arrow_drop_up arrow_drop_down

De drie stappen op weg naar je persoonlijk meesterschap...

We leven in een wereld van mogelijkheden en waarschijnlijkheden en het verschil kennen is cruciaal. Een mogelijkheid betekent dat er geen beperkingen zijn. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid dat ik in het nieuwe seizoen de nieuwe spits van Ajax wordt wanneer ze op zoek zijn naar een 52-jarig miskend talent dat Jeroen Jansen heet en geboren is om 7.14 in het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Ja ik weet. Dat klinkt absurd maar dat is jouw beperking. Want hoe klein de kans ook, het is een mogelijkheid. Alleen is het niet erg waarschijnlijk

Een waarschijnlijkheid is alles dat waarschijnlijk gaat gebeuren voortvloeiend uit wie je nu bent, wat je hebt ervaren en wat je verwachtingen zijn. In het leven dat we nu leven, is alles mogelijk maar niet alles is waarschijnlijk.

Je kunt een waarschijnlijkheid ook een aangrenzende mogelijkheid noemen, een kans die ligt te wachten in je persoonlijk onbewuste om toegelaten te worden in je bewustzijn.Waarschijnlijkheden komen voort uit je huidige neuroprogrammering.

Het is bijna als het planten van een zaadje. Voor een bepaald zaadje is er een programma dat tot een bepaalde boom moet leiden.  Wanneer jij dat zaadje zaait, dan krijg je waarschijnlijk een boom – een boom die logischerwijs natuurlijk voortkomt uit het zaadje.

Je krijgt geen appelboom wanneer je een kastanje zaadje plant. Binnen dit bereik kan de kastanjeboom wel allemaal waarschijnlijkheden overkomen.

Bijvoorbeeld dat een merel het zaadje opgraaft voor het kan groeien; of dat het wel kan groeien maar in de bloei als jonge boom opgegeten wordt door een hert; of dat iemand niet genoeg zon meer in zijn of haar huis krijgt en besluit de oude kastanje om te hakken; of het wordt een eeuwenoude kastanjeboom van wiens vruchten omwonenden graag de kastanjes poffen.

Er is een oneindige reeks waarschijnlijkheden binnen de potentie van zo’n kastanjeboom maar allemaal komen ze voort uit het zijn van een kastanjeboom. Dus, waarschijnlijkheden komen voort uit de zaadjes die geplant zijn.

Jouw toekomstige waarschijnlijkheden worden nu geplant door je huidige denken, voelen en gedrag. Als je echt wilt weten hoe jouw voorspoed er uit gaat zien, dan hoef je niet naar een waarzegster om te horen of je rijk zal worden of niet.

Alles wat je moet doen is goed kijken naar het nu en een helder denken ontwikkelen dat je laat zien welke programma’s je activeert op welk moment. Dan zal je een helder beeld en gevoel krijgen van hoe jouw toekomstige leven eruit gaat zien.

Vind je wat je ervaart geen aantrekkelijke waarschijnlijkheid? Dan moet je daar wat aan doen.

1- Als je iets wil veranderen, dan moet je iets veranderen

Dat is helder.  Als je nieuwe dingen wilt ervaren, dan moet je wat doen om je huidige houding en gedrag te verbeteren om zo’n nieuwe gebeurtenis aan te trekken.

Dat betekent een nieuw zaadje planten Het maakt geen fuck uit wat je zaait als jij je er maar een sterke band mee en een goed gevoel bij hebt.

Zoals altijd, wat je tot nu toe gedaan hebt heeft je gebracht wat je nu hebt. Of zoals een bekend gezegde is uit de wereld van de NLP zegt:

“Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zul je krijgen wat je altijd gekregen hebt…” 

Als jij denkt dat jij dit veranderingsproces instapt zonder zelf te veranderen, dan kan je het schudden. Iets in jou moet veranderen – een manier waarop jij over jezelf, je huidige situatie, of misschien wel de wereld,  denkt of voelt . Maar hoe kun jij veranderen?

Dit is echt het belangrijkste deel. Hoe verander jij je huidige situatie in een gelukkiger, productiever, overvloediger leven wat meer in harmonie is met wat je echt wilt .

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden maar er zijn drie acties waar verandering niet zonder kan:

A- Verander je oordeel 

Oordelen zijn jouw besluiten of iets goed of fout is. Als je in een bepaalde situatie zit en je noemt dat slecht, dan blijf je ertegen vechten, en weerstand opbouwen. Dat is op zich al een krachtige manier om ervoor te zorgen dat alles blijft zoals het is. In het vechten tegen blijf jij je aandacht richten op je huidige staat en blijft het bij je.

Wanneer jij een baan hebt of een salaris waarover je vaak zegt; dat is niets – ik houd er niet van – ik haat het en je blijft vastzitten tussen dit soort oordelen, dan kun je er vergif op in nemen, wat deze manier van denken eigenlijk ook is, dat er niks verandert in je leven. In tegendeel, je maakt het alleen maar sterker zoals we weten uit het kwantummodel en kwantumverstrengeling.

Geef je oordeel op en wordt er onverschillig over – gemeend en oprecht onverschillig, niet slechts het onderdrukken van deze gevoelens en gedachten – en laat de spanning los waarmee jij ertegen hebt gevochten.

Wanneer jij stopt met vechten, dan is er al wat veranderd wat betekent dat je stopt met vastzitten in je stress en woede. Er ontstaat ruimte en nieuwe aangrenzende mogelijkheden stromen je dagelijks leven in.

Misschien wordt je werk leuker, misschien gaat je salaris omhoog, misschien krijg je aan beter aanbod van een ander bedrijf of misschien kom er een kans voorbij om ondernemer te worden die je niet wilt laten schieten.

Alle energie die je hebt vastgehouden met je negatieve focus komt vrij. Je innerlijke kracht groeit enje komt een stapje meer terug in je natuurlijke flow.

B- Verander je verwachtingen 

Als je echt het ergste verwacht met alles wat je hebt, dan zal je het waarschijnlijk ook krijgen. Studies naar het verwachtingseffect zijn fascinerend. Neem bijvoorbeeld dit verhaal:

Net voor de grote beurscrash van 1929 bezat een man een succesvol restaurant in het Zuiden van de Verenigde Staten. Hij serveerde grote porties eten en had mega reclameborden overal langs de snelweg staan. Iedereen, die daar naar binnen ging, at heerlijk en hield van de spontane bediening.

Toen sloeg de depressie toe. De eigenaar zat diep in het Zuiden en het ging volledig langs hem heen. Zijn zaken bleven goed gaan. Hij huurde meer mensen in en mensen stopten nog steeds als ze op doorreis waren.

Op een dag kwam zijn zoon terug van College in het Noorden en zei: “Pa waar ben je mee bezig? Er is een depressie gaande. Weet je niet dat de hele economie in elkaar gestort is?”

“Nee, waar heb je het over?” zei de restauranteigenaar.

“De economie valt uit elkaar en jij weet niet wat dat betekent?” zei de zoon. “Mensen verliezen hun baan, er is niet genoeg geld, er zijn tekorten. Je kunt zo niet blijven doorgaan.”

De man was onopgeleid, dacht dat zijn zoon wel moest weten waar hij het over had. Dus maakte hij kleinere porties, nam minder personeel aan en ontsloeg het personeel waarvan hij dacht dat ze t te veel waren. Toen bedacht hij:  “Die reclameborden aan de snelweg kosten veel geld aan onderhoud en door de Depressie komen er minder mensen, dus heb ik ze niet meer nodig..”

En ja, steeds minder mensen vonden of wisten van de weg naar het restaurant en de zaken gingen steeds slechter. Minder en minder mensen stopten, de hele plek werd een beetje smoezelig en daarmee het eten steeds minder vers, de bediening onpersoonlijk en uiteindelijk ging de zaak failliet. Toen hij zijn deuren sloot, zei hij: “Je hebt gelijk jongen. Er is een depressie.”

Het is makkelijk om te zien in dit geval hoe de vele aannames over de betekenis van een bepaald woord een negatief verwachtingseffect creëerde bij de restauranteigenaar en zo het ineenstorten van dit restaurant veroorzaakte. Depressie, repressie, stagnering en al dat soort beperkende termen betekenen niets voor iemand die niet weet wat het betekent.

De mensen, die niet geraakt worden door gebrek,  luisteren er niet naar, geven er niet om, vechten er niet tegen en zijn er niet bang voor. In andere woorden, ze laten hun toekomstverwachtingen er niet door beïnvloeden. .

Dat wetende, biedt het nieuwe kansen want een ander leven krijgen, komt een stuk dichterbij wanneer jij verwacht dat dit andere leven dichtbij is. Sterker nog, wanneer jij weet dat het nu begonnen is en jij, met behulp van je droomkracht, begint voor te stellen hoe dat is.

En daar draagt de volgende actie krachtig aan bij:

c- Verander je focus 

Wanneer ik zeg verander je focus, dan heb ik het over het veranderen van de hele structuur van je denken. Niet alleen een overtuiging hier en een overtuiging daar maar het hele plaatje van hoe je  denkt.

Er van een hele andere kant naar kijken is soms genoeg om een radicale verandering teweeg te brengen.  Dit kan in de vorm van een nieuw doel formuleren maar het hoeft niet zo formeel. Soms is het genoeg om spontaan iets nieuws te ondernemen. Een activiteit waarvan je wereldmodel best een beetje op stilt mag slaan maar waarvan jij weet dat het de boel even lekker gaat verversen.

Dit vraagt al een beetje verandering omdat je jezelf moet openstellen voor nieuwe mogelijkheden. Kijk, we hebben het nu niet over waarschijnlijkheden maar over mogelijkheden omdat het altijd begint met mogelijkheden. Wanneer je daarnaar toe werkt, worden het op een gegeven moment waarschijnlijkheden.

Alles wat al gerealiseerd is, of een afgeleide daarvan, kun jij ook realiseren op jouw manier. Als je maar op blijft focussen.

Word je blij van het hebben van een jacht van 500.000 euro?  Dat is mogelijk omdat er jachten bestaan van 500.000 euro. Wil je in een zelfvoorzienende klimaatneutrale boerderij wonen?  met een zwembad en dat terwijl je in het zwembad ligt over de oceaan heen kunt kijken? Ook dat is mogelijk want er bestaan al van dat soort boerderijen.

Niets van wat anderen hebben of doen is onmogelijk voor jou om te doen of hebben. Het bestaat namelijk al.  Alles wat je moet doen is de waarschijnlijkheden veranderen door je denken te transformeren. Dat kan met dit eenvoudige 4 stappenplan.

2- Het Stappenplan

De eerste stap – Je bent alles

Je moet je zelf transformeren tot puur en vloeibaar bewustzijn. Als een onderdeel van een groter, onbegrensd bewustzijn . Dat mag je noemen zoals jij wilt. God, Kwantumveld, Goddelijke Schepper, Creatieve Intelligentie of Grote Geest. Wat voor jou het onbegrensde energieveld in en om ons hen representeert.

In meer praktische termen betekent het dat jij niet langer je lichaam bent, dat je alleen maar een lichaam hebt en dat jij een deel bent van dit energieveld

Op dezelfde manier, ben jij niet een van de omstandigheden die in jouw omgeving zijn; je zit niet vast aan deze dingen. Het gaat om het proces van je losmaken van deze situatie van waar je nu in zit, wat dat ook mag zijn.

Het is het besef dat jij je bewust bent van deze dingen maar dat je het niet bent. Als jij zegt “ik ben blut” dan klopt dat niet vanuit deze staat. Als deel van een grenzeloos bewustzijn vol mogelijkheden kan je nooit blut zijn.

Wanneer je zegt ik ben boos, ik ben arm of ik ben gehandicapt of wat je dan ook mag zijn, dan betekent het dat jij dat niet echt bent.  Het is slechts een staat waar jij je nu bewust van bent maar het is niet wie jij bent. Jij bent namelijk alles.

Wanneer jij stopt met je te identificeren met de situatie, dan ontstaat er een vreemd gevoel van bevrijding. En het is bijzonder om te ervaren hoe de spanning over een bepaalde situatie gewoon weg en weer terugstroomt naar de  bron wanneer jij je er niet meer mee identificeert.

De tweede stap – Focus op je doel

De tweede stap bestaat uit het focussen op de omstandigheden waar je wel in wilt leven. Laten we die twee stappen eens vertalen naar het begrip geld. Als puur bewustzijn heb je geen geld nodig. Waar heb je dan geld voor nodig? Kijk eens om je heen in je leven en vraag jezelf eens wat is het dat echt geld nodig heeft?

Je hypotheek of je huur moet betaald worden dus je focust op je dat je rekening iedere maand het geld ontvangt dat jij nodig hebt om te betalen of af te lossen. Vanuit dit punt van je bewustzijn programmeer jij voor de bank die jou je hypotheek verstrekt of je rekening beheert. Want zij lenen je geld en nu willen ze dat terug. Dus je focust erop dat zij hun geld ontvangen als een soort van dienst.

De nieuwe focus van je lichaam op het hebben van kleren, geld hebben om uit te geven, of het hebben van verschillende dingen die een lichaam nodig heeft, al die tijd realiserend dat je niet direct betrokken bent.

Je bent vrij om je energie, focus en bezig alles en iedereen om je heen te helpen. Je kunt jezelf niet bevoordelen want je zelf is niet eens fysiek.

Er komt een ongekende bevrijding kijken bij die hele benadering.

Stap 3 – Laat 

De derde stap draait om het loslaten van wat er al is. Dit is wat mensen weerhoudt van het maken van veranderingen in hun programma’s en wat nieuwe waarschijnlijkheden onmogelijk maakt. Ze kunnen bijvoorbeeld zeggen ‘ok nu leef ik in een krot en ik wil in een villa wonen en ze blijven kijken naar het krot en worden boos.

Of ze kijken naar het krot en zeggen: Hoe is het mogelijk te veranderen? Ik heb dit krot hier en ik wil een villa. Ze blijven van streek door het contrast tussen die twee.

De weerstand, die manier van ertegen vechten, blokkeert de energie om te veranderen. De waarschijnlijkheid, die je nu ervaart en leeft, is een waarschijnlijkheid op zich. Laat het los. Word je bewust en stap in wat je wel wilt en focus daarop

Wat je nu al hebt en niet meer wil, en daar aan blijven vast houden, staat alle verandering in de weg.

Stap 4 – Gewoon doorgaan

De vierde stap is een eenvoudige: houd vol tot je hebt wat je wilt. Met andere woorden, blijf de vorige drie stappen herhalen. Het is niet dat je besluit om het een keer te doen en het dan maar te laten voor wat het is.

Dat is als een zaadje planten en het geen water geven of een maaltijd bestellen en het restaurant verlaten. Wat je wel doet is dit nieuwe programma herhalen terwijl deze geest van dienstbaarheid voor alle mensen, plekken en dingen om je heen groeit.

3- Tenslotte

Wanneer jij deze stappen volhoudt en je richt op je doel met een heldere focus, dan ontvang je vaak eerst alleen wat in de buurt komt van wat je wil. Ze kunnen komen in een vorm van actuele fysieke dingen of dingen die je hoort in het nieuws, in de krant, op televisie of in een telefoongesprek.

Je krijgt ze op allerlei manieren en het is aan jou om te besluiten of je datgene accepteert wat je nu wordt aangeboden of dat je eraan blijft werken totdat je krijgt wat je echt wilt…

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven vanuit je natuurlijke ritme ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....