit onze vastgeroeste wereldmodel en inspireert ons om gelezen boeken achter te laten in het openbaar vervoer, een onverwacht cadeau te geven aan iemand, het gras maaien of het vuil wegzetten voor je buurman wanneer niemand je dat gevraagd heeft.

Onvoorwaardelijke liefde werkt het best als jij er een bewuste handeling van maakt. Vooral in het begin. Zodat jouw Onvoorwaardelijke liefde van een eenmalige daad zich kan ontwikkelen tot een stuk onbewuste neuroprogrammering.

Onvoorwaardelijke liefde gaat niet over op een berg zitten in de lotushouding en alleen maar lieve gedachten denken voor alles wat is. Dat mag maar het is veel effectiever als op dit helder denken een compassie-vol handelen volgt…

En zo zijn er honderden andere voorbeelden of manieren te noemen die we nu als buitengewoon beschouwen die veel invloed hebben gehad op de loop van de geschiedenis.

Het mooie is dat ze allemaal begonnen als een kleine bloem met maar heel weinig invloed.

Echter, alles wat ze vertelden, alles wat ze deden en alles wat ze dachten werd gevoeld en op gereageerd door anderen.

Flower Power is gerichte Aktie

3 –  Onbegrensde Liefde in Aktie

Als je meer onvoorwaardelijke liefde wilt beoefen, dan is dit een eenvoudige oefening. De enige voorwaarde is dat je het met je ogen opendoet en in verbinding staat met je omgeving; het maakt niet uit of je nu ligt, zit, staat of in de rondte loopt:

  1. Stel je voor dat je een bloem bent die haar geur verspreidt. Neem een favoriete bloem of je favoriete aroma. Als je dat aroma ter beschikking hebt, kan dit je verbeeldingskracht versterken.
  2. Neem een moment om te beslissen aan wie of wat jij jouw parfum wilt sturen en met welk doel. Je kan het sturen naar een familielid of een vriend, een groep of organisatie een taak uitvoerend waar je in gelooft of zelfs naar een groep planten of dieren.  Voel hoe jouw parfum ze kracht en energie geeft om iets te doen waar ze gelukkig van worden of iemand of iets anders.
  3. Uiteindelijk verspreid jij jouw geur door de lucht en stel jij je voor dat het gaat waar jij wilt dat het gaat, doet wat jij wilt dat het doet. Je kan dit bevestigen door een affirmatie van eigen hand zoals “mijn parfum verspreidt zich naar iedereen die het nodig heeft…”

4- Tenslotte

Het principe van onvoorwaardelijke, onbegrensde liefde is helend. Voor de mensen om je heen maar vooral voor jezelf. Het is de meest vruchtbare staat en vergroot je levensvreugde.  Je zult ontdekken dat alles makkelijker gaat en dat je leven steeds meer in haar natuurlijke ritme, zeg maar flow komt

PS: Wil jij nog meer ruimte maken voor onvoorwaardelijke, onbegrensde liefde in je leven? Lees dan mijn boekje over Moderne Ho’oponopono…

Over de schrijver
Reactie plaatsen